Tippelj, melyik magyar zenekar nyitja ki az Év Pálinkáját!

2014/05/09  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Május 15-18. között ismét a Városháza Parkban várja látogatóit a Budapesti Pálinkafesztivál. A rendezvény nyitóeseményén végre a nagyközönségnek is lehetősége nyílik megkóstolni az Év Körtepálinkáját.

Tippelj, melyik magyar zenekar nyitja ki az Év Pálinkáját!

Végre lehull a lepel az Év pálinkájáról, amely hét hazai pálinkafőzde legjobb körtepárlataiból készült. A különleges italt, a Budapesti Pálinkafesztivál május 15-i nyitóünnepségén lehet majd elsőször megkóstolni, ahol a blend első palackját a Magyar Pálinka Lovagrend Egyesület és az Intim Torna Illegál tagjai bontják meg. S hogy miért e két társaság?

A 2004 óta működő Magyar Pálinka Lovagrend Egyesület célja az, hogy a minőségi Magyar Pálinkákat megismertessék a világgal. Az egyesület feladata a pálinka szakmai érdekeinek képviselete, a pálinkák történelmi hagyományainak ápolása, a pálinka ismertségének növelése. A szervezet az ország ezeréves hagyományait kívánja megismertetni a mai kor emberével, és ezáltal méltó helyre emelni a magyarországi pálinkát.

Az Intim Torna Illegál zenekar tagjai is nagy pálinkarajongók, olyannyira, hogy nemrégiben saját pálinkát is készítettek, amellyel a rajongóikat lepik meg a koncertek előtt. A párlatokat a srácok nem éppen hétköznapi módon, egy kádból kínálják.

„A zenekar egy bohém, mindig jókedvű társaság és ezt a pálinkák ízében is meg akartuk jeleníteni. Ezért van például málna és birs is a készletben. Hogy végül ki melyik párlat mellé adja a nevét, azt teljesen véletlenszerűen választottuk ki. Amikor először felvetettem, hogy a kádból kéne folynia a pálinkának, mindenki képtelenségnek tartotta, aztán vágtunk egy lyukat a kádba, és azóta ez a koncertjeink állandó kelléke lett” – mesélte Kiss Sándor, a zenekar basszusgitárosa és menedzsere.

 

A Budapesti Pálinkafesztivál május 15-én 14 órától nyitja meg kapuit. A látogatók több mint 400 féle párlatból válogathatnak majd, a hangulatot pedig többek között a pálinkás káddal felszerelt Intim Torna Illegál fokozza majd.


Képtár

  • Tippelj, melyik magyar zenekar nyitja ki az Év Pálinkáját! kép 29640
 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek