Mr. Bombastic, Kool and the Gang, Deladap: nemsokára Zamjam Zamárdiban!

2022/07/11  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A ZamJam július 28-tól 3 napon át Zamárdi több helyszínén várja a közönséget zenével, képzőművészettel, gasztronómiával, gyerekprogramokkal és irodalommal.

Mr. Bombastic, Kool and the Gang, Deladap: új butikfesztivál lesz július végén Zamárdiban

A szervezők szándéka szerint butik méretű és Zamárdi több pontját érintő fesztivál fő helyszínére, a vízparti térre naponta néhány ezer vendéget várnak, előzetesen is utalva az esemény ünnepi, nyaralást idéző hangulatára. A város többi pontján zajló programok belépőjegy nélkül látogathatók.

A MOL Nagyon Balaton színpadon különleges koncertek várják a közönséget.

Járt-e Jézus Zamárdiban?

A ZamJam szervezői arra biztatják a helyieket, hogy ők mutassák meg a várost a fesztiválozó turistáknak. Ennek eredményeként részt vehetnek egy izgalmasnak ígérkező túrán, amelyet Hirschmann Attila és Kiss Ádám vezet, a fenti címmel.

Július 29-én egy igazi klasszikus világsztár, a Kool and the Gang a fő fellépő, előttük a Szikora Róbert vezette, idén 40. születésnapját ünneplő R-Go lép fel. Másnap Geszti Funky címmel Geszti Péter, Váczi Eszterrel és a Jazz + Az fúvósaival kiegészülve a művész életművének „alkalomhoz illő" darabjait mutatja be, a Jazz + Az és a Rapülők programját is megidézve.

 „A Geszty Funky egy Balatonra és funky-ra hangszerelt koncertest lesz, amiben Repülők, Jazz +Az, és Gringo Sztár dalokat fogunk játszani. A dalok abszolút a funky-feeling jegyében szólnak majd. Ezért is Váci Eszter lett a vendégem, akivel a Jazz+Az-ban együtt zenéltünk – illetve a Jazz + Az fúvósai  jönnek kiegészíteni a szokásostól nagyon eltérő koncertet. Mert bár van egy Best of Geszti koncertsorozatom, de ez teljesen más lesz, ugyanis ezt a dallistát nem játsszuk máshol. Ráadásul itt fogjuk először bemutatni a legújabb LGT feldolgozásunkat, az Embertelen dalt – ami egy embertelen funky volt eredetileg is, de most hozzá teszünk egy kis rapet, hogy kikeverjünk belőle egy jó kis nyári slágert" – mondta Geszti Péter.

Előtte egy igazi, hazai legenda, Charlie koncertezik.

A záró este főszereplője a többszörös Grammy-díjas slágergyáros amerikai-jamaicai származású Shaggy lesz. Előtte az osztrák roma-jazz-elektro banda, a Deladap lép fel. A Random Trip csapata vállalta, hogy a műfajhoz illő programmal és vendégekkel készül a színpad nyitó produkciójaként. Velük lesz mások mellett Dés László, Péterffy Lili, Berkes Olivér és Nagy Kristóf.


  

Három napra Zamárdiba költözik Venom, a Halott Pénz DJ-je. A nemrég megnyílt ZAM! nevű helyen fogadja vendégeit, akikkel zenéről és lemezekről beszélgetnek és természetesen a lemezjátszó mögé is beállnak majd. Havasréti József íróval a '70-es évek diszkólázáról sztoriznak, téma lesz Prince, az univerzum legnagyobb zenei rejtélye, de Járai Márk, Vitáris Iván, Springer Márton, Izil és Q-Cee is bemutatkozik.

Jazz a parton
Napközben a vízparti MOL Nagyon Balaton Terasz az egyik igazán fontos hely, ahol fröccsel a kézben várhatjuk az esti koncerteket. „Séf a parton" címmel naponta más-más séf gondoskodik a kulináris élményekről, a Budapest Jazz Club pedig a helyhez leginkább illő koncertekkel várja a közönséget. Itt lesz Micheller Myrtill és a Pintér Tibor Duo, Sárik Péter Trio feat. Berki Tamás,  az Orbay Lilla Quintet,  a Pocsai Kriszta Quartet, az Oláh Krisztián Quartet és a Szőke Nikoletta Quartet. Az esti órákban a hely rezidens dj-i állnak színpadra.
 
Kilátó koncertek
Talán sokan nem is tudják, hogy a déli part egyik legszebb kilátása nemcsak a Zamárdi parthoz, de a kőhegyi kilátóhoz kötődik. A Kilátó Terasz kertjében naponta egyszer, 17 órakor koncerttel várják a közönséget. Az első este Little G Weevil, másnap Lovasi András, szombaton pedig Járai Márk lép fel, Cseh Tamás estjével. 

Filmio Partmozi

A Chef Beach a naplemente után a magyar filmrajongók otthona lesz. Fél 9-kor indul a vetítés, első este egy klasszikus, a Macskafogó, pénteken A játszma, szombaton pedig a Katinka lesz látható a vízparti vásznon.

Házigazdák
A ZamJam házigazdái között sok-sok helyi lakos mellett hírességek is szerepet vállalnak, azok, akik törzsvendégnek számítanak a városban.

„Nem titok, hogy minden évben itt vagyunk pár hetet a feleségemmel és a gyerekeimmel. Igazi déli partinak vallom magam, aki papucsban és pólóban jár, aki hekket és lángost eszik és aki legjobban Zamárdiban szeret úszni, pecázni és pingpongozni. A ZamJam szervezői minden bizonnyal ezért kértek fel épp engem, hogy legyek az induló fesztivál házigazdája. Minél több időt is szeretnék ott lenni majd!" – mondja Tilla, aki a tervei szerint ezt a hétvégét is Zamárdiban tölti majd.



Programok A-Z-ig


BERECZKI KATA – A Balaton-ihlette képzőművész munkái adják a butikfesztivál arculatát
CHARLIE – A lírai önvallomások reszelős hangú királya minden korosztály kedvence
DELADAP! – Zúzós dirty jazz, elektronikus alapok, csodás énekesnők – igazi sodró zenei kaland.
DJ VENOM – A pécsi hip-hop rajongó töritanár eszelős partit celebrál.
GESZTI FUNKY – Geszti Péter funkyra hangolja önmagát és a ZamJam-et.
JÁRAI MÁRK – A Halott Pénz hangja Cseh Tamás-dalokat énekel.
KOOL AND THE GANG – Minden funky-zenekar világhíres ősapja (és egyben ősanyja) minden testet rezgésbe hoz.
SHAGGY – Mr. Boombastic egy koncert erejéig a reggae lüktetésével varázsol Zamárdiból karibi beach-et.
LITTLE G WEEVIL – A világ egyik legjobb blues-gitárosa és énekese, Szűcs Gábor is Zamárdiban zúz.
JAZZANOVA – Nu-jazz, chill-out és egy kis latin zene – coolság, egyenesen Berlinből.
SZIKORA RÓBERT ÉS AZ R-GO – Csikidam-buli mega slágerekkel – amíg csak bírjuk.
LOVASI AKUSZTIK – Lovasi mester elégikusabb projektje.
 
A Budapest Jazz Klub bemutatja:
MICHELLER MYRTILL – Amikor szépség, harmónia, jazz és swing egy csomópontban fut össze.
OLÁH KRISZTIÁN QUARTET – A világ egyik legjobb jazz-zongoristája 2020-ban alakult quartettjével lép a közönség elé.
ORBAY LILLA QUINTET – A frissen alakult csapat jazz sztenderdeket játszik, latinos és groove-os beütésekkel
SÁRIK PÉTER TRIÓ FEAT BERKI TAMÁS – A komolyzenében is jártas jazz-zongorista kitűnő triójához a magyar jazz éneklés megkerülhetetlen szupersztárja csatlakozik.
POCSAI KRISZTA QUARTET – Egy gyönyörű hangú jazz-énekesnő és zeneileg állandóan megújuló kvartettje
SZŐKE NIKOLETTA QUARTET – New York, London, Japán, Zamárdi: a világon mindenhol népszerű a zenekar

A részletes programbontás itt.

A ZamJam fő helyszíne szombaton Shaggy, a Deladap és a Random Trip mellett a Balaton Ünnepének is otthont ad majd. Ennek keretében a Best of Balaton díjait a színpadon adják át. Az idei életműdíjas személyére a 2021-es díjazott, Csapody Balázs, a Kistücsök Étterem tulajdonosa tesz ajánlatot.

ZamJam, zamárdi, Kool and the Gang, Shaggy

 

 

Szólj hozzá!


Csak ő...

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Akikre maga Mick Fleetwood is áldását adta

A Rumours of Fleetwood Mac világszerte a legelismertebb Fleetwood Mac tribute zenekar – maga Mick Fleetwood is áldását adta a formációra, ez azért jelent valamit –, amely 2024. szeptember 21-én ad koncertet az Erkel Színházban.

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a május 1-jei tabáni koncertek hagyományát, sajnos, már egyikük sem lehet ott, de mutatjuk, kik igen!
Új koncertek