Tűzijáték a hajóról – zene hozzá: Modern Art Orchestra

2021/08/18  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Creative Crew címmel hajón ad interaktív koncertet a Modern Art Orchestra big band augusztus 20-án és 22-én a Dunán, a zenekar által életre hívott Swingin' on the Danube Jazz Festivalon.

Fotó: MAO

A 18 tagú big band a hazai dzsesszélet legkiválóbb muzsikusaiból áll, tehetségüket a világ számos országában elismerték már. A Modern Art Orchestrát az elmúlt években Gramofon- és Artisjus-díjjal is kitüntették.

A dunai városnézéssel összekötött jazz koncertek ötlete a zenekar művészeti vezetőjéhez, Fekete-Kovács Kornélhoz köthető, aki 2005-ben alapította a jazz nagyzenekart. A MAO-nál mindig történik valami, olyanok ők, mint a komolyzenében a BFZ...

Most éppen –  augusztus 20-án délután fél 6-tól – családoknak tartanak különleges koncertet a budapesti városnéző hajón, ahonnan az érdeklődők dzsesszmuzsikát hallgatva csodálhatják meg a fényárban úszó fővárost, este pedig a tűzijátékot is a Dunáról tekinthetik meg.

A fesztivál első eseménye mindkét nap délutánján az együttes ifjúsági programja, a MAO Creative Crew (MCC). Az MCC koncertek küldetése a jazz-muzsika népszerűsítése, a Modern Art Orchestrától megszokott magas zenei színvonalon. Az előadást nem csak gyerekeknek, vagy a fiatalabb korosztálynak ajánlják: az interaktív előadásokon a közönség megismerkedhet a különböző hangszerekkel, a jazz hallgatás szabályaival, megtudhatja, mi az improvizáció és hogyan lesz a káoszból értelmes és értékes zene – és mindezt könnyedén és szórakoztató módon egy zenés előadás keretein belül.

Az esti koncertek másfél órás programja alatt a hajó három budapesti helyszínt érint, megtöltve a kikötőket a Modern Art Orchestra térzenéjének hangulatával. A Batthyányi téri kikötő, a Dokk 11. és a Margitszigeti Silver Line kikötőben összegyűlt nézők a partról is élvezhetik majd a félórás minikoncerteket.

Aki igazán a MAO-val ünnepelne és a zenekarral tart egész este, az egy négyfogásos vacsorárat is elfogyaszthat, majd a koncert után a Duna közepéről csodálhatja a tűzijátékot. Az augusztus 22-i koncerten pedig a zenekar 18 férfitagjához csatlakozik Harcsa Veronika énekesnő is.

Az esti, tüzijátéknézős koncertre, nem mondjuk, hogy a legalacsonyabb áron, de még vannak jegyek: vacsora nélkül csaknem 17.000 HUF, vacsorával 25.00 HUF a beugró, ezért érdemes indulni a zenekar FB-oldalán indított játékon (csüt. estig), ahol ingyen belépőt lehet nyerni.

A délutáni, családi bulira jóval barátságosabb összegért lehet bejutni (3.190 Ft), sőt, még 4 fős családi jegyhez is hozzá lehet jutni 11.990 forintért.

 

Modern Art Orchestra, Swingin' on the Danube, Creative Crew, tűzijáték

 

 

Szólj hozzá!


 Stephen Grant a Szigeten is mindenkinek beszól majd – a Magic Mirror idei programja

Stephen Grant a Szigeten is mindenkinek beszól majd...

Azt már megírtuk, hogy a fesztivál egyik legrégibb állandó helyszíne átköltözik a Sziget iroda/játszóterek környékére, most előre...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Botaniq Blues Night a turai kastélyban: Ian Siegal búcsúkoncert

A Botaniq BBQ & Blues Night keretében neves blues előadók lépnek színpadra az álomszerű kastélyparkban, miközben sorra váltják egymást a tányérokon a BBQ különlegességek.

Szépen lassan mindenünk leépül? Mentálhigiénés támogató oldal indult a zeneipar résztvevőinek

Odafigyelünk-e vajon kellőképpen egymásra? Segítőkkel karöltve, MUSIC MENTAL néven indít online felületet a WMMD a zeneipar dolgozóinak mentálhigiénés támogatásáért.
Új koncertek