Újra lesz Hegyalja Fesztivál!

2014/11/28  ·   Fesztivál   ·  Hegyalja Info

Nyár közepén visszatér a buli a tokaji Tisza-partra – olvashatjuk a térség híreit közzé adó Hegyalja Info honlapján. A lap tájékoztatása szerint, egy év szünet után, 2015-ben újra megtartják a Hegyalja Fesztivált: a rendezvény várhatóan július 16. és 19. között lesz a korábbi, Tisza-parti helyszínen.

Újra lesz Hegyalja Fesztivál!

Nem várt károkat okozott a Hegyalja Fesztivál idei kiesése az idegenforgalomból élőknek Tokajban. A hivatalosan ugyan négynapos rendezvény legalább egy hetes, magas számú vendégforgalmat jelentett a szállásadóknak, a városban ilyenkor már hónapokkal előre foglalt volt minden szálláshely.
Nemcsak a szállásadók jártak jól azonban a fesztivállal, a vendéglátósok és kereskedők közül is sokan „visszasírják” azt az egy hetet, amit a Hegyalja vitt a városnak.

A buli ebben az évben ünnepelte volna tizenötödik születésnapját, a szervezők tavaly karácsonykor még ingyenesnek hirdették. Több hónapos hallgatás után azonban tavasz elején azt közölték, hogy „a területen folytatott és tervezett munkálatok következtében az idei Hegy' elmarad.”
Munkálatok valójában nem történtek ott azóta sem, az elmaradás okáról pedig Májer János, Tokaj előző polgármestere azt mondta, hogy az állami támogatás hiánya miatt nem rendezik meg a fesztivált. Helyette a városban akkor még egy olyan programsorozat szervezéséről szóltak, ami ellensúlyozná a kieső bevételek egy részét, de az sem valósult meg. A Facebookon egy közösség Alternatív Hegyalja 2014 néven egy kicsi, de jó hangulatú rendezvényre várta az embereket, a program azonban ebben az esetben is elmaradt.

A cikk folytatása itt olvasható

Fotó: www.nyirseghir.hu


 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek