Katie Melua, Vaya Con Dios, Youssou Ndour: Világsztárok a 11. VeszprémFest-en

2014. július 16.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

VeszprémFest a jazz, a világ- és klasszikus zene, valamint a pop legszínvonalasabb, világhírű előadóit hozza el a látogatóknak.

Katie Melua, Vaya Con Dios, Youssou Ndour: Világsztárok a 11. VeszprémFest-en

A VeszprémFest nagyszínpadán tegnap este Roberto Fonseca kubai zenész és a mali származású, kortárs világzenét játszó Fatoumata Diawara közös fellépését élvezhette a közönség. A zseniális duót aztán olyan nagy nevek követik, mint az Egyesült Királyság egyik legsikeresebb, grúz származású előadója, Katie Melua, a „Nah Neh Nah” című számmal hírnevet szerző Vaya Con Dios, a The Brand New Heavies londoni acid jazz zenekar, valamint az utolsó előtti nap fellépő szenegáli popénekes Youssou Ndour.


A koncertek háttere, természetes díszlete a Veszprémi Vár érseki palotájának gyönyörű barokk épülete. A történelmi helyszín nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az idelátogatók egyedi, meghitt, baráti hangulat részesei lehessenek. Nem csak a térségből, de az egész ország területéről, sőt a határon túlról is érkeznek a rock, a világzene és a jazz kedvelői hogy zenei utazásra induljanak a legnagyobb hazai és külföldi művészek fémjelezte veszprémi fesztivál éjszakáin.

A VeszprémFest keretében július 20-án, vasárnap rendezik meg a Magyar Jazz Napját, fellép többek között Tony Lakatos, Kőszegi Imre, Patches Stewart, Gary Willis, Horváth Charlie, David Liebman, Adam Nussbaum, a Pátkai Rozina Sextet és a Modern Art Orchestra is.

A négy évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal bemutatkozott Rozé, Rizling és Jazz Napok kísérőrendezvényen a balatoni régió 20 kiemelt borászatának kínálatát ízlelhetik meg az érdeklődök. A július 14. és 22. között az Óváros térre látogatók a hazai jazzélet fiatal egyéniségeit ismerhetik meg, fellép többek között a Junior Prima-díjas Szőke Nikoletta B Version, a Budapest Ragtime Band, a Band of Gypsys AllStar, valamint a Jász András Kulturfunk is.


Idén a város hét pontján a legkülönfélébb stílusokkal várja az érdeklődőket a Veszprémi Utcazene Fesztivál július 23-tól négy napon át.

A rendezvényre több mint félszáz zenész érkezik, akik a korábbi évekhez hasonlóan a legkülönfélébb műfajban - etno, dzsessz, blues és rock zenével - szórakoztatják majd a hallgatóságot. A sokszínűség mellett a fesztivál egyedisége abban rejlik, hogy bárki lehet fellépő, aki nem fél közönség elé állni és a világ számos országából ide érkező utcazenésszel karöltve néhány napra fesztiváltérré változtatni a várost - fogalmazott a fesztiváligazgató.
A nagyszínpadon fellép majd a már visszatérő vendégnek számító olasz La Tresca, a klasszikus francia utcazenét játszó Wombo Orchestra csapata és hallhatja a közönség a punk és folk zene stílusjegyeit is hordozó muzsikát játszó Town Of Saints nevű holland zenekart.


A program végén egy szakmai zsűri és a közönség is értékeli az együtteseket és a szólistákat, mindkét kategória nyertese félmillió forinttal lesz gazdagabb.

 

Fotó: Nagy János/MTI


 

 

Szólj hozzá!


Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

Mert valaki biztos, sőt, az online sajtóban megjelent cikkek szerint egy ismert zenekar volt az elkövető.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2019. Június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.

Ahol Einstein volt a villanyszerelő: minden, amit tudnod kell a müncheni Oktoberfestről

Az Oktoberfest minden év szeptember utolsó napjaiban kerül megrendezésre világszerte. Németországban közel két hétig mulatnak a világ legnagyobb népi fesztiválján. Átlagosan 6 millió ember csatlakozik és több mint 7 millió liter sört fogyasztanak el. A ShopAlike készített egy útmutatót tele tippekkel, tanácsokkal és hasznos...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek