Van mód a biztonságos fesztiválok lebonyolítására –180 ezer látogatóval zárt az EXIT

2021/07/14  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Négy nap alatt összesen 180 ezer látogatót számlált Európa idei első nagyfesztiválja, az újvidéki EXIT. A szervezők nem titkolták, hogy az egész európai fesztiváliparág előtt szeretnék újranyitni a kapukat, a döntéshozók felé is jelezve, hogy van mód 2021-ben biztonságos fesztiválok lebonyolítására.

Van mód a biztonságos fesztiválok lebonyolítására –180 ezer látogatóval zárt az EXIT

Az EXIT, amely többszörösen elnyerte a "Legjobb Európai Nagyfesztivál" díjat, idén ünnepelte 20. évfordulóját, az együttlét örömét és a nagy visszatérést. A rendezvények iránti igényt bizonyítja, hogy a bérletek már bő egy héttel a fesztivál kezdete előtt elfogytak és a világjárvány ellenére a bérletesek több mint 50 százaléka külföldről, a világ mintegy 70 országából érkezett.

A pandémia által okozott nehézségek, köztük a szinte nullára csökkent európai zenekari turnék és néhány fájó utolsó pillanatos lemondás ellenére az EXIT veretes névsort pakolt a színpadokra. A négy nap alatt David Guetta, a Sabaton, Charlotte de Witte, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Solomun, Amelie Lens, Maceo Plex, Robin Schulz, a Laibach, Asaf Avidan, Satori, Meduza, Paul van Dyk, DJ Topic, Artbat, Sheck Wes és még több száz egyéb előadó lépett fel, köztük a magyar Fran Palermo. Sokan másfél-két év kihagyás után, ebből adódóan pedig hatalmas energiákat mozgósítva a színpadon és a nézőtéren egyaránt.

Az esemény programjainak leszervezése mellett a 2021-es év legnagyobb kihívását a Covid miatt folyamatosan változó előírások jelentették. Az EXIT szorosan együttműködött a szerb hatóságokkal és egészségügyi szervezetekkel, hogy olyan protokollt hozzanak létre, amely jogilag is elfogadható és a látogatók számára is követhető. A látogatók vagy védettségi bizonyítvánnyal (oltás vagy egy korábbi fertőzésből származó antigének), vagy a fesztivál kapujában lévő tesztzónában végzett negatív teszttel léphettek be a rendezvényre. A "Safe Events Serbia" biztonsági protokollt a legújabb tudományos kutatásokkal összhangban azért hozták létre, hogy a szerbiai nyári fesztiválok az ország legbiztonságosabb gyülekezőhelyei legyenek. Az első statisztikák pontosan ezt mutatják, hiszen a fesztivál belépést megelőző tesztzónájában végzett mintegy 14 000 tesztből kevesebb mint egy tucat pozitív eset fordult elő.

Egy fesztivál annyira erős, amennyire a rajongótábora, és ez alatt a négy nap alatt talán a legszenvedélyesebb fesztiválrajongók gyűltek össze szerte Európából és azon túlról is. Azok, akik minden bizonytalanság, a lemondások és utazások PCR-tesztek és egyéb akadályok ellenére eljöttek” –  mondta Dusan Kovacevic, az EXIT alapítója.

Ilyen volt a fesztivál valamivel több mint egy percbe sűrítve: 

 

EXIT fesztivál, Szerbia, Covid-19, tesztelés, tömegrendezvények

 

 

Szólj hozzá!


Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári Színház

Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári...

A pünkösdi háromnapos esemény csendes sétával indul, amelyet egy nyárindító háromnapos fesztivál követ a legismertebb alternatív zenekarok...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Ingyenes Color Emlékest lesz ma Debrecenben

A Debreceni Egyetem híradása szerint az együttes slágerei ma este a 9. Debreceni Reumatológiai Oktatási Program kongresszusához kapcsolódó emlékesten csendülnek fel. A Debreceni Egyetemhez kötődő, korábban DOTE (és Bokor) néven működő együttes több oszlopos tagja is színpadra lép kedden a Kölcsey Központban.

Lovasival zár a MAI DAL, igyekezz!

Május 17-én zár a Mai Dal szervezésében létrejött mesterkurzus-sorozat, amely azt vállalta, hogy hat alkalommal hat különböző releváns dalszerző ad betekintést a saját alkotói metódusába. Az utolsó etén a tíz szerencsés Lovasi Andrástól tanulhat.
Új koncertek
Ecce Gratum IV./2.
Cherry koncert
Cherry koncert
Budapest 
Kovács Kati...
Kovács Kati...
Veszprém 
Koncz Zsuzsa koncert
Koncz Zsuzsa koncert
Székesfehérvár 
Trio Sideris
Trio Sideris
Budapest 
ORGONAKONCERT
ORGONAKONCERT
Kaposvár