Terülj, terülj piknikplédem! Óriási kerti parti a Városligetben

2023/05/31  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Jön, jön, jön az idén 12 éves Rosalia Borpiknik. A főváros legnagyobb nyárindító kerti partija idén új névvel várja a borok szerelmeseit és az igazi kikapcsolódásra vágyókat.

Terülj, terülj piknikplédem! Óriás kerti parti a Városligetben

A Rosalia Borpiknik nem egy fülledt tömegrendezvény a város közepén, hanem egy borillatú, láblógatós piknik a Városliget árnyas fái alatt. Itt mindenki megtalálja azt, amit keres, legyen szó lustálkodásról, szakmázásról, egy önfeledten nevetős estéről, baráti borozásról, nagy sétáról négylábú barátunkkal, családi programról a gyerekekkel, egy jóleső falatozásról a piknikpléden vagy épp egy éjszakába nyúló fergeteges buliról.

Pénteken első fellépőként a Perrin nyitja meg a bulit 19 órakor. Egyedi popzenei stílusukat a 70- 80-as évek soul- és diszkózenéjéből merítve hozták létre. A trió, műfaját tekintve ötvözi a modern rnb, neo-soul és funk irányzatokat.

Őket követi 21:00 órakor Paulina, az X-faktor korábbi felfedezettje. A tehetségkutató műsorban saját dalait bemutatva vált közismertté, és a Honeybeast zenekar meghívására lehetősége volt végigturnézni az országot. Az elmúlt évben nagy népszerűségre tett szert önálló fellépéseivel is. Az este további részében a Jazzy Rádió lemezlovasának fergeteges bulijával fokozódik a hangulat. Andrew J. -től főleg funk stílusban hallhattunk mixeket, melyeket mindig próbál egy picit különlegesebbé tenni.

Szombaton 19 órakor a Los Orangutanes lép színpadra és emlékezetes zenei élménnyel nyűgözi le a fesztiválozókat. A zenekar 2017 óta népszerűsíti Dél-Amerika legelterjedtebb zenei műfaját, a cumbia-t. A tagok között tudhatjuk az Irie Maffia, Zuboly, Paso, Besodrom, Anselmo Crew zenekar előadóit. A zenei utazást latin ütősök, fúvós hangszerek és a stílus elengedhetetlen kelléke, a tangóharmonika fogja kísérni.

Este 21 órakor lép színpadra a ManGoRise. Bartha Ákos Dannona, a zenekar frontembere szolgáltatja a színpadról az őrületes hangulatot, Szilágyi István a billentyűknél, Katók István pedig szaxofonon fogja elkápráztatni a nézőközönséget. A koncert után a Jazzy Rádió DJ-je borzolja a kedélyeket. DJ Lleo-ra jellemző stílusokat tekintve a jazz, smooth jazz, nu jazz, elektronikus jazz, latin, funk, lounge és a soulfull house állnak hozzá közel, egy igazán laza bulit ígérve szombat estére.

Vasárnap 16:30-tól a Kacaj együttes tölti meg energiákkal a Rosaliát. A pécsi banda feltett szándéka, hogy a népzene értékeit megismertesse és megkedveltesse a fiatal korosztállyal. A folkpop zenekar sokféle zenei stíluselemet variál az alternatív rock-tól kezdve a hiphopig, ezzel széles körben megmutatva a magyar népzenét.

A zenei program befejezéseként 18:30-kor Molnár Tamás lép színpadra. Az egykori Anti Fitness Club alapítója, dalszerzője és frontembere 2016 óta a JETLAG együttes oszlopos tagjaként turnézik országszerte, emellett szólóként is megannyiszor bizonyítja tehetségét akusztikus előadásával.

A Rosalia a legfiatalabb korosztályra is gondolt: szombaton és vasárnap a Kreatív kuckóban szórakoztató kézműves programok és játékok várják a kicsiket és a kicsit nagyobbakat.

A Rosalia Borpiknik ingyenesen látogatható. Aki kóstolni szeretne, Rosalia logóval ellátott poharat vásárolhat elővételben vagy a helyszínen. A rendezvény fizetőeszköze az 500 forint letéti díjért igénybe vehető, készpénzzel és bankkártyával is feltölthető Festipay fesztiválkártya, illetve használhatók fizetésre az egyérintéses MasterCard PayPass és VISA PayWave bankkártyák is.

Rosalia Borpiknik, Városliget

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek