Tűzijáték a hajóról – zene hozzá: Modern Art Orchestra

2021/08/18  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Creative Crew címmel hajón ad interaktív koncertet a Modern Art Orchestra big band augusztus 20-án és 22-én a Dunán, a zenekar által életre hívott Swingin' on the Danube Jazz Festivalon.

Fotó: MAO

A 18 tagú big band a hazai dzsesszélet legkiválóbb muzsikusaiból áll, tehetségüket a világ számos országában elismerték már. A Modern Art Orchestrát az elmúlt években Gramofon- és Artisjus-díjjal is kitüntették.

A dunai városnézéssel összekötött jazz koncertek ötlete a zenekar művészeti vezetőjéhez, Fekete-Kovács Kornélhoz köthető, aki 2005-ben alapította a jazz nagyzenekart. A MAO-nál mindig történik valami, olyanok ők, mint a komolyzenében a BFZ...

Most éppen –  augusztus 20-án délután fél 6-tól – családoknak tartanak különleges koncertet a budapesti városnéző hajón, ahonnan az érdeklődők dzsesszmuzsikát hallgatva csodálhatják meg a fényárban úszó fővárost, este pedig a tűzijátékot is a Dunáról tekinthetik meg.

A fesztivál első eseménye mindkét nap délutánján az együttes ifjúsági programja, a MAO Creative Crew (MCC). Az MCC koncertek küldetése a jazz-muzsika népszerűsítése, a Modern Art Orchestrától megszokott magas zenei színvonalon. Az előadást nem csak gyerekeknek, vagy a fiatalabb korosztálynak ajánlják: az interaktív előadásokon a közönség megismerkedhet a különböző hangszerekkel, a jazz hallgatás szabályaival, megtudhatja, mi az improvizáció és hogyan lesz a káoszból értelmes és értékes zene – és mindezt könnyedén és szórakoztató módon egy zenés előadás keretein belül.

Az esti koncertek másfél órás programja alatt a hajó három budapesti helyszínt érint, megtöltve a kikötőket a Modern Art Orchestra térzenéjének hangulatával. A Batthyányi téri kikötő, a Dokk 11. és a Margitszigeti Silver Line kikötőben összegyűlt nézők a partról is élvezhetik majd a félórás minikoncerteket.

Aki igazán a MAO-val ünnepelne és a zenekarral tart egész este, az egy négyfogásos vacsorárat is elfogyaszthat, majd a koncert után a Duna közepéről csodálhatja a tűzijátékot. Az augusztus 22-i koncerten pedig a zenekar 18 férfitagjához csatlakozik Harcsa Veronika énekesnő is.

Az esti, tüzijátéknézős koncertre, nem mondjuk, hogy a legalacsonyabb áron, de még vannak jegyek: vacsora nélkül csaknem 17.000 HUF, vacsorával 25.00 HUF a beugró, ezért érdemes indulni a zenekar FB-oldalán indított játékon (csüt. estig), ahol ingyen belépőt lehet nyerni.

A délutáni, családi bulira jóval barátságosabb összegért lehet bejutni (3.190 Ft), sőt, még 4 fős családi jegyhez is hozzá lehet jutni 11.990 forintért.

 

Modern Art Orchestra, Swingin' on the Danube, Creative Crew, tűzijáték

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek