Mi a fene van itt: elfogynak a Sziget-bérletek??

2014/07/03  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Nem jellemzők a Szigetre az olcsó reklámfogások, tehát némi hezitálás után úgy döntöttünk, hogy nem rejtett vásárlásösztönzésről van szó a fesztivál közleményében, hanem ez az igazság: könnyen lehet, hogy a fesztivál történetében először már a Sziget kezdete előtt le kell majd állítani a bérletek kiadását.

Mi a fene van itt: elfogynak a Sziget-bérletek??

Figyelmet érdemel, hogy nem csak külföldön, de állítólag itthon is érzékelhető, hogy rohamléptekben fogynak a heti belépők, ráadásul az emelt szolgáltatásokat nyújtó fizetős kempingek már be is teltek, így már csak a hétnapos bérletet váltó „vadkempingezőknek” illetve a lakókocsisoknak, családosoknak és fogyatékkal élőknek tudnak kempingezési lehetőséget biztosítani a Szigeten.

Évek óta nagy sikernek örvendenek a Szigeten a különböző szolgáltatásokkal dúsított „speciális” kempingek, ahová idén is a belépőjegyük mellé külön válthattak jegyeket a magasabb komfortigényű látogatók. A legnépszerűbb a saját internetsátrat és ABC-t, sőt úszómedencét is biztosító VIP Kemping, de a különböző nemzeteknek (francia, olasz) dedikált kempingek - az adott nyelvet beszélő recepcióssal, a nemzet konyhájával, wifi-vel, csomagmegőrzővel és más extrákkal felszerelve - szintén már hetekkel ezelőtt megteltek.

Az érdeklődést látva a szervezők tovább bővítették a kapacitásokat, és új területen is kialakítottak egy emelt kategóriás kempinget, de a rendezvény előtt 6 héttel már ezek a sátorhelyek is elfogytak. Idén ráadásul már előre felállított lakókocsikat, sátrakat és faházakat is foglalhattak maguknak a vastagabb pénztárcájú fesztiválozók, de ezeket a lehetőségeket is mind elkapkodták.

Már csak a saját lakókocsival érkezők számára kialakított Karaván kempingben és a konténerekből kialakított hotelszobákban maradtak még korlátozott számban szabad helyek.

Két speciális kemping is lesz az idei Szigeten, amit csak azok vehetnek igénybe, akik az oda belépésre jogosító feltételeknek megfelelnek. Az egyiket a kisgyerekkel érkező családosoknak alakítják ki, ahol játszótértől szakképzett baby sitterek-ig, a pelenkázótól a bébiétel melegítőig, különböző „gyerekbarát” szolgáltatásokkal várják a családokat, a másikat pedig a fogyatékkal élők számára alakítják ki, az ő speciális igényeiket kielégítő zuhany és wc kapacitással felszerelve.

Gerendai Károly főszervező szerint még soha nem volt ilyen nagy az érdeklődés a Sziget iránt. „A rendezvény előtt hat héttel a bérletek több mint 80 százaléka elfogyott, ami már most több, mint a tavaly eladott összes heti bérlet” – nyilatkozta, aki ezt főleg az elmúlt 2 évben végzett és mostanra beérő fejlesztésekkel és a Sziget kezdetének egy héttel későbbre tolásával, és ennek következtében erősebb sztárfelhozatallal magyarázza.

„Bár az elején egy kicsit tartottunk tőle, már biztos, hogy jó döntésnek bizonyult, hogy egy héttel későbbre toltuk a fesztivált” – mondta Gerendai, aki szerint a változások a magyar közönség körében is pozitív visszajelzésre találtak.

„Végre megfordult a trend, és a hazai közönség körében is nő az érdeklődés” – mondta a főszervező, aki szerint „ha ilyen tempóban fogynak a jegyek, akkor könnyen lehet, hogy a Sziget történetében először – a véges befogadóképesség miatt – már a fesztivál kezdete előtt le kell állítani a bérletek eladását.”

 

 

 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek