Szelfik a Szigetről – Megkóstoltattuk az énekessel: Schwartz Dávid jövőre nagykanállal eszi a fesztivált!

2017/08/14  ·   Fesztivál   ·  Schwartz Dávid

Zenészként sokszor irigykedve gondoltam barátaimra, akik egy vagy több napra kilátogathattak a Sziget fesztivál forgatagába, ami számomra csak képekből, élménybeszámolókról volt ismert egészen idáig. Legyintettem, hogy biztos jó dolguk van, de általában vagy magam is koncerteztem, vagy épp akkorra esett az éves pihenőidő. Amit általában csendben töltök, egy jó könyvvel vagy ejtőzéssel. Néha azonban meg kell törni megszokott sémát...

Szelfik a Szigetről – Megkóstoltattuk az énekessel: Schwartz Dávid jövőre nagykanállal eszi a fesztivált!

Ezért aztán izgatottan mondtam igent, amikor felkértek, látogassak el a fesztiválra és írjam meg az élményeimet. A negyedik napra kaptam belépőt, és szombaton el is indultam a hídon, az ismeretlen felé...

A hatalmas kígyózó sor ellenére feltűnően gyorsan hömpölyögtünk a bejárathoz, gördülékenyen és simán hozzájutottunk a szalagjainkhoz. Aztán hirtelen úgy éreztem magam, mint egy túlterhelt számítógép processzora. Elképedve néztem a forgatagot és a programok helyszínét elém táró térképet. Határozott léptekkel elindultam a Telekom Petőfi Volt színpad felé – legalábbis azt gondoltam. Hosszú gyaloglás után eszméltem rá, hogy teljesen más színpadhoz érkeztem meg, de még nem ismertem ki magam eléggé. Aztán gyorsan útbaigazított egy kedves holland vendég.

A The Couple már hangolt a közelgő koncertre, Eszes Viki a zenekar frontembere fülig érő mosollyal integetett a színpadról amikor meglátott. Büszkeséggel töltött el a látvány, hiszen ismerem immár közel tíz éve. Követem pályafutását, és lenyűgözött a koncert, amivel készültek. A színpad és a technikai háttér maga volt a megtestesült álom. Remek hangmérnökök ténykedtek amúgy a rendezvény egész területén. Nem volt szeglete a szigetnek, ahol ne szólt volna valamilyen zene. Nem győztem kapkodni a fejem, de igazán tetszett ez a sokszínűség.

Aztán bóklásztam tovább, céltalanul, átadva magam a hely szellemének. Testfestett turisták színes forgataga a világ minden pontjáról. Semmi tolongás vagy balhé, mindenki „ráfeküdt a vízre”, egyszerűen eggyé váltak az atmoszférával. A hömpölygő forgatagban több kedves ismerőssel is találkoztam, így bandába verődve nézelődtünk tovább.

Mondanom sem kell, legközelebb egy alkalmasabb lábbelit választok, hiszen jó nagy területet kell bejárni, ha az ember mindent látni akar. Alapvetően a legnagyobb kellemes csalódásom az volt, hogy kulturáltan szórakoznak az emberek. A kempingek biztonságosak, számos értékmegőrző is található a sziget területén. Remekül koordinálják az embereket, semmi káosz. Csak a gondtalan szórakozás. Miután csillapítottuk kilométer hiányunkat, letelepedtünk a nagyszínpadhoz közel és jöttek a nagykoncertek.

A délutáni előadásoktól kezdve figyeltem az eseményeket. És ámultam a technikán. Számomra minden nagyszabású élő koncert öröm. Pláne, ha ilyen műszaki-technikai csapat van a háttérben. A hangzás, a fények, a pirotechnika. Minden énekes-zenész álma. És a hazai, valamint külföldi előadók otthonosan mozogva birtokolták ezt a színteret. Egymás után jöttek az újabb és újabb áll-leesős pillanatok, de a pálmát az általam legjobban várt előadó, Macklemore vitte. Színtiszta energia, amit az úriember nem sajnált a publikumtól. Mindezt emberséggel, közvetlenséggel adta át a Sziget közönségének! Szinte a zsigereimet is átjárta, teljesen új magaslatokba emelt. Feltöltött. Kikapcsolt. Hosszú ideje nem buliztam ekkorát. És bizony eljátszottam a gondolattal, milyen frenetikus érzés lehet egy ilyen színpadon játszani... 

Nyugtázva a napot úgy hiszem, jövőre is itt a helyem, legalább 2-3 napra visszatérek majd. Rég ért már ilyen kellemes élmény. Több lettem általa. Azt gondolom, jó időre elegendő motiváció és impulzus ért, hogy továbbra is azt mondhassam: Minden lehetséges, ha kitartasz az álmaid mellett.

Köszönöm, Sziget, köszönöm, Koncert.hu!

A magunk nevéven: Szívesen!

És ha kíváncsiak vagytok, milyen, ha maga a szerző áll a színpadon, itt a következő koncertje:

Koncertkiállítás vajon mi? Schwartz Dávid megmutatja!

 

Sziget 2017, Schwartz Dávid

 

 

Szólj hozzá!


A tesztkoncert után majdnem igazi arénabuli lesz Barcelonában

A tesztkoncert után majdnem igazi arénabuli lesz...

Barcelonában 5000 fős rockkoncertet rendeznek március 27-én, miután a korábbi, teszteléssel lezajlott kísérleti koncertek során nem fertőződött...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

Megharcoltak érte: 37 ezer fontért kelt el az Abbey Road egy utcanévtáblája

Átszámolva 15,7 millió forintot adott a tárgyért egy Beatles-rajongó – vagy Beatles-rajongókra számító befektető – az árverésen. A BBC csütörtöki beszámolója szerint a leütési ár messze meghaladta az előzetesen becsült 1000-2000 fontot.

Újra szól a rock a Hegyalján! – Alakul a Wild East Rock fesztivál programja

Most nem túrjuk elő, hányszor és hol sírtunk a Hegyalja fesztivál után – minden imánk így hallgattasson meg :) A LESZ Feszt és a Geronimo Motorcycle Club East összefogása valóságra váltotta a reményeket.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek