Minden napra egy fesztivál: megvan a Harley nyertese!

2014/06/18  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Az Európa Kemping az egész hosszú hétvégén tele volt, és szebb időjárást kívánni sem lehetett volna: ragyogó napsütésben, rengeteg látogatóval, igazi Harley-s hangulatban telt a 15. Harley-Davidson Open Road Fest.

Minden napra egy fesztivál: megvan a Harley nyertese!

Az idei fesztiválnyitásra vonuló tömeget akarva se lehetett volna eltéveszteni: a Balaton hullámhosszán indult el az Open Road Fest a Class FM Morning Show-jának élő adásával, nem is akárhogy. Az egész stúdió egy konténerbe költözött, a konténer pedig hajnali 6-kor indult Siófokról, ahonnan komp szállította a műsorvezetőket Tihanyba, majd kerekeken haladtak tovább Alsóörsre. A kompon természetesen helyet kaptak a rajongók is: több százan utaztak a rádiósokkal, és 30 vagány motoros, ráadásként pedig a Hooligans zenélt a tetőn. A nem mindennapi bevonulás után Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere átadta Dobai Attila fesztiváligazgatónak a település kulcsát, hivatalosan is megnyitva a jubileumi fesztivált.

Az Európa Kempingben a koncertek már délután elkezdődtek, de a zenén kívül is számos programlehetőség várta a látogatókat egész nap. A CPE–Chapter Pin Tőzsde a fesztivál egyik nevezetessége, ahol a szenvedélyes gyűjtők kitűzőiket csereberélhetik. Akik egy kis adrenalinbombára vágytak, nekik találták ki a bungee jumpingot és a Jack Daniel’s Ranch rodeóbikáját, amiken szintén minden nap kipróbálhatták magukat a vállalkozó szelleműek. Több alkalommal láthattuk Erdős Csaba és csapata lélegzetelállító kaszkadőr show-ját, amihez később Herczeg Balázs „Mókus” is csatlakozott. Veres Zoltán, a levegő ura, többszörös világbajnok műrepülő pilótánk szintén különleges bemutatóval készült a közönségnek.

Az Open Road Fest elképzelhetetlen a Harley-Davidsonok nélkül: A Harley On Tour kamionja elhozta a legújabb modelleket a fesztiválozóknak, így mindenkinek lehetősége volt kipróbálni egy ilyen fejedelmi gépet. A nyeregben ülve elmélázhatott az ember, hogy milyen lenne, ha a garázsban állna egy ilyen motor…

Egy álmodozónak idén valósággá vált a kívánsága: Major Viktor volt a szerencsés a több ezer regisztráló közül, aki szombat este boldog tulajdonosa lett egy eredeti Iron 883-as Harley-nak, amit az egész fesztiválon át tartó nyereményjáték fődíjaként sorsoltak ki. A belépőként is szolgáló okos karszalag és a Facebook profil összekapcsolásával lehetett a játékban részt venni, és esélyt szerezni a Magyarországon valaha volt legértékesebb fesztiválnyereményre. A Harley egészen biztosan jó kezekben lesz új gazdájánál, aki egész életében szenvedélyes motoros volt, és jövőre biztosan új kedvencén érkezik vissza a fesztiválra. Az értékes nyeremény mellett kihirdették az épített motorok szépségversenyének győztesét is, egy sárga-arany kígyókkal díszített egyedi gépet.

Az Open Road Fest egyik legkedveltebb programjai a délutánonkénti vezetett motoros túrák, a csütörtöki például egy különleges gyülekezővel indult: egy katolikus pap és egy református lelkész érkezett a fesztiválra, és rövid szertartás keretében megáldotta a motorokat és a résztvevőket. Pénteken következett a Poker Run, ahol a résztvevők 5 állomáson keresztül hajtanak kártyalapokat gyűjtve, majd a legértékesebb hand lesz a végső győztes.

Szombat délben aztán indult az ország legnagyobb motoros eseménye, a nagy felvonulás, amely nélkül el se lehetne képzelni a Harley-Davidson Fesztivált. A környék már 11-kor megközelíthetetlen volt autóval, hiszen a kétkerekűek sorakoztak, készülődtek az indulásra. A felvonulást nem csak a dübörgő lóerők és a szemet gyönyörködtető gépek miatt nem érdemes kihagyni: az útvonal és a táj egyszerűen lélegzetelállító szépségű. A sisak alól mindenkinek életre szóló élmény egy ilyen “joyride”.

A csillogó kipufogók és az öblös motorhangok csak egyek a fesztivál kínálta élmények közül: az este közeledtével minden nap a magyar zenei paletta színe java játszott a közönségnek, 3 színpadon, éjszakába nyúlóan. A hazai kedvencekből hallhattuk az EDDÁT, Deák Bill Gyulát, Demjén Ferencet, Tóth Gabit, a Hooliganst, az Ossiant és a sor folytatódik. A Nagyszínpad péntek este Boban és Marko Markovicsé volt, akik Szerbiából hozták el nekünk virtuóz trombitajátékukat, szombaton pedig a brit rock királynője, Bonnie Tyler énekelte el legnagyobb slágereit, megkoronázva a fesztivált.

A 15. jubileumi Open Road Fest meghosszabbította programját, így 5 napon keresztül tartott idén a fesztivál, és a lelkesedéből még vasárnapra is maradt. A pünkösdi hosszú hétvége jó alkalom volt a családoknak, hogy ebben a ragyogó nyári időben, a szezonban először megnézzék a Balatont és eltöltsenek egy szép délutánt a vízparton. Az Open Road Fest családi hangulattal, koncertekkel és gyermekprogramokkal várta az érdeklődőket.

 


Képtár

  • Minden napra egy fesztivál: megvan a Harley nyertese! kép 32730
  • Minden napra egy fesztivál: megvan a Harley nyertese! kép 32731
  • Minden napra egy fesztivál: megvan a Harley nyertese! kép 32732
 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek