Menopauza 1170x180

Koncertekkel érkezik a kaposvári Rippl-Rónai Fesztivál

2024/05/30  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Mától négy napon át könnyűzenei koncertekkel, vezetett sétákkal, élményfestéssel és utcatárlattal várják a látogatókat a kaposvári Rippl-Rónapi Fesztiválon.

Rippl-Rónai József: Asszonyok a kertben (1908)

Rippl-Rónai József (1861–1927) magyar festő- és grafikusművész Kaposváron született és ott is halt meg. A városban több őt ábrázoló szobor is található, emlékmúzeuma is van, tiszteletére Rippl-Rónai művészeti díjat alapítottak, a fesztivál pedig 2014 óta viseli a nevét.

A hazai fesztiválszezon egyik nyitóeseményének számító hagyományos rendezvényt idén is két részre bontották: a Kaposvár Aréna és a Körcsarnok ad otthont a belépőjeggyel látogatható könnyűzenei koncertek nagy részének és az elektronikus partynak, a Kossuth tér és környéke pedig az ingyenes programoknak.

A fesztiválon ingyenes koncertet ad Dánielfy, az EDDA Művek, Pápai Joci, Curtis, a Blahalouisiana és a Margaret Island.

Az arénában többek között Lil Frakk, Dzsúdló, Pogány Induló koncertjén lehet tombolni.

A Rippl Rónai fesztivál idén új helyszínnel és stílussal készül: ez lesz az Elektronikus zenei stage, amelyen felbukkan majd többek között Matt Sassari és Miquel Bastida is.

A szervezők kérdőíveken tudakolják majd a látogatók véleményét a fesztiválról, a kitöltésért cserébe pedig 1500 forintos kupont adnak, amely beváltható a jegyértékesítési pontokon a fesztivál belépőjegyes programjaira.

A kísérőprogramok között lesznek különböző tematikával megrendezett vezetett városi séták, élményfestés, utcatárlatot tartanak, mutatványosok lépnek fel, míg a festészet jegyében interaktív kémiaórát is tartanak.

A rendezvényen kézművesek is kínálják portékáikat, lesz ételudvar, és a fesztivál ideje alatt várja látogatóit a Vaszary Képtár Rippl20 című kiállítása is.

 

A programokról bővebb tájékoztatás olvasható a fesztivál honlapján.

Rippl-Rónai Fesztivál, Kaposvár

 

 

Szólj hozzá!


Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch, az underground zenei színtér egyik megkerülhetetlen alakja június 20-án több mint hét év után visszatér a Hajó színpadára.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Ez lesz a 44. Kaláka fesztivál Egerben

Az együttes fennállásának 55. évfordulójához kapcsolódó programok egyikeként június 27-30. között 44. alkalommal rendezik meg a Kaláka Fesztivált, melynek idén is Eger ad otthont.

Levendula és rózsa

A virágzó rózsák és levendulák mellett családi programokkal, színvonalas koncertekkel, kulturális programokkal, ismeretterjesztő, egészségmegőrző előadásokkal várják a látogatókat szombaton és vasárnap a levendula és rózsa napokon Szegeden, az egyetemi füvészkertben.
Új koncertek