Utcákat és tereket neveznek át néhány napra Veszprémben

2023/05/27  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Kivételesen nem az Európa Kulturális Fővárosa projektsorozatról van szó, hanem egy hagyományos veszprémi rendezvényről, a Rátonyi Róbert Operettfesztiválról.

Utcákat és tereket neveznek át néhány napra Veszprémben

Idén immár hatodik alkalommal rendezik meg az idén június 15. és 18. között tartandó rendezvényt, amelynek egyik nagy durranása Mészáros Árpád Zsolt Csárdáskirálynő rendezése lesz, de találkozhatunk Esztergályos Cecíliával, Drahota Andreával, Galambos Erzsivel is.

Az idei Operettfesztivált épp Rátonyi Róbert születésének századik évfordulójának évében rendezik, a szervezők pedig az eddigi évek tendenciájához hasonlóan azt remélik, idén is rekordot dönt a fesztiválon résztvevők száma. A négynapos programsorozat számos érdekes eseményt tartogat kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ezek közül kiemelnénk, hogy június 15-én egy látványos felvonulással indul a fesztivál, lovaskocsikkal, fúvószenekarral, táncművészekkel. Menet közben még egy-egy erkélyről is felcsendülnek majd operett-slágerek, majd a Petőfi Színházban kezdetét veszi a hatalmas nyitógála.  De a fesztivál ideje alatt közlekedik például OperettVonat is, amivel Veszprémet járhatják be az érdeklődők, miközben operett-slágereket hallgathatnak.

Az Operettfesztiválon immár hagyományosan számos közterületet átkeresztelnek a rendezvény négy napjára, ami idén további két helyszínnel is bővül. A tavalyi évben a Kossuth utcát Kálmán Imre utcának, az Óváros teret pedig Ábrahám Pál térnek keresztelték át az Operettfesztivál idejére, idén pedig két másik nagy operett zeneszerző előtt tisztelegnek két új másik tér felavatásával. Az Auer ligetet Eisemann Ligetnek, a Petőfi NézőPont terét pedig Zerkovitz térnek keresztelik át a rendezvény idejére.

A fesztivál részletes programja a petofiszinhaz.hu oldalon olvasható.

Rátonyi Róbert Operettfesztivál, Veszprém

 

 

Szólj hozzá!


Nevezz meg negyven magyar slágert!

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)

Eldrogozott évek, átivott hónapok – most vége

Emlékszünk rá... Amikor teljesen szétcsúszva állt a színpadon, és felrohant egy rajongója, hogy dühösen megpróbáljon elzavarni mindenkit, hogy ne nézzék őt... így... Bérczesi Robi első, teljes egészében józanul írt dala most egy videóklip kíséretében debütál.
Új koncertek