Tangó, klezmer, Budapest Bár – Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál

2019/06/27  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Július 1. és augusztus 1. között összesen tíz koncerttel várják a komolyzene és az igényes muzsika szerelmeseit Budapest egyik legvonzóbb történelmi emlékhelyére, a Vajdahunyadvárba.

Nyár, tangó, szerelem – Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál

A 28. alkalommal megrendezett fesztiválon a szimfonikus zenekarok mellett idén is lesz klezmer a Sabbathsong Klezmer Band tolmácsolásában, új színfoltként az operett is helyet kapott az előadások sorában, Illényi Katica pedig tangó koncertjét hozza el a különleges környezetbe.

A koncertsorozatot július 1-én hagyományosan a Szent István Király Szimfonikus Zenekar nyitja meg, majd a MÁV Szimfonikus Zenekar, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar, a Budapesti Vonósok és a Sabbathsong Klezmer Band folytatják a sort.

Július 18-án az Operett Gála 2019-en a legnépszerűbb operettekből (Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, A víg özvegy, a Mágnás Miska, Bajadér) hallhatunk részleteket,  Illényi Katica pedig "Nyár, tangó, szerelem" című különleges műsorával lép a fesztivál színpadára. A július 15-i előadás szenvedélyességét Bencsik Andrea flamenco tánca jeleníti meg, de ízelítőt kapunk a világ legkülönlegesebb hangszeréből, a theremin-ből is.

A fesztivál két legnépszerűbb visszatérő vendége az idei felhozatalból sem maradhat le: július 22-én a Budapest Bár, augusztus 1-én pedig a 100 Tagú Cigányzenekar ad koncertet.


 

Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál, Budapest Bár, 100 Tagú Cigányzenekar, Illényi Katica

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek