Év koncertje - szavazás

Szelfik a Szigetről – Megkóstoltattuk az énekessel: Schwartz Dávid jövőre nagykanállal eszi a fesztivált!

2017. augusztus 14.  ·   Fesztivál   ·  Schwartz Dávid

Zenészként sokszor irigykedve gondoltam barátaimra, akik egy vagy több napra kilátogathattak a Sziget fesztivál forgatagába, ami számomra csak képekből, élménybeszámolókról volt ismert egészen idáig. Legyintettem, hogy biztos jó dolguk van, de általában vagy magam is koncerteztem, vagy épp akkorra esett az éves pihenőidő. Amit általában csendben töltök, egy jó könyvvel vagy ejtőzéssel. Néha azonban meg kell törni megszokott sémát...

Szelfik a Szigetről – Megkóstoltattuk az énekessel: Schwartz Dávid jövőre nagykanállal eszi a fesztivált!

Ezért aztán izgatottan mondtam igent, amikor felkértek, látogassak el a fesztiválra és írjam meg az élményeimet. A negyedik napra kaptam belépőt, és szombaton el is indultam a hídon, az ismeretlen felé...

A hatalmas kígyózó sor ellenére feltűnően gyorsan hömpölyögtünk a bejárathoz, gördülékenyen és simán hozzájutottunk a szalagjainkhoz. Aztán hirtelen úgy éreztem magam, mint egy túlterhelt számítógép processzora. Elképedve néztem a forgatagot és a programok helyszínét elém táró térképet. Határozott léptekkel elindultam a Telekom Petőfi Volt színpad felé – legalábbis azt gondoltam. Hosszú gyaloglás után eszméltem rá, hogy teljesen más színpadhoz érkeztem meg, de még nem ismertem ki magam eléggé. Aztán gyorsan útbaigazított egy kedves holland vendég.

A The Couple már hangolt a közelgő koncertre, Eszes Viki a zenekar frontembere fülig érő mosollyal integetett a színpadról amikor meglátott. Büszkeséggel töltött el a látvány, hiszen ismerem immár közel tíz éve. Követem pályafutását, és lenyűgözött a koncert, amivel készültek. A színpad és a technikai háttér maga volt a megtestesült álom. Remek hangmérnökök ténykedtek amúgy a rendezvény egész területén. Nem volt szeglete a szigetnek, ahol ne szólt volna valamilyen zene. Nem győztem kapkodni a fejem, de igazán tetszett ez a sokszínűség.

Aztán bóklásztam tovább, céltalanul, átadva magam a hely szellemének. Testfestett turisták színes forgataga a világ minden pontjáról. Semmi tolongás vagy balhé, mindenki „ráfeküdt a vízre”, egyszerűen eggyé váltak az atmoszférával. A hömpölygő forgatagban több kedves ismerőssel is találkoztam, így bandába verődve nézelődtünk tovább.

Mondanom sem kell, legközelebb egy alkalmasabb lábbelit választok, hiszen jó nagy területet kell bejárni, ha az ember mindent látni akar. Alapvetően a legnagyobb kellemes csalódásom az volt, hogy kulturáltan szórakoznak az emberek. A kempingek biztonságosak, számos értékmegőrző is található a sziget területén. Remekül koordinálják az embereket, semmi káosz. Csak a gondtalan szórakozás. Miután csillapítottuk kilométer hiányunkat, letelepedtünk a nagyszínpadhoz közel és jöttek a nagykoncertek.

A délutáni előadásoktól kezdve figyeltem az eseményeket. És ámultam a technikán. Számomra minden nagyszabású élő koncert öröm. Pláne, ha ilyen műszaki-technikai csapat van a háttérben. A hangzás, a fények, a pirotechnika. Minden énekes-zenész álma. És a hazai, valamint külföldi előadók otthonosan mozogva birtokolták ezt a színteret. Egymás után jöttek az újabb és újabb áll-leesős pillanatok, de a pálmát az általam legjobban várt előadó, Macklemore vitte. Színtiszta energia, amit az úriember nem sajnált a publikumtól. Mindezt emberséggel, közvetlenséggel adta át a Sziget közönségének! Szinte a zsigereimet is átjárta, teljesen új magaslatokba emelt. Feltöltött. Kikapcsolt. Hosszú ideje nem buliztam ekkorát. És bizony eljátszottam a gondolattal, milyen frenetikus érzés lehet egy ilyen színpadon játszani... 

Nyugtázva a napot úgy hiszem, jövőre is itt a helyem, legalább 2-3 napra visszatérek majd. Rég ért már ilyen kellemes élmény. Több lettem általa. Azt gondolom, jó időre elegendő motiváció és impulzus ért, hogy továbbra is azt mondhassam: Minden lehetséges, ha kitartasz az álmaid mellett.

Köszönöm, Sziget, köszönöm, Koncert.hu!

A magunk nevéven: Szívesen!

És ha kíváncsiak vagytok, milyen, ha maga a szerző áll a színpadon, itt a következő koncertje:

Koncertkiállítás vajon mi? Schwartz Dávid megmutatja!

 

Sziget 2017, Schwartz Dávid

 

 

Szólj hozzá!


Jason Derulo SZINesíti a fesztiválprogramot Szegeden

Jason Derulo SZINesíti a fesztiválprogramot Szegeden

Kerekedik a programja a fesztiválszezon legnagyobb záróbulijának. A Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) nemzetközi fellépőket és hazai sikercsapatokat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Titkos produkcióval készül a Strand Fesztivál

50 plusz hazai zenekarral bővülve elkészült a Strand Fesztivál nagyszínpadának teljes beosztása. A szervezők minden eddiginél erősebb line-uppal várják a fesztiválozókat Zamárdiba augusztus 18. és 22. között.

A metálvillák az égig értek – Five Finger Death Punch az Arénában

Történt egyszer, kb. 1992-ben, hogy egy magyar srác fogta magát és kiköltözött New Yorkba, hogy zenész legyen, majd 28 év elteltével világsztárként térjen vissza szülőföldjére, és telibe tömje az Arénát.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek
SOMNAKAJ
SOMNAKAJ
Budapest 
Bangó Margit
Bangó Margit
Budapest 
30Y
30Y
Debrecen 
Koncz Zsuzsa koncert
NOXtalgia unplugged