Vajon melyik magyar fesztivál stoppolja le a The Prodigyt?

2022/12/23  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A zenekar közleményben tudatta a rajongóival: 2023-ban visszatérnek a fesztiválszínpadokra. Pár európai helyszín már megvan, kíváncsiak vagyunk, hogy az itthon rendszeresen koncertet adó zenekar visszatér-e Magyarországra a nyáron.

Vajon melyik magyar fesztivál stopolja le a The Prodigyt?

A brit bandáról Keith Flint halála után (2019. március) sokáig nem igazán lehetett hallani. A frontember halálával persze tele volt a sajtó, mint ahogy fél évvel utána az árveréssel is, melynek során kalapács alá kerültek Flint személyes tárgyai. De a The Prodigy terveiről keveset tudtunk. 2021 februárjában aztán bejelentették: elérkezett az ideje annak, hogy elmeséljék a történetüket: újabb dokumentumfilm készül a banda történetéből. Ennek még nem bukkantunk nyomára, a zenekar legutolsó publikált klipje (2019. február) talán ez volt:

Nyáron jött a hír, hogy a "The Fat of the Land" korong 25. évfordulós ünneplésének apropóján a The Prodigy visszatér a színpadra, és Angliában 10 koncertet is adnak. Meg is történt, mindegyik telt házzal ment, majd a közösségi oldalaikra – talán a szülinapi koncertek tapasztalatai alapján – kikerült az üzenet, hogy visszatérnek a fesztiválok színpadaira:

Azt nem tudjuk, hogy magyar fesztivál leigazolta-e őket, az már biztos, hogy a szomszédos országok nagy bulijai közül közül a NOVA ROCKON, az EXITEN és az Exit testvérprojektjekénrt ismert SEA STAR fesztiválon tuti ott lesznek, de láthatjuk például a madridi MAD COOL feszt headlinerei között is őket. Ezeken az új koncerteken a Prodigy társalapítói, Liam Howlett és Maxim mellett a zenekar tagjai, Leo Crabtree és Rob Holliday lépnek fel.

"Sokan azt gondolták, beleértve magát a zenekart is, hogy a The Prodigy abbahagyja a fellépéseket a tragédia után, de tudtuk, hogy ez nem így lesz. A londoni visszatérő koncertek megmutatták, hogy a tűz bennük erősebben ég, mint valaha, és az ikonikus zenekar újraegyesülése kedvencével, az EXIT közönségével minden bizonnyal az eddigi legérzelmesebb lesz. Júliusban egy igazi zenetörténeti pillanatnak lehetünk tanúi, amely különleges Keith Flint-lézervetítéssel éri el a csúcspontját" – mondta Dušan Kovačević, az EXIT fesztivál alapítója és vezérigazgatója.

Egészen különleges fesztiválélményben lehet része annak is, aki úgy dönt, hogy a horvátországi Umagba utazik május 19-20. között, ugyanis ekkor rendezik meg az 5. Sea Star Fesztivált. A Stella Maris lagúnájának üdülőnegyedében, mindössze csak pár méterre a tengertől lép színpadra a The Prodigy.

"Amikor 2017-ben elindítottuk a Sea Star-t, volt egy 5 éves tervünk, hogy a régió egyik legfontosabb fesztiváljává tegyük, ezért meghívtuk a Prodigy-t, hogy adjon egy nagy lökést nekünk már az elején. A körülmények úgy diktálták, hogy az ötödik alkalom csak a hetedik nyáron jöjjön el, de szerencsére az első Sea Star headlinerek pontosan olyanok, akiket a világ összes nagy fesztiválja szívesen látna a line-upjában. A The Prodigy a Sea Star-t választotta, ami azt mutatja, hogy küldetésünk sikeres volt, és hogy a zenekar és az EXIT csapata közötti kötelék elszakíthatatlan"– mondta a Sea Star Fesztivál igazgatója, Sanjin Djukic.

Izgalommal várjuk, mit nyilatkozik a közeljövőben melyik magyar fesztivál igazgatója... 2019 nyarán a SZIN-en lett volna jelenésük, azt az ismert ok miatt lemondták. 2017-ben a Campusos koncert kapcsán a szervezők még közvéleményt is kutattak:

 

A Firestarter – kis különbséggel – csak a második legjobban kedvelt Prodigy-szám

 

És hát nem véletlenül volt ez a címe egy 2016-os fesztiválos tudósításunknak sem:

 

Prodidzsáj nélkül nincs itthon fesztivál!

 

 

 

The Prodigy, Novaroc, Exit, Sea Star, fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek