Sziget 2022: nagyszínpados a Bagossy Brothers Company, a Random Trip, a Carson Coma és Azahriah

2022/06/10  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Megjöttek a magyarok a Szigetre. Mármint a fellépők névsora. A szervezők az előadókkal együtt újragondolták a Sziget magyar zenei koncepcióját és kínálatát.

Fotó: Carson Coma/FB

"A hosszútávú tervünk, amelynek első lépése már idén megtörténik, hogy olyan hazai fellépőknek adunk helyet a Nagyszínpadon, akik egyedi, máshol nem látható produkciókkal készülnek a Szigetre, akár lökést adva ezzel a zenészek nemzetközi karrierjének is, de a többi helyszínen is igyekszünk az aktuális hazai fellépőknek teret biztosítani, bemutatni őket a világ minden pontjáról érkező közönségünknek" – jelentette be korábban Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

Eszerint a Nagyszínpadon kap idén helyet a Bagossy Brothers Company. Az együttes látványos vizuális megoldásokkal készül, és a Cika nevű, szintén gyergyói bandával karöltve ezúttal a zenekar népzenei oldalát domborítják ki.

Érkezik Azahriah, aki egy hatalmas színpadi show-t ígér, élőzenekarral készülve az első szigetes fellépésére. Az este szenzációja pedig Azahriah vadonatúj, Dzsúdlóval közös dala lesz, ami itt debütál majd.

Random Trip világszinten is egyedülálló zenei projekt: határokon, generációkon, műfajokon átívelő improvizációs közösség, amely a színpadon alkotja meg a zenét, mégis sokezer ember hallgatja kiemelt koncertjein. A 2022-es Sziget Nagyszínpadára olyan csapatot válogatott össze Delov Jávor dobos-művészeti vezető, amely a mai magyar zenei élet esszenciáját mutatja be hetven percben, a legismertebb - így Vitáris Iván, Palya Bea, Lábas Viki - és legfrissebb frontemberek, azaz Beton.Hofi, Péterffy Lili mellett egy egész zenekart, az Analog Balatont is vendégül látva.

Carson Coma fennállása óta először lép fel a Szigeten, rögtön a Nagyszínpadon, ami erre a koncertre egy nappalivá alakul... nekik egyébként szombaton jelenik meg az új daluk, de akik ott lesznek a koncertjükön a Parkban, azok hamarabb is meghallgathatják.

De természetesen a Nagyszínpadon túl is van élet, címszavakban a fellépők és a helyszínek:

Global VillageBallet Camara, Oláh Gipsy Beats, Los Orangutanes, Csángálló, Zoord & Zorg, Chalaban. 

ibis X ALL Európa SzínpadThe Anahit, Duckshell, Platon Karataev, Дeva, Müller Péter Sziámi AndFriends, Saya Noé. 

FreeDomeAnalog Balaton, Superflake. 

dropYardBeton.Hofi, Krúbi, Mulató Aztékok, Slow Village, Saiid, Cadik, Mango, Q-cee, The Bashment Cave, Yago. 

Light StageLAIHO, The Microwaves. 

MusicBoxBoebeck, Barkóczi Noémi, Lázár Tesók, Napfonat, IAMSOYUZ, Sena DagaDuB, Perrin, Mark&Jason, Jazzbois, Paulina, Aron András 'Apey', O'Sullivan. 

Ticketswap Party ArenaMateo & Spirit, Metha, B'Andre & Nosphere, Skrude & Myano, Dublic, Roberto Rios, TITS / Metzker Viktoria x Yamina, Jumodaddy, Andro x Lotfi Begi, James Cole, Maddow, Gemcamp

Samsung ColosseumMenishu, dtnb., Crimson & Imre Kiss, Switch Nollie, DJ Pola, Shabaam & Raul Young Episode 1, Bernathy live, Gabor Kraft, SFB, Hot X, Souveq, Raasa, Sobek & Mulya, Secret Factory, Adis Is OK b2b Klayman, Jaffa Surfa, Galactic Jackson, Rizkid, Garay, Chuck & Perge, Poli. 

Hajógyár x Petőfi StageThe Nobles, Mörk, Abigél, ÉK, Sasa Lele, KIES, Fatal Error, Ricsárdgír, Solere, Belau, Zaporozec, Anima Sound System, Canarro, Besh O Drom, Kerekes Band, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Kollár-Klemencz, Lóci Játszik, Anna and the Barbies, Esti Kornél, Barabás Lőrinc Live Act, Ohnody, Jónás Vera Experiment, Óperentzia.

S mi több, hét év kihagyást követően újra ellátogat a Sziget Fesztiválra Korda György és Balázs Klári! Mi már őszintén szólva nem emlékszünk a dologra, de a Bors szerint a művészpáros egyszer lemondta a fellépést a Szigeten, majd hosszú ideig nem kaptak meghívást – most azonban szent a béke...

SZiget Fesztivál, SZiget 2022, magyar fellépők, Bagossy Brothers Company, Random Trip, Carson Coma, Azahriah, Korda György

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek