Pózolj hallal: III. Budapesti Halfesztivál

2015/01/30  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Harmadik alkalommal úszik be a fővárosba a Budapesti Halfesztivál. Érdekesség a fesztivál történetében, hogy az érdeklődők számának növekedése miatt eddig minden évben költözni „kényszerült” az esemény, így idén február 19 és 22. között a Vajdahunyadvár ad otthont a rendezvénynek.

Pózolj hallal:  III. Budapesti Halfesztivál

A halételek szerelmeseinek kedvezve idén sem marad otthon a Hortobágyi Halgazdaság csapata, de a halászlé két fővárosa, Szeged és Baja is képviselteti magát a fesztiválon. A „nagy halak” kínálatát budapesti éttermek, illetve az ország különböző pontjain elismert street food éttermek fűszerezik majd. A III. Budapesti Halfesztivál kiemelt régiója a Balaton, a fesztivál hala pedig a süllő. A tradicionálisnak számító eseményen a magyar konyha ismét találkozik a nemzetközi halételekkel, így a balatoni finomságok mellett kóstolhatunk majd ázsiai receptet, francia hallevest, de orosz kaviárt és különleges bolgár valamint portugál halkészítményeket is. Ismét különleges gasztronómiai élményben lesz annak része, aki ellátogat a helyszínre, ugyanis egy ötezer literes bográcsban fő majd a halászlé, és a tavalyi nagy sikerre való tekintettel a tiszalöki halászok közönségdíjas óriásharcsa sütését is a programban találjuk.

A hagyományokat követve idén is lesz Torkos Csütörtök, ahol a vendéglátók fél áron kínálják a finomságokat, szombaton pedig főzőversenyre invitálnak a szervezők. Nem csupán a felnőtteknek kedveznek azonban 2015-ben, az általános és középiskolások számára ugyanis meghirdettek egy kreatív versenyt, melynek a fődíja egy balatoni osztálykirándulás lesz.

A fesztivál ingyenesen látogatható, a részletes programot, illetve a versenykiírásokat a fesztivál közösségi oldalán találhatják meg.

Szívesen beszámolnánk a koncertekről is, de ebben akrédésben egyelőre a hivatalos weboldal egyelőre néma, mint a hal...


Képtár

  • Pózolj hallal:  III. Budapesti Halfesztivál kép 40379
  • Pózolj hallal:  III. Budapesti Halfesztivál kép 40380
  • Pózolj hallal:  III. Budapesti Halfesztivál kép 40381
  • Pózolj hallal:  III. Budapesti Halfesztivál kép 40382
  • Pózolj hallal:  III. Budapesti Halfesztivál kép 40383
  • Pózolj hallal:  III. Budapesti Halfesztivál kép 40384
 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek