Újra színpadra áll Bérczesi Robi: Víg Végnapjaink Fesztivál a Gödörben

2014. április 22.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Átmeneti kényszerpihenő után – Bródy János társaságában – ismét színpadon láthatjuk Bérczesi Róbertet Én meg az Ének című produkciójával, a Gödör Klub mostani helyszínétől búcsúzó hatnapos fesztivál 5. napján, május 2-án.

Újra színpadra áll Bérczesi Robi: Víg Végnapjaink Fesztivál a Gödörben

Legutóbb a Hunniában láttuk őt, és nem repesett a szív. Valójában el sem akartunk menni, mert már eggyel előtte is súlyos állapotban volt a zenész, és az ember a pulton a nemlétező távirányítót kereste, hogy valahova máshova kapcsoljon kínjában. Holott ezek a kínok sokkal kezelhetőbbek voltak, mint amit a hiperkarma egykori frontembere átélt.

A Recorder blognak adott interjújában Robi nyíltan beszél mindarról, amit eddig városszerte csak suttogni mertek: a függőségéről, a drogproblémáiról és a kényszergyógykezeléséről.

"Most ott tartok, hogy nem drogozom, és már gyógyszert sem szedek. Minden nap alszom, felszedtem pár kilót, lényegében az elmúlt tizenkét-tizenhárom évemből most először vagyok teljesen tiszta, mert amikor négy éve abbahagytam a drogokat egy időre, akkor meg gyógyszerre ittam, ami ugye szintén drogozásnak számít."

Őszintén és szívből drukkolunk, hogy a dolgok így menjenek tovább, mert már a hiperkarmát is fájt annak idején elveszíteni, Bérczesi Róbert pedig olyan árnyalat a magyar alternatív zenei palettán, aki nélkül sokkal kevesebbek lennénk. Valahogy legyűrjük majd a gombócot, hogy az interjú szerint a hiperkarma visszatérése még várat magára, nem jár automatikusan a javuló mentális állapottal. De azért...

Na de egyelőre beérjük a május 2-i fellépéssel, s ezúttal nem az évek óta beidegződött gyomorgörccsel táborozunk le a színpad elé, hogy vajon most mi fog történni, végigjátssza a koncertet vagy sem, zenél vagy beszél, és ha az utóbbi, akkor lesz-e benne rendszer (egyébként mindig volt...).

Ő meg az éneke nekünk elég, és full respect a Gödörnek és Maróti Daninak, hogy végig kitartottak Robi mellett, és akkor is bíztak a lehetetlenben, amikor már midnenki tudta, hogy az.

Szóval, lehet végre lapozni, bízva abban, hogy mind Bérczesi Robi, mind a Gödör Klub életében víg napok következnek. Mindannyian megérdemlik.


 

 

Szólj hozzá!


Kiss Tibi csokipapírt tervezett

Kiss Tibi csokipapírt tervezett

Ráadásul nem is akárki kérte fel erre, hanem a 160 éves Gerbeaud cukrászda, és nem is egy "mezei" csokit fog beburkolni az általa megtervezett...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Boszorkányok pedig nincsenek... vagy de?

Lehet musicalt csinálni egy Arany-balladából? Úgy tűnik, igen. Arany János születésének 200-évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből – akármit is jelentsen ez – és tollából, valamint Derzsi György lelkéből – akármit is jelentsen ez – a musical-ballada a Vörös Rébékből, amit ráadásul az Arénában mutatnak...

Utolsó turnéjára indul a KISS!

A legendás együttes 45 év zenélés után bejelentette utolsó turnéját, amely “Az Út Vége” nevet viseli (“End Of The Road world tour”). A hírt az America’s Got Talent fináléjában jelentették be szeptember 19-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek