Több mint 20 névvel bővült a Sziget felhozatala!

2017/02/22  ·   Fesztivál   ·  Simonyi Éva

Az új nevek közül mindenki válogathat kedvére: indie-től kezdve az elektronikus fellépőkön át a dalszerző-énekesekig van itt minden, eddig igen sokszínű a felhozatal!

Több mint 20 névvel bővült a Sziget felhozatala!

Kezdjük a kortalan brit énekesnővel, PJ Harvey-val, akinek 2011-es - a Brit-szigetek legjobb albumának járó Mercury Prize-t elnyerő - Let England Shake után tavaly jött ki legújabb, kilencedik nagylemeze.A sokszínűségéről ismert művész idén először látogat Magyarországra, aki ismeri, annak kihagyhatatlan, aki nem: hallgassatok bele!

 

 

Az indie- rajongók is örülhetnek, ugyanis elég erős lesz a line-up: a hatalmas népszerűségnek örvendő leeds-i együttes, az alt-J koncertje bizonyára nagy siker lesz, sorra töltenek meg minden koncerthelyszínt, ahol járnak. Szintén az indie-vonalat erősíti majd az új-zélandi The Naked And Famous, és a brit White Lies is (ők már kétszer jártak a Szigeten, és mindkétszer elképesztő hangulatú koncertet adtak).

 

2012-ben robbant be a köztudatba a Rudimental nevű formáció a John Newmannal készített közös dalukkal, a Feel The Love-val, ami rákerült a debütáló albumukra is. Azóta töretlen a siker, és most a 2015-ös fellépésük után ismét a Szigetre látogatnak.

 

George Ezrára minden magyar felkapta a fejét a Budapest című dal hallatán (egyik budapesti fellépéséről itt írtunk), de sajnos sokan könyvelték el egyslágeres előadónak, nos, korai volt! A 23 éves angol énekes lehengerlő, egyedi hangja rengeteg lehetőséget rejt, érdemes több dalába is belehallgatni, hiszen határozottan érdekes előadóról van szó.

 

 

 

Steve Aokit senkinek nem kell bemutatni, a dj- zenei producer az electro house egyik legismertebb képviselője. 2010 óta eddig minden évben fellépett Magyarországon, és a hagyományt most sem szakítja meg. Mindig több tízezer ember kíváncsi a koncertjeire, így biztos idén is óriási bulit fog csapni! A NERVO ebből a szempontból hasonló kategória, 2013 óta rendszeres visszatérőnek számít hozzánk. Az ausztrál testvérpárosból (Miriam és Olivia Nervo) álló duó igen sokszínű: mindketten dj-k, modellek, zenei producerek, dalszerzők és énekesek is egyben.

Bár a brit Anne-Marie még csak 25 éves, egyedi hangjával gyorsan világhírre tett szert. A könnyed, fülbemászó dalokat készítő dalszerző-énekes dalaiba érdemes belehallgatnia annak, aki még nem ismeri:

 

Frissen bejelentett fellépő még az angol drum and bass dj Andrew Clark aka ANDY C, az amerikai hip-hop előadó, Watsky, valamint a zenész családból származó svéd énekesnő, LÉON is.

A pop-rockos beállítottságúaknak is vannak jóhíreink: ellátogat a szigetre az ír rockbanda, a The Strypes, a Nothing But Thieves és a svéd Mando Diao is. Tőlük a Dance With Somebody-t szinte mindenki hallotta már, mi idén ennél azért többet is kapunk belőlük. Az együttes 2014 óta nem jelentetett meg lemezt, de én nagyon várom, mivel rukkolnak elő legközelebb.

 

 

Az egyik legérdekesebb előadó számomra a folk rock -ot játszó brit duó, a Bear's Den. Nemrég hallgattam bele, nyugodt, kellemes hangulatú dallamok, szép hang, érdekes formáció. Mindenképp megnézem, szerintem róluk még sokat fogunk hallani.

 

 

A bosznia-hercegovinai Dubioza kolektiv zenéje nem skatulyázható be egyetlen műfajba, főleg reggea-ska-bosnyák folk keveréke, és bár számomra elég rétegzenének hangzott elsőre, de óriási rajongótáboruk van. Már többször jártak nálunk, óriási buli szokott lenni a koncertjükön, szinte látom, ahogy a világzenei színpad előtt a fesztiválozók idén is úgy táncolnak majd a zenéjükre, mintha nem lenne holnap.

Hollandiából két együttes is érkezik hozzánk idén nyáron: a Chef'Special egy fiatal banda igen fülbemászó, leginkább popos dalokkal, míg a De Staat zenéje inkább alternatív, rockos jellegű.

Valentino Khan oldalán ezt olvashatjuk “Valentino Khan makes everything. From hip hop club anthems to dance music hits, Valentino's production knows no bounds.” És valóban, a “nincsenek határok” kifejezés remekül passzol, nem ragad bele egyetlen stílusba, bár az elektronikusabb vonallal nem lövünk mellé, ha nagyon szeretnénk rá valami jelzőt.

Itt egy kis ízelítő:

 

Szintén az elektronikus zene színteréről érkezik a francia előadó Rone, valamint az amszterdami Weval is.

Eddig bejelentett fellépők listáját a Sziget Fesztivál hivatalos honlapján tekinthetitek meg.

Ti ott lesztek?


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek