Magyarok nyitják a Pohoda fesztivált

2013/07/11  ·   Fesztivál   ·  MTI, koncert.hu

Ma este a Győri Filharmonikusok koncertjével indítja programját a trencséni repülőtéren Szlovákia legnevesebb nyári fesztiválja, a Pohoda.

Magyarok nyitják a Pohoda fesztivált

Az immár 17. alkalommal megrendezendő Pohoda (kényelem, jókedv, lazulás) vasárnap zárul. A fesztiválon csaknem 80 szlovák és külföldi, köztük több magyar előadó is fellép. A program idén is színes, a könnyűzenétől, a világzenén át egészen a keményebb műfajokig találhatók koncertek.

A legfeljebb 30 ezer látogatót fogadni képes fesztivál első napjának programja csütörtökön este héttől a Peter Breiner által vezényelt Győri Filharmonikusok koncertjével kezdődik. A komolyzenét a Kaiser Chiefs váltja fel, majd utánuk a Smashing Pumpkins lép színpadra.

A legnagyobb húzónévnek az idén az Atoms for Peace együttest jelölték a szervezők. A nemzetközi összeállítású csapat a Pohoda második napján, pénteken este lép fel. A fesztivál szombat esti programját a kubai zene "halhatatlan" öregjeinek, a Buena Vista Social Club fellépése indítja, őket az este fénypontjának tartott Nick Cave and The Bad Seeds követi a főszínpadon.

A Pohoda idei kínálatából, mint már hagyományosan, az idén sem hiányoznak a hazai előadók, a szlovák és a cseh könnyűzenét olyan nevek képviselik, mint a Para, a Vidiek, a Polemic a Prazsky Vyber és a Davová Psychóza. A fesztivál látogatói három magyar előadóval is találkozhatnak, a Győri Filharmonikusokon kívül pénteken a Ghymes is színpadra áll, szombaton pedig a Visegrádi Hot Jazz koncert keretében Ittzés Tamás zenéjét hallgathatják meg az érdeklődők.

Bár a Pohoda látogatóinak sorában az elmúlt években némileg nőt a külföldi vendégek aránya, a fesztivált elsődlegesen továbbra is hazaiak látogatják. Az egyik nagy szlovák sörgyár által támogatott rendezvény az elmúlt évek során több elismerést, ugyanakkor némi kritikát is kapott. A Pohoda vendégeinek egyik leggyakoribb panasza a fesztivál helyszínéből adódik, ugyanis a repülőtéren szinte nem található árnyékos hely. Nyilván azért, mert még egy farmotorossal is nehéz lenne a lombos fa alá beparkolni...

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek