Ma az a nap van, amikor megint úgy néz ki, hogy lesz Glastonbury fesztivál

2020/12/26  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Nem függ az életünk a Glastonbury-től, feltehetően soha nem jutunk el a fesztiválra, egyetlen pennyt sem fizetnek a reklámért, mégis minden megmozdulásukat követjük, mert az egyetlen rendezvénynek tartjuk, amelynek szervezői kirakatban közvetítik azt az elkeseredett vergődést, ami ma minden nagy fesztivál életét jellemzi.

Ma az a nap van, amikor megint úgy néz ki, hogy lesz Glastonbury fesztivál

Nehéz ez az egész ügy, mert több rétege van: létezik egy komoly rajongótársadalom, akik akkor is elmennének a Worthy Farmra, ha leguánok potyognának az égből, mindeközben a szervezőknek garantálniuk kell a biztonságukat – betartva az érvényben lévő járványügyi szabályzókat, amelyekről fogalmuk sincs, hogy szólnak majd júniusban, plusz van egy fajta pusholós játszma is, ami – a közvéleményt maguk mögé sorakoztatva, a figyelmet magukva irányítva – a kormányzatnak szól, s noha a frontvonalban ők látszanak a legjobban, azért mégiscsak az egész brit élő zeneiparért küzdenek.

Szóval. A legutóbbi hírünk arról szólt, hogy Paul McCartney erős kétségeit fejezte ki a fesztivál megrendezésével kapcsolatban, s a forrás idézte az egyik főszervezőt (Emily Eavis), aki azt nyilatkozta:

"A legnehezebb az, hogy kitaláljuk, pontosan mire tervezünk, és milyen hatással lesz ez arra, amit képesek vagyunk megtenni. De jelenleg nem vagyok biztos abban, hogy bármit is tehetnénk, ami teljes mértékben biztosítaná 200 000 ember fogadását, s hogy 2021 júniusában hat napot tölthessünk együtt velük."

Most a másik főszervező, Emily édesapja, Michael Eavis került a figyelem középpontjába, aki egy rövid videóban azt üzeni a népeknek:

"Just wait and see!"

Nem tudjuk, hogy a tény, miszerint mindezt rövidgatyában teszi (ez az outfit egyébként jellemző rá), ront vagy emel a hitelességén, mindenesetre azt mondta:

“Oh yeah we’ll be up and running next year. Oh yeah definitely, we’re going flat out.”

Ami nagyjából azt jelenti, hogy ha leguánok is potyognak az égből, akkor is lesz Glastonbury...

"Az emberek azt mondják, hogy ez képtelenség, nem tudod megcsinálni – de várd ki a végét.. És láss csodát: június 25-én és emberek milliói lesznek ott Piltonban... Csak nézz és lásd: meg fog történni. "

itt hívnánk fel a figyelmet Eavis szóhasználatára: "milliók"... Ez az ember nem beszél a levegőbe, éppen ezért van egy sejtésünk: a kétszázezer főt befogadó fesztiválon csak akkor vehetnek részt ennyien, ha kiterjesztik a valóságát... Vagyis, ha átkerül a korlátozások nélküli világhálóra – viszont akkor megtörténhet az, amiben sosem hittünk: életünkben először mi is ott leszünk a Glastonbury fesztiválon.

Egyébként Emily Eavis azt is nyilatkozta:

"...más lehetőségeket is vizsgálnak, ha a fesztivál nem tud a szokásos formájában folytatódni. "

Mindez persze csak találgatás, ha bármi új hír jön, mondjuk.

Azért valljuk be, egy online Glastonbury azért nem ugyanaz, mint az "igazi", de ez az összes fesztiválról és koncertről elmondható. Hát, ez van jelenleg, ezzel kell főzni vagy limonádét csinálni.

via glastofestfeed.com

 

 

Glastonbury, covid, tömegrendezvények, Michael Eavis

 

 

Szólj hozzá!


Van mááásik: pótdátumot jelentett be a Bondorodó fesztivál

Van mááásik: pótdátumot jelentett be a Bondorodó...

Ha júniusban nem jöhet össze a Bondoró közönsége, a megváltott jegyek szeptember 3-5. között lesznek érvényesek a harmadik utcaszínházi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az Akváriumban énekel

Megvan a Christmas Home című széria? A második évadban Dagny Norvoll Sandvik norvég dalszerző-énekesnő is feltűnik, mi több, Bye Bye Baby című dalának akusztikus változata is megszólal a filmben. Dagny 2022. január 27-én lesz látható-hallható az Akvárium Klub színpadán.

Igyekezz, az égbolt zár...

A rendhagyó kormányinfón elhangzott: digitális oktatásra állnak át az iskolák, két hétig az üzletek is lehúzzák a rolót.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek