Koncertek, irodalom, újcirkusz, opera: két hét múlva indul és 10 napon át tart a Művészetek Völgye

2022/07/06  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja 2029 programmal és 40 helyszínnel várja a látogatók három településen, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden július 22. és 31. között.

Koncertek, irodalom, újcirkusz, opera: két hét múlva indul és 10 napon át tart a Művészetek Völgye

A 31. Művészetek Völgyében a Panoráma Színpadon fellép a 30Y, az Anna and The Barbies, az Aurevoir, a Bagossy Brothers Company, Blahalouisiana, a Bohemian Betyars, a Budapest Bár, a Carson Coma, a Csík zenekar, Dés László, az Elefánt, az Esti Kornél, a hiperkarma, a Margaret Island, a 30 éves Parno Graszt, a Ricsárdgír, a Szabó Balázs Bandája és a Vad Fruttik is. 

Az ikonikus Gástya-árokban megbúvó Kőbánya Udvara igazi rocklegendák és fiatal tehetségek otthona lesz a 10 nap alatt. A Kőbányai Zenei Stúdió növendékeinek megálmodott színpadon a zene kapja a főszerepet, de a Petőfi Kulturális Ügynökséggel való együttműködésüknek köszönhetően irodalmi programból sem lesz hiány a helyszínen. 

Kőbánya Udvarában játszik majd többek közt a Klasszik Lasszó, debütál a fesztiválon Tátrai Tibor új zenekara a godfater., a Jazztelen, a Platon Karataev, az Ivan & The Parazol, a Hősök, a Sorbonne Sexual, a Ruby Harlem, a Subtones, a Fran Palermo, a Middlemist Red, a Konyha és a Mattset is. Napközben a zenei oktatás kerül középpontba a kerekasztal-beszélgetések során, mint az élményéneklés, a zeneterápia jótékony hatásai vagy éppen az, hogy miként kezdjünk bele a zenetanulásba idősebb korban. Hegyi Gyuri Legendás Dalok című élőzenés sorozatával érkezik a Völgybe, ahol minden alkalommal egy-egy témát körül járva merülhetünk el a zenetörténet legjobb dalaiban.

Bemutatkozik a fesztiválon Hajógyár is, ahol fellép többek közt a The Biebers, a Kaukázus, Petruska, Ohnody, a Little G Weevil Band, de itt játszanak majd a Hangfoglaló Program idei támogatottjai is és akusztikus koncertekből sem lesz hiány. Ilyen felállásban találkozhatunk Azariah-val és Bérczesi Robival is. A Hajógyár és az A38 közös, összművészeti sorozata is a Petőfi Udvarba költözik a Völgy ideje alatt: a Zene x Szöveg keretein belül az egykori Akkezdet Phiai-ból ismert Said és az Elefánt frontembere, Szendrői Csaba mesélnek a szövegírásról, de szó lesz még a 10 nap alatt a zene és a színház, valamint a zene és az irodalom kapcsolatáról is. Az Eleven Költők Társasága (EKT) akusztikus irodalmi koncertje is ezen gondolatiság köré épült, a zenekar ugyanis kortárs költők verseit álmodja dalokká. 

Szintén új udvarként mutatkozik be idén A Kert, amely Taliándörögd zenei ütőere lesz olyan előadókkal, mint Beton.Hofi, Saya Noé, Deva, az Analog Balaton, Perrin, a Freakin’ Disco, a Yesyes, a Belau vagy éppen a Galaxisok. 

A Művészetek Völgyében a könnyűzene mellett mindig helye volt több zenei műfajnak is, így a komolyzene és az opera sem maradnak ki a sorból.

A vigántpetendi Cirque du Tókertnél a különféle újcirkuszi és táncprodukciók mellett az operarajongók is megtalálhatják számításaikat. Az Opera A szerelmi bájital 2021-es nagy sikerű bemutatkozását követően idén is könnyed kikapcsolódást ígérő művel tér vissza Vigántpetendre: Kodály remekművével, a Háry Jánossal jönnek a fesztiválra.

A részletes programkínálatért érdemes a www.muveszetekvolgye.hu oldalt böngészni vagy letölteni a fesztivál saját applikációját, ahol a fesztiválozók kedvenc programjaikat is bejelölhetik.Művészetek Völgye, NKA, Hangfoglaló

 

 

Szólj hozzá!


John Williams tiszteletbeli lovagi címet kapott, de nem lehet SIR Williams

John Williams tiszteletbeli lovagi címet kapott, de nem...

John Williams, a Star Wars zeneszerzője és Bob Iger, a Walt Disney vállalat volt elnöke is szerepel II. Erzsébet utolsó kitüntetési listáján –...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A rendezvényszakmában dolgozol? Akarsz róla beszélni?

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány és a Hétfa Kutatóintézet közös kutatást indított annak érdekében, hogy feltárja a rendezvényszakmai karrierutakhoz szükséges készségeket és tanulható ismereteket. A kérdőívre a válaszokat a meghosszabbított határidőig, szeptember 30-ig várják.

Két ütemben Csepelre költözik a Barba Negra

A zenészektől már egy ideje tudomást szereztünk a csepeli dologról, de tiszteletben tartottuk a koncerthelyszín szándékait. Most FB posztban ők maguk számoltak be a változásról, ezt a közlést szemlézzük.
Új koncertek