Koncertek és parázson járás: pénteken kezdődik az Őrségi Tökfesztivál

2019/09/25  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Koncertekkel és egy Guinnes-rekordkísérlettel kezdődik pénteken a 16. Őrségi Tökfesztivál Szalafőn: az arra vállalkozóknak kétszáz métert kell parázson megtenniük...

Koncertekkel és parázson járás: pénteken kezdődik az Őrségi Tökfesztivál

A háromnapos rendezvény idején ebben az évben is kinyitják majd a portákat az őrségi szeres településeken, ahol tökből készített gasztronómiai érdekességekkel, kézműves bemutatókkal, népi játékokkal várják az érdeklődőket.

Nagyrákoson pénteken délután a tökmagköpesztéssel és a helyi tájházban egy kovácsműhely működésével ismerkedhetnek, Magyarszombatfán pedig a fazekas mesterség fogásaiba tekinthetnek be a kíváncsiak, és megismerhetik a cserépedényben főzés fortélyait is.

Szombaton az Őrség központjában, Őriszentpéteren tartják a XVI. Őrségi Tökfesztivál hivatalos megnyitóját, délelőtt töklámpásfaragással múlathatják az időt, az Őrségi Nemzeti Park munkatársai az őriszentpéteri parkerdőbe várják az érdeklődőket, de lesz Tök Lottó sorsolás is.

A fesztiválprogramban fellép a Kerka Táncegyüttes, az Oszkói Daloskör, a Kis- Hétrét Együttes, bemutatkozik a Magyar Pálinka Lovagrend; élő koncertet ad a Lord együttes, este hétkor pedig Töklámpás felvonulást tartanak, zsonglőrbemutatóval és a Lorigo TSE táncbemutatójával. Az este a Greenin zenekar koncertjével zárul a szabadtéri színpadon.

Vasárnap is lesz Őriszentpéteren kézműves kirakodóvásár, vezetett séta a természetben, indulnak kézműves foglalkozások, mesekoncerttel kedveskednek a gyerekeknek, néptánccsoportok tartanak bemutatókat, fellép a Zalaapáti Harmonika Zenekar, a fesztivált pedig a Soulwave koncertje zárja.

Szalafőn a Pityerszeren kézműves őstermelők kínálják portékájukat, tökfaragást tanulhatnak, de akár bölények és vadlovak legelőjéhez is túrázhatnak az érdeklődők. Délután táncház, gyermekműsorok, vásári színjáték színesíti a forgatagot, majd a Boglya népzenei együttes műsora zárja a programot.

Aki gyakorlott tűzjáró, annak sok sikert kívánunk, a kezdőknek pedig a figyelmébe ajánljuk ezt a blogbejegyzést :)

Őrségi Tökfesztivál, gasztronómia, Guinnes-kísérlet, parázson járás

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek