Ki nevet a végén: Áll a bál a Pafe körül

2015/03/23  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A SONLINE értesülései szerint Balatonboglárra költözhet a Pannónia Fesztivál (Pafe), de az is lehet, marad Szántódpusztán, sőt, az sem kizárt, hogy idén két Pafe is lesz... Két Facebook-oldal, „hamis” honlap, büntetőfeljelentés... Itt tart a történet.

Ki nevet a végén: Áll a bál a Pafe körül

A hagyományosan pünkösdi rockfesztivál helyszíne az elmúlt három évben a szántódpusztai majorság volt, előtte négy évig Várpalota. „Új helyszín, új időpont, június 3-7” – olvasható a fesztivál honlapján, vagy legalábbis azon a honlapon, ami erősen annak tűnik. Bővebb információkat hamarosanra ígérnek, a Facebook-on ennél is nagyobb a kavarodás, ott két Pafe-oldal is létezik, az egyiken azt állítják, hogy az említett honlap nem a fesztiválé, ez ügyben már büntetőfeljelentést is tettek – írja a lap.

Balatonboglár képviselő-testülete e közben „első olvasatban” már  tárgyalt a rockfesztivál odaköltözéséről és azt a határozatot hozta: elviekben egyetért a Pafe boglári megrendezésével. – Döntés még nem született, valóban megkerestek bennünket a szervezők, akik az egyebek között a Balaton-átúszásról is ismert strandterületet nézték ki maguknak – mondta lapunknak Mészáros Miklós balatonboglári polgármester. – Fesztiválváros vagyunk, szívesen fogadjuk a jelentkezőket, de egyezkedünk a szerződés egyes pontjait illetően, mert az ördög a részletekben rejlik.

A keszthelyi Helikon kastélymúzeumhoz tartozó szántópdusztai majorságban sem tudnak többet az idei fesztiválról, az mindenesetre tény, hogy ötéves szerződés köti e helyszínhez a szervezőket. S hogy örülnének-e, vagy bánkódnának amiatt, ha az Európa Nostra-díjas majorság „megszabadulna” a Pafétól, a több ezres rockerközönségtől, arra nem kaptunk egyértelmű feleletet. Úgy tudjuk, úgy készülnek, hogy idén is lesz fesztivál, arra az időpontra nem szerveznek más programot és a lakosztályokat sem adják ki.


Megírtuk, hogy a szervezők az első és a második rockdzsembori után is vitába keveredtek a szántódi önkormányzattal a kúrtaxafizetés (pontosabban a nemfizetés) miatt, még felszámolási eljárás is szóba került, tavaly azonban már olyan szerződést kötöttek, hogy ne lehessen vita. Annak idején pedig, amikor a Pafe Várpalotáról a Balaton partjára költözött, arról írtak az újságok: „Várpalota polgármestere felidézte: négy évig örömmel adtak helyet a Pannónia Fesztiválnak és sajnálják, hogy a szervező kft. nem tartotta be a bérleti szerződésben rögzítetteket és fizetés nélkül távozott a városból”.

Mázló Imre, a Pafe főszervezője érdeklődésünkre megerősítette: az új helyszínt és új időpontot beharangozó honlap nem az övék. Azt elismerte, hogy tárgyalnak Balatonboglárral, de közlése szerint „az még a jövő zenéje, mert egy 2016-os rendezvénysorozatunk egyik fő helyszíne lenne”. Valóban szeretnének vízparti fesztiválterületet, ezt is elárulta, hozzátéve: teljes erővel dolgoznak az idei rendezvény előkészítésén, bővebb információkkal néhány hét múlva szolgálnak. Arra a kérdésünkre, hogy Szántódpusztán lesz-e az idei Pannónia Fesztivál, Mázló Imre azt felelte: – Ennek érdekében jelen pillanatban is egyeztetünk a település polgármesterével – áll a cikkben.


Fotó: Labancz Andrea


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek