Ma az a nap van, amikor megint úgy néz ki, hogy lesz Glastonbury fesztivál

2020/12/26  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Nem függ az életünk a Glastonbury-től, feltehetően soha nem jutunk el a fesztiválra, egyetlen pennyt sem fizetnek a reklámért, mégis minden megmozdulásukat követjük, mert az egyetlen rendezvénynek tartjuk, amelynek szervezői kirakatban közvetítik azt az elkeseredett vergődést, ami ma minden nagy fesztivál életét jellemzi.

Ma az a nap van, amikor megint úgy néz ki, hogy lesz Glastonbury fesztivál

Nehéz ez az egész ügy, mert több rétege van: létezik egy komoly rajongótársadalom, akik akkor is elmennének a Worthy Farmra, ha leguánok potyognának az égből, mindeközben a szervezőknek garantálniuk kell a biztonságukat – betartva az érvényben lévő járványügyi szabályzókat, amelyekről fogalmuk sincs, hogy szólnak majd júniusban, plusz van egy fajta pusholós játszma is, ami – a közvéleményt maguk mögé sorakoztatva, a figyelmet magukva irányítva – a kormányzatnak szól, s noha a frontvonalban ők látszanak a legjobban, azért mégiscsak az egész brit élő zeneiparért küzdenek.

Szóval. A legutóbbi hírünk arról szólt, hogy Paul McCartney erős kétségeit fejezte ki a fesztivál megrendezésével kapcsolatban, s a forrás idézte az egyik főszervezőt (Emily Eavis), aki azt nyilatkozta:

"A legnehezebb az, hogy kitaláljuk, pontosan mire tervezünk, és milyen hatással lesz ez arra, amit képesek vagyunk megtenni. De jelenleg nem vagyok biztos abban, hogy bármit is tehetnénk, ami teljes mértékben biztosítaná 200 000 ember fogadását, s hogy 2021 júniusában hat napot tölthessünk együtt velük."

Most a másik főszervező, Emily édesapja, Michael Eavis került a figyelem középpontjába, aki egy rövid videóban azt üzeni a népeknek:

"Just wait and see!"

Nem tudjuk, hogy a tény, miszerint mindezt rövidgatyában teszi (ez az outfit egyébként jellemző rá), ront vagy emel a hitelességén, mindenesetre azt mondta:

“Oh yeah we’ll be up and running next year. Oh yeah definitely, we’re going flat out.”

Ami nagyjából azt jelenti, hogy ha leguánok is potyognak az égből, akkor is lesz Glastonbury...

"Az emberek azt mondják, hogy ez képtelenség, nem tudod megcsinálni – de várd ki a végét.. És láss csodát: június 25-én és emberek milliói lesznek ott Piltonban... Csak nézz és lásd: meg fog történni. "

itt hívnánk fel a figyelmet Eavis szóhasználatára: "milliók"... Ez az ember nem beszél a levegőbe, éppen ezért van egy sejtésünk: a kétszázezer főt befogadó fesztiválon csak akkor vehetnek részt ennyien, ha kiterjesztik a valóságát... Vagyis, ha átkerül a korlátozások nélküli világhálóra – viszont akkor megtörténhet az, amiben sosem hittünk: életünkben először mi is ott leszünk a Glastonbury fesztiválon.

Egyébként Emily Eavis azt is nyilatkozta:

"...más lehetőségeket is vizsgálnak, ha a fesztivál nem tud a szokásos formájában folytatódni. "

Mindez persze csak találgatás, ha bármi új hír jön, mondjuk.

Azért valljuk be, egy online Glastonbury azért nem ugyanaz, mint az "igazi", de ez az összes fesztiválról és koncertről elmondható. Hát, ez van jelenleg, ezzel kell főzni vagy limonádét csinálni.

via glastofestfeed.com

 

 

Glastonbury, covid, tömegrendezvények, Michael Eavis

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek