Úristen, életműdíjakat is átadnak a ZamJam fesztiválon'

2022/07/28  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Csütörtökön indul a MOL Nagyon Balaton új, háromnapos butikfesztiválja Zamárdiban. A ZamJam fő helyszínén a Kool & the Gang, Shaggy, a Geszti Funky, a Jazzanova és Charlie a fő fellépők, de ez az első alkalom, amikor Szikora Róbert és az R-Go vendégeként a Valmar is fellép az idei év egyik legnagyobb slágerével, az Úristennel.

Úristen, életműdíjakat is átadnak a ZamJam fesztiválon'

Szombaton ugyanitt a Best of Balaton csapata életműdíjat ad át olyanoknak, akik évtizedek óta dolgoznak a Balatonért. 

Fotó: Nyugat.huNagyon felületesen szoktuk csak érinteni a gasztronómiát oldalunkon, hiszen elsősorban a zenéről, a koncertekről és a fesztiválokról írunk, bár igaz, mindenezek egyikén-másikán az ételek-italok is komoly szerephez jutnak. Ezt az egész életműdíjas dolgot Halas Karcsi (R.I.P) miatt hoztuk fel, mert amikor komoly méretű csapattal részt vettünk az első kettő Balaton Soundon – hány éve is...? –, zarándokhelyünkké vált a halsütője, és soha nem hagytuk ki utána sem, ha arra jártunk, így mindannyiunkat megdöbbentette a balatoni vendéglátós halála az év elején. Örülünk, hogy a MOL Nagyon Balaton teamje gondolt rá, így Csibrák Károly családja poszthumusz életműdíjat vehet át szombaton. A büfé egyébként nem zárt be, örökségét fia és menye viszi tovább.

Évtizedek óta a déli part egyik turisztikai szenzációja a Mauro étterem Zamárdiban, amelyet három évtizede a dél-olasz származású Mauro Tenebruso vezet. Az idei szezonban betegség miatt zárva maradt a Mauro portálja, a Best of Balaton kurátori csapata ezzel az életműdíjjal kíván jó egészséget a fáradhatatlan vendéglátónak.

A fesztiválról részletesen itt írtunk.

 

 

 

 

 

 

ZamJam, zamárdi, Halas Karcsi

 

 

Szólj hozzá!


Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token  az MVM Dome-ban

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk...

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a május 1-jei tabáni koncertek hagyományát, sajnos, már egyikük sem lehet ott, de mutatjuk, kik igen!

Csak magyar zeneszámok hangzanak majd el a Tour de Hongrie május 9-i szakaszán

Az Él a Zene! elnevezésű kezdeményezés keretén belül május 9-én bizonyos üzletekben és rádióadókon – valamint liftekben – csak magyar dalok szólnak majd, reflektorfénybe helyezve ezáltal a magyar szerzőket és előadókat.
Új koncertek