Két színpadon szól majd a zene a 31. Budapest Borfesztiválon

2022/09/02  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Budavári Palota udvarainak rekonstrukciója újabb szakaszhoz érkezett, így a vendégek ismét birtokba vehetik a Borfesztivál eredeti területét a megújult Halászó gyerekek teraszával, a Savoyai terasszal és a Csikós udvarra vezető, újraépített rámpával együtt. A 2022. szeptember 8-11. zajló nyárzáró borünnep vendége idén az Amerikai Egyesült Államok lesz.

Borfesztivál 2021. Fotó: Szigetváry Zsolt

A Borfesztivál két színpada több mint 30 produkciót kínál a szórakozni vágyóknak. Idén igazi stíluskavalkád várja a fesztiválozókat, hiszen pop, jazz, blues, gospel, cumbia, funky, sanzon, autentikus népzene is szerepel a zenei étlap kínálatán. Kis ízelítő, a teljesség igénye nélkül: az MVM Next színpadot első nap este a Muzsik és Volkova, illetve a Los Orangutanes veszi birtokba, velük párhuzamosan a Kisszínpadon a Cherries, Orbay Lilla & Stummer Márton duó és Kovács Linda & Bögöthy Ádám lesznek hallhatók. Péntek este többek közt Szeder, a Jazzbois és Candy Men fog nekünk játszani, míg szombaton a Tárkány Művek, Marcello and The Flaming Boopers és a Kodály Spicy Jazz adja meg a hangulatot a kóstoláshoz. Vasárnap pedig Sena, az Uljana Quartet és a Canarro lép színpadra. Csütörtökön, pénteken és szombaton pedig a Jazzy Rádió DJ-je ígér igazi partihangulatot. Apropó, hangulat, tavaly ilyen volt:

A Budapest Borfesztivál idén 25. alkalommal rendezi meg a Jótékonysági Borárverést, mely során a Magyar Máltai Szeretetszolgálat különböző projektjei megvalósulásához járul hozzá. A magyar borászok idén egy egészen különleges célkitűzéshez ajánlották fel legkülönlegesebb tételeiket, ugyanis az idei árverésen a Szimfónia program számára kerül felajánlásra a bevételt. A zenei esélyteremtő programban résztvevő kiemelten tehetséges gyerekekből összeállt egy zenekar, amely már többek közt járt Salzburgban, játszott az A38 hajón, illetve több alkalommal is felléphetett a Zeneakadémián. A szeretetszolgálat következő célja, hogy saját busszal hordhassák a gyerekeket próbákra, illetve koncertekre, így idén a Budapest Borfesztivál erre gyűjt, sok nagylelkű borász segítségével.

Kedvcsináló a nem zenei programokhoz:

  • Amerikai Egyesült Államok képviseletében két standon három állam kiemelkedő forgalmazóitól lehet izgalmasabbnál izgalmasabb borokat kóstolni. A híres, filmekben is gyakran visszaköszönő Napa-völgyi borvidék mellett lehetőség lesz a többi kaliforniai régióval is ismeretséget kötni.

  • A megújult Halászó gyerekek terasza ad otthont a Budapest Borfesztivál vadonatúj programjának, a Chef Market Gourmet Udvarnak. Öt elsőrangú vendéglátóhely várja az ínyenceket, hogy a hely eleganciájához idomulva a kiváló minőségű borokhoz igazi gourmet fogásokat is kóstolhassanak.

  • A VinAgora Felfedezettek Háza standnál igazi kincsekre lelhetnek a felfedező hajlamúak, hiszen olyan, jellemzően kisebb, többnyire családi, kevésbé ismert borászatok váltják egymást a négy nap alatt, akik önállóan nem jelennek meg a fesztiválon, de figyelemre méltóan szerepeltek a VinAgora Nemzetközi Borversenyen.

  • Idén is mindenki ajándékot kap, aki belépőjegyet vásárol: megkóstolhatunk a megújult Savoyai teraszon található VinAgora kóstolóstandoknál egy olyan bort, amely sikeresen szerepelt a 2022-es VinAgora Nemzetközi Borversenyen.

  • A Budapest Borfesztiválra a csütörtöki belépőjegyek 5.900, a pénteki és szombati jegyek 6.400, a vasárnapiak 5.500 forintért kaphatók a helyszínen, illetve elővételben a rendezvény (www.aborfesztival.hu) oldalán. A napi karszalag tartalmaz egy kristály kóstolópoharat, egy pohártartó szütyőt és a már említett ajándékot.

  • Aki augusztus 25. és szeptember 7. között a SPAR, City SPAR vagy INTERSPAR áruházakban 15 ezer forint felett vásárol, kasszakupont kap, amellyel a Budapest Borfesztiválon féláron vásárolhatja meg a belépőjegyet. A SPAR-standon pedig minden harmadik elfogyasztott pohár bor után a negyedik ingyenesen jár.

  • Újdonság, hogy a korábbiaknál nagyobb számú, kényelmes ülőhelylesz, és az időszakonként már kicsit kényelmetlen zsúfoltság is garantáltan megszűnik majd a konkrét napra váltandó belépőjegyek bevezetésével.
Budapest Borfesztivál, Budavári Palota

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek