Nagyon-nagyon Balaton: világsztárok, hazai kedvencek és rengeteg koncert

2024/04/11  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A MOL Nagyon Balaton idén is izgalmas kulturális programokat kínál annak érdekében, hogy a hazai és külföldi látogatók a sokszínű kulturális és gasztronómiai kínálat ismeretében szeressenek bele, látogassák meg és térjenek vissza a Balatonhoz.

Nagyon-nagyon Balaton: világsztárok, hazai kedvencek és rengeteg koncert

Gregory Porter Veszprémben, a Morcheeba Paloznakon, Jan Blomqvist Tihanyban, a Purple Disco Machine és Elderbrook Zamárdiban, a hazai művészek százai – Azahriah-tól Zoránig - pedig Kapolcstól Balatonfüreden és Keszthelyen át egészen Siófokig lesznek láthatók.

2024-ben a Jazzpiknik, a VeszprémFest, a STRAND Fesztivál, a Balaton Piknik, a ZamJam, a Kultkikötő, a Művészetek Völgye, a Balaton Sound, a B my Lake, a Veszprémi Utcazene Fesztivál mellé újabb nívós produkciók sorakoznak fel. A legizgalmasabb balatoni események között érkeznek idén a Be Massive Horizon programjai, a Peter’s Terasz és az alsóörsi Tábor Fesztivál. A Bagossy Brothers Company pedig biciklis miniturnét szervez nyáron a tó körül.

Pár szó a rendezvényekről

Be Massive Horizon

A 2024-es szabadtéri programok sorát nyitja Balatonbogláron május 25-én, majd június 8-án Szántód-Tihany között félúton az új kompok avatójával folytatódik a különleges Horizon partik sorozata.

ZamJam

Megújult formában, ingyenes rendezvényként május 31. és június 2. között Zamárdiba várja a közönséget. A sok helyszínen zajló háromnapos fesztiválon többek között fellép a Hot Jazz Band és Charlie, jazz koncertek, gyermek-, sport- és képzőművészeti programok, kertmozi, Trabant túra, piac, irodalmi terasz is várja a városba látogatókat, ahol tihanyi panorámás tűzijáték indítja itt a nyarat. A szervezők azt remélik, ezekben a napokban már a Balatonban is megmártózhatunk és nyitva lesznek a várva várt fagyizók és teraszok is.

Plázs Siófok

Többek között az Edda, Dzsúdló, a Neoton Família vagy éppen a Quimby koncertjeivel és dj-kkel.

Kultkikötő

Programjai Balatonszárszótól Alsóörsön át Balatonföldvárig színházzal, filmklubbal, klasszikus és könnyűzenei programokkal - többek között fellép Kollár-Klemencz László, A GRUND - vígszínházi fiúzenekar, Bősze Ádám és Mucsi Zoltán is – hónapokon keresztül nyújt színvonalas kikapcsolódási lehetőséget a Balatonhoz látogatóknak.  

6. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál

A hónap utolsó hétvégéjén nemzetközi és hazai utcaszínházi attrakciók, gólyalábasok, bábművészek, artisták és zenészek lepik el Balatonalmádit. A fesztivál zenei programjáról itt írtunk részletesen.

Balaton Piknik

A MOL Nagyon Balaton kockás-pokrócos utazó fesztiválja június 14. és 16. között szokás szerint új helyszínre, ezúttal Tihanyba érkezik. Napközben bemutatják a város ismert és rejtett kincseit, éttermeit, kávézóit, csodás helyeit. A fő helyszínen szombaton és vasárnap piac, kortárs művészek pop-up tárlatai, estefelé pedig a hely hangulatához illő zenekarok, hazai és világsztár dj-k várják a Balaton Piknik közönségét. Worakls és Jan Blomqvist mostanra igazolt az idei line-upba, a jegyelővétel pedig napokon belül elindul.

Balaton Sound

Július 3. és 6. között a legismertebb elektronikus zenei sztárok és “beach-hangulat” várja a rajongókat Zamárdiban. A nemzetközileg is jegyzett vízparti fesztiválon, amely idén is otthont ad a B my Lake fesztiválnak és a legnagyobb techno csillagokat várja a tó mellé. Jóval részletesebb ajánló itt.

VeszprémFest (jegyek belinkelve)

Július 16-20. között Gregory Porter, a Toto, Paloma Faith, a Milky Chance, valamint José Cura lép fel a História kertben felállított nagyszínpadon, Snétberger Ferenc pedig három nap, három különböző műsort ad elő a Jezsuita Templomkertben.

Művészetek Völgye

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja, a több ezer programmal, többek között az Elefánt, a 30Y, a Parno Graszt és Platon Karataev koncertjeivel vár mindenkit július 19. és 28. között Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre. A fesztiválról itt írtunk részletesen.

Paloznaki Jazzpiknik

Augusztus 1. és 3. Anastacia, The Brand New Heavies, a Morcheeba, Izo FitzRoy és Tony Hadley is koncertet ad. Innen nem messze pedig különleges és izgalmas produkciókkal telik meg a belváros: július végén újra Veszprémi Utcazene Fesztivál! A jazzpiknikről itt írtunk.

STRAND Fesztivál

Mára már ez a programsorozat lett a Balaton régió egyik legfontosabb eseménye. A hazai klubok és koncerthelyszínek főszereplői adják egymásnak a színpadot augusztus 22. és 24. között. Többek között érkezik Azahriah, a Bagossy Brothers Company, Majka, Dzsúdló és Beton.Hofi, a nemzetközi szintérről pedig Alok, Elderbrook és a Chase & Status is. A koncertkínálat mellett fontos hívószó a cirkuszok világa, amely nemcsak a színpadokon köszön vissza, a közönség is kipróbálhatja magát az artisták világában.  Emellett pedig a STRAND minden bizonnyal az egyik legszebb hazai fesztivál helyszín, közvetlen a víz partján, tihanyi panorámával a háttérben. 

Tábor Fesztivál

A keményebb műfajok és a rockzene szerelmesei Alsóörsön gyűlhetnek össze augusztus 28. és 31. között negyvennél több külföldi és hazai előadóval, köztük olyan világsztárokkal, mint a Stratovarius, The Toy Dolls és a Korpiklaani. A fesztiválról itt írtunk.

Szent György-hegy HAJNALIG

Június első szombatján a Balaton-felvidék egyik legszebb tanúhegye megtelik élettel és olyan pincék is kinyitnak erre a napra, ahova máskor nem lehet ellátogatni. Ez a nap a találkozásé, a pikniké, a lassulásé, a zenéké, a jó boroké, a naplementéé és sárkányoké. A sárkányok ugyanis a legenda szerint hagyományosan otthonérzik magukat a Szent György-hegyen, 2024 pedig a kínai asztrológia szerint a sárkány éve: így idén tábortüzekkel, vulkanikus, tüzes borokkal és sárkányos tematikával fűszerezik a hétvégét. A zenei programról még nincs infó.

Margófeszt

Irodalom a kertben, koncertek a dombon, beszélgetések, film és sokféle zalai íz, táj és történet vár Zala legszínesebb kulturális fesztiválján. Fellép Bödőcs Tibor, Péterfy Bori & Love Band, a hiperkarma és a Platon Karataev.

Balaturné

A 2013 óta működő MOL Nagyon Balaton programjához idén is érkeznek új szereplők. A Bagossy Brothers Company ezúttal nem csak egy koncerttel, hanem egy biciklis balatoni sorozattal keres fel öt helyszínt a tó körül.

Peter’s Terasz

Új helyszín Balatonakarattyán, ahol a szőlő árnyékában már április végétől elindul a színes koncertkínálat.Fellép többek között a Spencer Hill Magic Band, az Irie Maffia, a Kowalsky meg a Vega, Curtis, a Budapest Bár és ha már Balaton: az Analog Balaton is, de tényleg rengeteg koncert lesz, itt találjátok meg a programbontást.

 Mindenről részletesen ezen az oldalon.

 

Nagyon Balaton

 

 

Szólj hozzá!


Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token az MVM Dome-ban

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november 13-án lesz az MVM Dome-ban. Előzenekarként az amerika Bilmuri nyitja meg az estét.
Új koncertek