Már most biztos, hogy BOLDOGan ér véget a Kispál és a Borz tavaszi turnéja

2024/02/06  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Ahogy arról már beszámoltunk, hogy külföldi állomásokkal megspékelt tavaszi turnéra indulnak Lovasi Andrásék, link a cikk végén. A siker sosem garantált – még egy ilyen legendás zenekarnak is meg kell dolgoznia érte, de az már tuti, hogy az utolsó koncertjük happy lesz, hiszen a bodrogkisfaludi BOLDOGkisfalud Feszten zárul a turné.

Már most biztos, hogy BOLDOGan tér véget a Kispál és a Borz tavaszi turnéja

A Bodrog és Zemplén ölelésében fekvő Bodrogkisfalud 2022-ben ünnepelte 800. születésnapját. Az egykori Szapolyai birtok, illetve később Báthory és Rákóczi birtok értékes szőlőterületei mellett a Tokaj-Bodrogzug Tájvédemi Körzet szomszédságával is büszkélkedhet. A településen 10 top borászat működik, egy bisztró (Kisfalucska Udvarház & Bisztró) és egy nemzetközi szinten elismert whisky és gin lepárló (Seven Hills Distillery). Továbbá van egy kikötője is (Kalóz Kikötő & Yacht Club), egy nagyméretű BMX pályája, illetve sok kedves lakója, akik örömmel ragadnak meg minden lehetőséget, ha a falu jövőjéről van szó.

A BOLDOGkisfalud Feszt egy családias hangulatú, élhető léptékű kisrendezvény, ahol a zene, az irodalom és a képzőművészet fonódik össze a tokaj-hegyaljai táj nyújtotta különlegesen szép természeti környezetben. Már tavaly is szerettünk volna eljutni ide, akkor nem jött össze, de majd idén!

A rendezvény főszervezője a Kisfalucska Udvarház & Bisztró, de vannak további helyszínek is, ilyen a Bodrog Borműhely, amely megújult épületegyüttesével, hangulatos udvarával és csodás boraival hívogat, illetve a keretesünkben is említett whisky és gin lepárló... Van képzelőerőd...? :)

Idén két teljesen új kísérőprogrammal bővítették a rendezvényt – ezzel együtt 4 naposra bővült a fesztivál.

Minket természetesen leginkább a ZENE érdekel.

Idén olyan fellépők fogadták el felkérésüket, akik meghatározó szereplői a hazai könnyűzenei életnek, dalaik generációk számára váltak és válnak zenei alapélménnyé, életérzés és világlátás kapcsolódik hozzájuk.

Az idén 37 éves Kispál és a Borz tavalyi visszatérése elementáris erővel ragadta üstökén a zenei világot. Teltházas koncertek, önálló kisfesztivál (Kispál on Orfű) és új lemez (Beszorult mondat) kísérték a legendás formáció feltámadását. Kispál András, Lovasi András, Dióssy D. Ákos, Bajkai Ferenc, valamint Babcsán Bence és G. Szabó Hunor Bodrogkisfaludon zárják a tavaszi turnésorozatukat. Mi több, a zenekar még arra is vevő volt hogy szerepeljen fesztiválhoz forgatott kisfilmben:

A nemsokára stadionkoncertet adó  Carson Coma velük szemben csak az 5. születésnapját ünnepli idén, hatásuk és működésük folyamatosan meghazudtolja ezt a fiatalságot. Fekete Giorgioék a rock ’n’ roll gyökereihez nyúlnak vissza, a 70’-es évek dögös gitárriffjei pedig ott duzzadnak egy alteresebb világ szilánkjai között. Őszinte, reflexív dalszövegeik pedig egy nemzedék himnuszaivá emelték dalaikat.

A Szendrői Csaba fémjelezte Elefánt zenekar akusztikus formációja, a Felefánt hangolja majd a közönséget az estére a pénteki napon. Annak idején duóként indultak, sajátos hangulatú dalaik és szövegeik magukkal ragadnak és buborékként körülzárnak, nem engednek el sokáig.

Akusztikus formációkban összességében sem lesz hiány. Szűcs Krisztián duója mellett Németh Juci és G. Szabó Hunor is színpadra lép, Beck Zoli pedig Grecsó Krisztiánnal érkezik majd a fesztiválra.

Külföldi fellépő is jön, olyan, aki 2021-ben már vendégeskedett a fesztiválon. A Les Gars Dans L’Coin (FR) dalaiban ott van a rock, a funk, a jazz, a cigányzene, a hiphop és a punk is, amelyek találkozása ütős koktélt ad a kezünkbe, és ha belekortyolunk sajátos zenei világuk megnyílik, elindul a színpadról és mindenkit magával ragad… a vége pedig úgy is az lesz, hogy táncolni fogunk... Jöttök?

 

Ami még várható:

GASZTRO ÉS IRODALOM

A megszokott módon 10 borászat tételei lesznek majd elérhetők, de idén egy vendégborász is érkezik a Boldogságra. Új helyszínként Borligetet hoznak létre a Kisfalucska udvarán, ahol a borászokkal össze is lehet majd futni. A tokaji BAZ Beer kézműves sörfőzde elhozza majd a legújabb vagányságokat, a  Seven Hills Distilleryben pedig Tokaj Gint és a Furmint Vodkát lehet majd kóstolni minden formában (de nem kizárt, hogy néhány whiskys hordó is nyílik majd).  Az ételkínálatot ezúttal is úgy állítják össze, hogy minden helyszínen mást lehessen kóstolni, illetve a klasszikus ételek mellett a különlegességek is helyet kapjanak.

Boros programjaik között szerepelnek még hajós borkóstolók a Bodrogon, dűlőtúrák, bor-étel párosítások.

Az irodalom és történelem ugyancsak a borral kapcsolódik majd össze. Závada Péter és Luka Enikő soproni borász beszélgetéssel egybekötött borkóstolóján vehetnek majd részt a látogatók, emellett Ungváry Krisztián történész (és borász) előadásának és kóstolójának ad helyet a fesztivál, sőt: színházi produkciók is vendégeskednek majd náluk.

KAPJ EL, HA TUDSZ!

A fesztivált idén egy sportot előtérbe helyező kísérőrendezvénnyel bővítiok. Egy biciklis és két futó számban próbálhatják ki magukat a jelentkezők.. A gyorsléptűek terepfutásban mérhetik össze az erejüket, a bicikli szerelmesei pedig felpattanhatnak a drótszamarukra egy szervezett, több állomásos túra keretében A futó számok útvonala a Bodrog gátján és partján vezet. Az egyik oldalon a Zemplén lankái, a másikon pedig az üde zöld folyópart... mi kell még (egy nyúlcipő...). Biciklivel a tokaji Kopasz-hegy megkerülése lesz a cél. 3 kilátópontot azért kijelölnekki a hegy körül a sportérték végett, a 3 borászat pedig a kikapcsolódás és lazítás helye lehet. Szintidő azért lesz!

ART KONTROLL

A másik kísérőrendezvény egy képzőművészeti kiállítássorozat, ahol fiatal, feltörekvő művészek kapnak lehetőséget, illetve már elismert alkotók művei is megtisztelik a fesztivált jelenlétükkel. Több helyszínen festmények és grafikák, divattervezők és textilművészek, fotósok kiálltásait tekinthetik meg a látogatók, valamint kültéri szobrok és installációk lesznek láthatóak, esetenként a legkülönösebb anyaghasználattal.

 

Hasznos infó: SÁTORHELYEK

A falu szívében, a képzőművészeti kiállítások és a sportrendezvény szomszédsáságban, az Öreg Tölgynél lehet majd idén (is) leverni a cövekeket. A területhez egy fedett szaletli, sportpálya, BMX pálya és egy biciklikölcsönző is tartozik majd. (A falubeli Kalóz Kikötő pedig csak párszáz méter, ahol mindenféle vízijármű bérelhető.)

 

Bécstől Pécsig: turnéra indul a Kispál és a Borz

BOLDOGkisfalud Feszt, Kispál és a Borz, Carson Coma, Bodrogkisfalud

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek