Mikor futkostál utoljára mezítláb egy réten?

2018/09/07  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Miközben gondolkodsz a válaszon, elmondjuk, hogy valójában ez egy fesztivál-ajánló. A lényege nem is a zene, de persze az is van, ettől még jobban imádjuk.

Mikor futkostál utoljára mezítláb egy réten?

A világ talán legvidámabb fesztiválját idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Dunakanyarban, ahol minden a papírsárkányokról és azok készítőiről szól. Itt nem kell sietni, míg megszárad a festék az általad készített sárkányon. Van idő szemügyre venni a Börzsöny és a Pilis közeli dombjait, a kanyargó Dunát, eggyé válni a természettel, és ha úgy adódik kérni egy hosszúlépést két reptetés között.

A kétnapos fesztivál családias és könnyed hangulata magával ragadja az embert, az első sárkánybusz járat érkezésétől az utolsóig van lehetőség megtapasztalni a kikapcsolódás maximumát, korra és nemre való tekintet nélkül. Zavaró tényező nem igazán van, maximum az összeakadó sárkányzsinórok okozhatnak öt másodperc bosszúságot, de mire ez megtörténik, már annyira átjár a hely szelleme, hogy csak boldogan próbálod kibogozni a dolgokat.

Aki megfáradt, új erőre kaphat a szép kis gasztro kínálatot felvonultató sárkánykonyhán, tehet egy sétát a közeli kézműves- és design vásáron, és ott is kipróbálhat új dolgokat. Távozni nem nagyon van kedve az embernek, az esti órák közeledtével a színpompás naplementéhez társuló zenei élmények serkentik tovább a vérkeringést.

A fellépők:

SZOMBAT

14:30 FORTEBA
16:00 GELKA
18:00 ŰRLÉNYKIRÁLY
19:30 GYÍK ZENEKAR
21:00 PÁLINKA REPUBLIK
22:30 (éjfélig) ORDIMAN Electroswing

VASÁRNAP

17:00 DOLÁK-SALY RÓBERT GYERMEKMŰSORA
18:30 RANDALEAR ZENEKAR

No, megvan a válasz? :)

Zebegényi Sárkányfesztivál

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek