Törőcsik Marira is emlékeznek a 14. Ördögkatlan fesztiválon

2021/07/06  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Teljes line-uppal jelentkezett be az augusztus 3. és 7. között zajló, baranyai településeken átívelő összművészeti fesztivál, amit Palkonya, Kisharsány, Nagyharsány, Beremend és Villánykövesd fogadott örökbe.

Töröcsik Mari és Bérczses László a 2011-es ördögkatlanon (Revizor online)

"Először lesz az, hogy Mari nincs köztünk..."  – nyiltakozta Bérczes László társigazgató az ATV-nek, ami azt is jelenti, hogy idén először nem mondja ki a színésznő – élőben vagy telefonon – a saját mondatát, ami aztán az egész fesztivál szlogenje lett: "Nem vagyunk normálisak!"... (Szerintünk a Revizor Online fotóján is éppen ezt mondja :) ) Hozzátennénk, vele éppen egy Ördögkatlan-sajtótájékoztatón találkoztunk utoljára, s hogy még láthattuk, ezért örök hálánk a rendezvénynek. 

Törőcsik Marira, a rendezvény közelmúltban elhunyt védnökére augusztus 6-án Mozart Requiemjével emlékeznek majd a Pannon Filharmonikusok muzsikusainak tolmácsolásában (vezényel: Dinnyés Dániel), másnap, augusztus 7-én lesz a másik szívből szeretett védnökük, Cseh Tamás halálának 12. évfordulója, akkor is több emlékező program lesz, de ahogy mindig, halálának időpontjában, 17.04-kor megszólalnak a harangok – de idén sajnos nemcsak a dalnokra, hanem Töröcsik Marira és az elmúlt másfél év áldozataira is gondolnak majd.

A fesztiválon egyebek mellett színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, képzőművészeti és családi rendezvényekkel, valamint könnyű- és komolyzenei koncertekkel és kiállításokkal várják a várhatóan több tízezres számban megjelenő érdeklődőket.     

A fesztivál idei díszvendégei a Nézőművészeti Kft. társulata, Bereményi Géza Kossuth-díjas író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, rendező, a Pannon Tükör kulturális folyóirat és Pál István Szalonna lesznek. A Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Kovács Krisztián, Katona László és Gyulay Eszter alkotta független társulat, a Nézőművészeti Kft. öt prudukciót mutat be a közönségnek öt helyszínen, kilenc alkalommal, a 25. születésnapját tavaly ünneplő Pannon Tükör kulturális folyóirat pedig irodalmi beszélgetésekkel, lapszámbemutatókkal és egy kortárs dalszövegekből készült különleges kiadvány bemutatójával készül.    

A zenei programok között megtaláljuk a 30Y zenekart, akik az idei Ödögkatlan kiemelt vendégeként lépnek fel a fesztiválon. Mellettük koncertet ad a Besh o droM, a Tudósok, a Szabó Balázs Bandája, a Wombo, a Galaxisok, a Kiscsillag, Péterfy Bori és a Love Band, az Esti Kornél, Pál István Szalonna, a Romano Drom és Tompos Kátya.    

Természetesen – ahogy 2012 óta minden évben – egytelen és elengedhetetlen külföldi fellépőként érkezik a francia Wombo Orchestra is, akik évről évre fáradhatatlanul, mindent elsöprő lendülettel vetik bele magukat a fesztiválforgatagba.

A gyerek- és családi programok között pedig olyan előadókat találhat a közönség, mint a Rutkai Bori Banda, a pécsi Bóbita Bábszínház vagy az Apacuka Zenekar.     

 

A karszalagos programokat csak azok látogathatják, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. A rendezvény programja a www.ordogkatlan.hu honlapon érhető el.

Ördögkatlan, fesztivál, Töröcsik Mari, Cseh Tamás

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek