Óriás kerti parti a Ligetben – rengeteg buborékkal

2022/06/08  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Nem számít, hogy kit és miért sodor az élet június 10. és 12. között a Városligetbe, csak az a fontos, hogy kergessük el a hétköznapok sötét felhőit és élvezzük a nyár napsugarait, az életet, a Rosalia borait – és a koncerteket.

Óriás kerti parti a Ligetben

Idén is sor kerül a Liget Bora választásra a Rosalián. Harmincegy kiváló rosé verseng a kitüntető címért – van köztük csendes és buborékos is. Aki szeretne részt venni a szavazáson, nem kell mást tennie, mint a versenyben induló rosék közül a Rosalián minél többet megkóstolni, majd a három legkedvesebb bort ízlés alapján rangsorolni. Aki szavazatát a helyszínen sétáló hostesseknek adja le, meglepetésben részesül!

A Rosalia színpad gazdag zenei kínálattal készül, igazi nyári borozgatós és bulizós hangulat szórakoztatja majd a vendégeket. Pénteken a Góbé kezdi a sort, aki magyar népdalokat vegyít a környező népek zenéjével, de megtartva őket saját tempójukban, stílusukban. Őket követi a Random Trip, hazánk legszínesebb könnyűzenei közössége, akik műfaji határokon átívelő improvizációs élményt hoznak. Fellép Tóth Vera, Vavra Bence, MC Kemon (Irie Maffia), Saiid (Akkezdetphia), Romhányi Áron, Balanyi Szilárd (Quimby), Vígh Arnold, Delov Jávor, DJ Q-Cee. Az estét a Rosalia Fesztivál kötelező fellépője, DJ Juhász Laci lemezlovas zárja.

A szombati nap a Hét Hat Club műsorával kezdődik, akikről mindent elárul, hogy a Django Reinhardt-féle cigány jazz és a Balkán vad buli hangulatának fúziójaként született. Őket követi egy veterán zenészekből álló formáció, a Los Orangutanes. Az együttes Dél-Amerika legnépszerűbb stílusa, a cumbia rajongóit csábítja táncra minden koncertjén. A hangulatot a soul és funk alapokra épülő zenét játszó Mörk fokozza ezután, akik elgondolkodtató társadalmi, pszichológiai és hétköznapi témában íródott dalszövegekkel, improvizációval és más stíluselemekkel együtt nyújtanak különös koncertélményt. Szombat este a JAZZY rádió legtáncosabb jazz, funk, soul, swing zenéi pörögnek a lemezjátszón. Andrew J. a JAZZY egyik legnépszerűbb DJ-je, háromszoros magyar DMC bajnok, több klubzenei műfaj hazai kialakulásának egyik kezdeményezője, emellett lounge DJ és zeneszerző ismert jazz zenészek társaságában. A JAZZY hangulat garantált!

A vasárnap első, gyerekeknek szóló fellépője, a Rutkai Bori Banda, akik a Zsebtenger partján található Kukutyin városkába kalauzolják el a családokat vidám, játékos, táncos dalok varázslatával. Őket követi az Ötödik Évszak: zenébe sűrítve egyszerre kapunk élettörténeteket, hagyományokat, érzéseket. Számaik magját a hiteles kárpát-medencei népzene adja, ebből a biztos alapból indulnak az improvizatív műfajok világa felé. A színpadon este fél 7-től tartják a Liget Bora díjátadót, amit az Erik Sumo Band koncertje követ, és zárja egyben a fesztivált. A 60-as és 70-es évek popzenéjét hallhatjuk a blues, a pszichedelikus rock és a világzene fantasztikus keveredésével.

A rengeteg program közül mi a koncerteket emeletük ki, de lesz még kreatív kuckó kicsiknek és nagyobbaknak, Rosalia Brunch - fűben heverve, palackba zárt buborékhegyek, ízek, illatok, élmények: minden mást itt megtaláltok.

Rosalia, pezsgő, rozé, Városliget, fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek