Magyarország Szibériájában Hidegfeszt lesz a hétvégén

2022/01/05  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Sok Színű Vidékben bukkantunk a hírre, mely szerint Magyarország leghidegebb pontján limonádét készítenek a citromból – jégkockával :)

A december 21-i top lisa (Zabar község közösségi oldala)

Vagyis erényt kovácsolnak a didergős valóságból, mert Zabaron például tavaly februárban az is megesett, hogy mínusz 25 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála, és megtörtént, hogy a faluban tavasszal is csak úgy röpködnek a mínuszok.

A portál információja szerint 2020-ban rendeztek először hidegfesztivált a faluban, tavaly az ismert okokból jegelték a rendezvényt, idén január 8-án azonban újra életet lehelnek a Zabari Hidegfesztiválba, amely ingyenesen látogatható. Ez lesz Magyarországon az  év legelső falunapja is!

Ne estébe nyúló programot képzeljünk el: akkor már a macska is eltörik a kanyarban, a Mirigyeknek meg ráfagyna a kezük a mikrofonra, ugyanis a program szerint délután kettőkor Irigy Hónaljmirigy koncert kezdődik, de lesz tábortűz is – ezt például Mónus József László (Fehér Farkas) gyújtja majd meg egy lángoló nyílvesszővel.

A szervezők humoráról tanúskodik, hogy reggel kilenckor Barta Sylvia jelent időjárást :)

A met.hu szerint a hétvégén még nem lesz annyira hideg (nulla fok), a hét közepén itt-ott havazás is várható, ma viszont akár 13 fok is lehet az ország némelyik pontján – de ez nem Zabarra vonatkozik :)

 

 

Hideg feszt, Zabar, Irigy Hónaljmirigy

 

 

Szólj hozzá!


 Stephen Grant a Szigeten is mindenkinek beszól majd – a Magic Mirror idei programja

Stephen Grant a Szigeten is mindenkinek beszól majd...

Azt már megírtuk, hogy a fesztivál egyik legrégibb állandó helyszíne átköltözik a Sziget iroda/játszóterek környékére, most előre...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Botaniq Blues Night a turai kastélyban: Ian Siegal búcsúkoncert

A Botaniq BBQ & Blues Night keretében neves blues előadók lépnek színpadra az álomszerű kastélyparkban, miközben sorra váltják egymást a tányérokon a BBQ különlegességek.

Szépen lassan mindenünk leépül? Mentálhigiénés támogató oldal indult a zeneipar résztvevőinek

Odafigyelünk-e vajon kellőképpen egymásra? Segítőkkel karöltve, MUSIC MENTAL néven indít online felületet a WMMD a zeneipar dolgozóinak mentálhigiénés támogatásáért.
Új koncertek