Pezsgős reggeli, wartburgos dűlőtúra, koncertek – gasztrokulti fesztivál Erdőbényén

2021/08/04  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Tizenkét borászat részvételével és számos programmal, többek között dűlő- és pincetúrákkal, kóstolókkal, koncertekkel rendezik meg idén a 'Bor, mámor, Bénye' gasztrokulturális fesztivált augusztus 12. és 15. között a Tokaj-hegyaljai Erdőbényén.

Fotó? Bor, mámor, Bénye

A 2009-ben még csak hat borászattal indult eseménysorozatot 2010 óta szervezi a Bor, Mámor, Bénye Egyesület, a pandémiás helyzet miatt rendhagyó évnek számító 2020 kivételével. A mára négynapossá dagadó fesztiválon a falu borászatai ismét nyitott ajtóval várják a látogatókat.

Már a rendezvénysorozat első napján érdemes ellátogatni Erdőbényére, mert a korán érkezők dűlőtúrán, ázsiai borvacsorán, grillpartin vehetnek részt, miközben moldvai népzenét is hallgathatnak. Pénteken többek között tematikus hárslevelű-kóstolóval, pincelabirintusos bortúrával, presszópunkkal, "pajzán mesékkel", majd újabb koncertekkel folytatódik a fesztivál.

Szombaton több borászat is készül pezsgős reggelivel, majd wartburgos dűlőtúra, építészeti séta, aszúkóstoló, muzeális borok kóstolója, irodalmi felolvasás, kádárbemutató, élményfestés, gyerekjátékok és meseelőadások szerepelnek a programban. Vasárnap hagyományosan borvásár zárja a rendezvényt.

A kulináris élményeket többségében környékbeli egységek biztosítják: nyitva tart a Kúria Bisztró, érkezik az encsi Anyukám Mondta étterem, Miskolcról A Leves és a Borsod Burger, lesznek Hegyaljai Tapaszok; specialty kávéval készül a miskolci Jam, a Bab és Víz, valamint az egri Kappu, illetve számos pince saját házikoszttal látja vendégül az érkezőket.

Azok számára, akik nem szeretnének ingázni, de már nem találtak a faluban szállást, ismét megnyitják a kempinget, a távolabbról érkezőknek pedig külön buszjáratot indítanak.

Az eseménysorozat részletes programja a https://bormamorbenye.hu honlapon érhető el.

Erdőbénye, fesztivál, bor, gasztronómia

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek