Örömtánc és hintalókészítés – utcaünnep a Bartók Béla Boulevardon

2023/09/13  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A fesztivál bepillantást enged a Bartók Béla Boulevard pörgős mindennapjaiba, azon városrész életébe, amely néhány évvel ezelőtt a brit Time Out magazinnak köszönhetően a világ hetedik legmenőbb városrészeként került be a köztudatba. A lap akkor ki is emelte: „érdemes a környékre az ELEVEN Ősz, a Bartók Béla Boulevard évek óta sikeresen megrendezett utcafesztiválja idején érkezni, hogy a bohém kávézókat, bárokat, művészeti galériákat ne is említsük.”

Örömtánc és hintalókészítés – utcaünnep a Bartók Béla Boulevardon

De most említsük :)

Szeptember 15-16-án ismét megelevenedik ugyanis a Budapest 11. kerületében található Bartók Béla Boulevard, amely ma már a Szent Gellért tértől a Móricz Zsigmond körtérig, illetve a Feneketlen tóig tartó szakaszt foglalja magában.

Amikor immáron több mint tíz éve megalapították az Egyesületet, aligha gondolták, hogy sikerül ennyire megerősödniük, mára ugyanis meghatszorozták a tagok számát. Sőt, az utóbbi hónapokban rohamosan növekedett a taglétszám, az utóbbi fél évben ugyanis tíznél is több új tag csatlakozott az összefogáshoz, például a Hemingway Étterem, az ArtMasters kreatív műhely, a Pár Falat Boldogság Konyha, az Érzékelés és Felfedezés Műhely, a Pesti Pipi Bartók Béla úti üzlete, a Moto Pizza és Schneller János magánszemélyként,  a képzőművészeti fókuszt erősítve. Az Egyesületet színesíti immár az autizmussal élőket segítő Autistic Art Alapítvány, vagy a Feneketlen-tónál, hatalmas gesztenyefák árnyékában a találkozásoknak helyet adó Este11, valamint a Zemse ékszerbolt és az Íme Kult Tér / Kortárs Összművészeti Műhely, amelyeket pedig már a Budafoki úton találunk. Tehát nem csak a fő tengelyen található helyek csatlakoznak az Egyesülethez, hanem a környező utcák vállalkozásai is, akik úgy érzik, hogy a közösséghez tartozás, a lokális jelenlét fontos számukra. De az új tagok mellett sokszor a régiek is új lendületet hoznak: megújult külsővel várja az érdeklődőket például a Szpot a régi Moha helyén, vagy a Kréta bisztró a DiVino portáján.

Az ELEVEN Ősz programjainak jelentős részét ismét pályázat útján választották ki a szervezők, melynek eredményeként számos zenei, színházi, gasztronómiai, családi programon vehetnek részt az érdeklődők, miközben workshopokon bontakoztathatják ki művészeti vénájukat, performanszok, kiállítások és köztéri installációk között találkozhatnak a képzőművészet erejével, valamint művészeti és helytörténeti sétákon ismerkedhetnek a Bartók Béla Boulevard-ral.

A PROGRAMOKBÓL:

  • A Medencebag Re+concept újrahasznosító workshopján reklámmolinóból lehet majd táskákat készíteni,
  • hintalovat lehet varrni a Kiss Áron Magyar Játék Társaságnál,
  • a BBB KultPontban sütifestő kézműves foglalkozásra,
  • a Fári Galériában könyvjelzőkészítésre,
  • a VISU slowdesignnál pedig pecsétkészítésre várják az érdeklődőket.
  • Halmai Edinával nemez-, illetve bőrkarkötőt lehet alkotni,
  • a Zemse Stúdióban ékszert lehet készíteni,
  • az Autistic Art Galéria pedig aszfalt- és homlokzatfestésre várja a közönséget,
  • de közös filmforgatást is szerveznek a Gárdonyi téren a Kameraszínház vezetésével.
  • Bárki megépítheti az első makettjét a Magyar Makettezők Egyesületénél,
  • a gyerekek a kedvenc mesehősük őszi albumát készíthetik el a Pagony Könyvesboltban,
  • vagy sün családot agyagból a K.A.S. Galériában.
  • A Me&Mitzi workshopján hajpántot lehet varrni a KultPontban,
  • a Defo Laborban Színjátszó foglalkozást tartanak fiataloknak,
  • a Feneketlen-tónál pedig Eleven Szenior Örömtáncklub is lesz.
  • Az Egyesület egyik új tagja, az Este11 saját színpadot állít fel a Feneketlen tónál, ahol gyermekprogramok, akusztikus koncertek várják az érdeklődőket, de lesz itt jóga a szabadban, slam poetry és dj is.
  • A Figaro Bűvészbolt jóvoltából nem lesz hiány a varázslatból sem a Bartókon, ahol a K.A.S. Galériában családi agyagozóworkshopot tartanak.
  • A Kornél Kávézó a tavaly őszi PadTárshoz hasonlóan és annak tapasztalataival szeretne újra leültetni egymás mellé önismerettel, érzelmi neveléssel és mentális jóléttel foglalkozó szakembereket és civil érdeklődőket.
  • Szirmok és szárnyak a városban címmel utcainstalláció épül a Bor és Kézműves előtt,
  • az ArtMasters élményfestésén a kora őszi erdőt festhetjük meg,
  • a BBB KultPontban megismerjük az ősszel gyűjthető, vagy a balkonon ékeskedő gyógynövényeket és a gyógyhatásukat.
  • A Faur Zsófi Galériában Benyovszky-Szűcs Domonkos képzőművész az esztétizált, láthatatlan erőszak formáira és terjedésére hívja fel a figyelmet a művészet eszközeivel,
  • a Verseitek Dallama címmel az irodalom, a lélek és a dallamok találkoznak az utca emblematikus kávézóiban.
  • Az Ultramarinos Martínez étteremben spanyol gitárzene szól majd,
  • a Feneketlen tónál nyugodt hangutazásra és befelé figyelésre várnak minket a Wave of Sound lüktető dallamaival, finom zongoraszó mellett,
  • a Team Gusto Cubano salsa-latin showband pedig a Szent Gellért téren lép fel.

 

Bartók Béla Boulevard, ELEVEN Ősz

 

 

Szólj hozzá!


Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token az MVM Dome-ban

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november 13-án lesz az MVM Dome-ban. Előzenekarként az amerika Bilmuri nyitja meg az estét.
Új koncertek