Menopauza 1170x180

Magyarok az Amsterdam Dance Eventen

2023/09/26  ·   Fesztivál   ·  Herbály Dorottya

Kevesebb, mint egy hónap és újra találkozhatunk az év legjobban várt elektronikus zenei fesztiválján, a Buma kezdeményezésére létrejött Amsterdam Dance Eventen. A nemzetközi szupersztárok között hazai előadók is fellépnek majd.

Magyarok az Amsterdam Dance Eventen

Az október 18-22. között megrendezésre kerülő rendezvénysorozat már 1996 óta vonzza a látogatókat Amszterdamba. Idén több mint 200 helyszínen,  2500 előadóval, konferenciákkal, széles körű művészeti és kulturális programokkal és persze rengeteg zenével várja az ADE az érdeklődőket.

Magyarországot idén Jay Lumen, a Stadium X és az Eath n Day képviseli.

Jay Lument nem kell bemutatni a hazai közönségnek, de nemcsak itthon, hanem külföldön is a legismertebb DJ-nek számít a klubzenében. Játszott már a Space klubban Ibizán, Trezorban Berlinben, illetve olyan fesztiválokon, mint a Sonar, a Digital Dreams Music Festival és Amsterdam Dance Eventen is rendszeres előadó.

Idén október 18-án a Club Atelierben lép fel 22 órától.


A Stadium X neve onnan lehet ismerős, hogy nemrég Sam Martinnal és Azahriah közreműködésével készítettek közös számot (amelynek sikerét az is mutatja, hogy már remix verzió is készült belőle). A srácok 2012-ban kezdék a közös munkát és céljuk, hogy egy teljesen egyedi energiájú hangzást hozzanak létre. Dave Martin és Sullivan karierrjük alatt dolgoztak már együtt David Guettával, Bob Sinclairrel és 79 millió követővel  ők az egyik legsikeresebb magyar elektronikus zenei előadók.

A fesztivál ideje alatt több helyszínen is meghallgathatjátok a StadiumX-et: október 19-én 13 órától és október 22-én 20 órától a Club Prime-ban, illetve október 19-én 23 órától az Escape Club-ban.

Az Earth n Days funkyhouse-ban utazó DJ páros, Magonyi László és Vízi László 2017 óta zenélnek együtt. Rögtön a kezdetektől számos a Beatport top 10-es listájába bekerültek számaikkal. Saját kiadójuk a (HouseU Records) mellett együtt dolgoznak a  Hotfingers Records és a Milk & Sugar Recordings lemezkiadóval.

A páros október 20-án, 23 órától lép fel a Blend X-ben, ahol egész este a house zenéjé lesz a főszerep.

 

Az ADE teljes programja itt.

 

Amsterdam Dance Event, Jay Lumen, Stadium X, Eath n Day

 

 

Szólj hozzá!


 Vízicsata is lesz a Tábor fesztiválon

Vízicsata is lesz a Tábor fesztiválon

Alig két hónap, és startol a hazai rockerek egyik kedvenc Balaton-parti fesztiválja (2024. augusztus 28-31., Alsóörs).
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A Carson Coma nem is mulatós... Fogd meg a söröm!

Megjelent a Carson Coma kislemeze, ami egyetlen dalra épít: a Beton.Hofival közös Frida Kahlo című számot dolgozták fel elismert és feltörekvő producerek egyaránt. A végeredmény meglehetősen színes lett: drum and bass és dubstep mellett mulatós verzió is szerepel az EP-n. 

Tudod, milyen zenét hallgatnak a nyolcesztendősök?

"Hosszú sorban jönnek, mennek/ Apró ördögök, de szentek..." – József Attila Nyolcesztendős lányok című verse Koncz Zsuzsa előadásában szólalt meg a fejünkben, amikor szembejött velünk a ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért most publikált Zeneipari Jelentése, amely a 8-14 éves gyerekek zenehallgatási szokásait járta körbe.
Új koncertek