Két év kihagyás után újra lesz kocsonyafesztivál Miskolcon – alakul a koncertmenü

2023/02/07  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A koronavírus-járvány két évig meghiúsította a régió legnagyobb gasztrokulturális fesztiválja megtartását, idén azonban újra pisloghatnak a békák Miskolcon.

Két év kihagyás után újra lesz kocsonyafesztivál Miskolcon

A legenda szerint egy avasi borospincébe megdermedni lerakott kocsonyába beleugrott egy béka, majd benne is ragadt. A figyelmetlen felszolgáló így tálalta fel az étket a vendégnek, aki megdöbbenten, de mégis kellő humorral vette tudomásul, hogy a sertésköröm mellől egy pislogó béka néz vele farkasszemet. Innen ered a mondás: "pislog, mint miskolci kocsonyában a béka".

"Egy tél sem tart örökké, és jól esne már egy kis fesztivál" – olvasható a kocsonyafesztival.hu-n. A  szervezők egyelőre a vásári forgatag közreműködőit keresik, miközben a háttérben folynak az egyeztetések a kísérőprogramokat illetően, amivel kapcsolatban csak annyit jegyeznénk meg, hogy a legutóbbi feszt három napja alatt három színpadon 47 zenekar adott koncertet, mások mellett a Balkan Fanatik, az Anna & the Barbies, a Soulwave, a Bohemian Betyars, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Dirty Slippers, a Müller Péter Sziámi AndFriends, a Bagossy Brothers Company és a 30Y. A kívánságok már sorjáznak az esemény hivatalos oldalán, jó olvasni, hogy a kommentelők nem hagyják figyelmen kívül a miskolci és Miskolc környéki zenekarokat, ilyen pl. az Illés Emlékzenekar vagy a Kék és Narancssárga Produkció.

A Miskolci Kocsonyafesztivál időpontja 2023. március 3-5.

Teljes programbontást február 20. után ígértek. Amit viszont már most tudni lehet: a Kocsonyafesztivál nagyszínpada a Szent István téren lesz. Lesz egy színpad a Villanyrendőrnél és egy az Erzsébet téren is. A fesztivál területe így a Szent István tértől a Villanyrendőrig húzódik majd. Az Avasi Kvaterka révén a történelmi Avas (a Bortanya és a Rácz sor környéke) is fesztiválhelyszín lesz.

A nyitónap nagyfellépője a Margaret Island, fellép még a Balkán Fanatik, Horváth Tomi, az Alma együttes, Bereczki Zoltán, Csordás Tibi, a Helldance, Krisz Rudi, Lofti Begi, Náksi, a New Lelel Empire és még sokan mások.

A fesztivál fő fellépője Dr. Alban lesz.

A fesztivált vasárnap Charlie zárja, a zenész 75. születésnapi turnéja keretén belül érkezik Miskolcra.

Addig meg lehet nézegetni a legutóbbi rendezvény legjobb pillanatait:

 

kocsonyafesztivál, Miskolc, béka

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek