Van mód a biztonságos fesztiválok lebonyolítására –180 ezer látogatóval zárt az EXIT

2021/07/14  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Négy nap alatt összesen 180 ezer látogatót számlált Európa idei első nagyfesztiválja, az újvidéki EXIT. A szervezők nem titkolták, hogy az egész európai fesztiváliparág előtt szeretnék újranyitni a kapukat, a döntéshozók felé is jelezve, hogy van mód 2021-ben biztonságos fesztiválok lebonyolítására.

Van mód a biztonságos fesztiválok lebonyolítására –180 ezer látogatóval zárt az EXIT

Az EXIT, amely többszörösen elnyerte a "Legjobb Európai Nagyfesztivál" díjat, idén ünnepelte 20. évfordulóját, az együttlét örömét és a nagy visszatérést. A rendezvények iránti igényt bizonyítja, hogy a bérletek már bő egy héttel a fesztivál kezdete előtt elfogytak és a világjárvány ellenére a bérletesek több mint 50 százaléka külföldről, a világ mintegy 70 országából érkezett.

A pandémia által okozott nehézségek, köztük a szinte nullára csökkent európai zenekari turnék és néhány fájó utolsó pillanatos lemondás ellenére az EXIT veretes névsort pakolt a színpadokra. A négy nap alatt David Guetta, a Sabaton, Charlotte de Witte, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Solomun, Amelie Lens, Maceo Plex, Robin Schulz, a Laibach, Asaf Avidan, Satori, Meduza, Paul van Dyk, DJ Topic, Artbat, Sheck Wes és még több száz egyéb előadó lépett fel, köztük a magyar Fran Palermo. Sokan másfél-két év kihagyás után, ebből adódóan pedig hatalmas energiákat mozgósítva a színpadon és a nézőtéren egyaránt.

Az esemény programjainak leszervezése mellett a 2021-es év legnagyobb kihívását a Covid miatt folyamatosan változó előírások jelentették. Az EXIT szorosan együttműködött a szerb hatóságokkal és egészségügyi szervezetekkel, hogy olyan protokollt hozzanak létre, amely jogilag is elfogadható és a látogatók számára is követhető. A látogatók vagy védettségi bizonyítvánnyal (oltás vagy egy korábbi fertőzésből származó antigének), vagy a fesztivál kapujában lévő tesztzónában végzett negatív teszttel léphettek be a rendezvényre. A "Safe Events Serbia" biztonsági protokollt a legújabb tudományos kutatásokkal összhangban azért hozták létre, hogy a szerbiai nyári fesztiválok az ország legbiztonságosabb gyülekezőhelyei legyenek. Az első statisztikák pontosan ezt mutatják, hiszen a fesztivál belépést megelőző tesztzónájában végzett mintegy 14 000 tesztből kevesebb mint egy tucat pozitív eset fordult elő.

Egy fesztivál annyira erős, amennyire a rajongótábora, és ez alatt a négy nap alatt talán a legszenvedélyesebb fesztiválrajongók gyűltek össze szerte Európából és azon túlról is. Azok, akik minden bizonytalanság, a lemondások és utazások PCR-tesztek és egyéb akadályok ellenére eljöttek” –  mondta Dusan Kovacevic, az EXIT alapítója.

Ilyen volt a fesztivál valamivel több mint egy percbe sűrítve: 

 

EXIT fesztivál, Szerbia, Covid-19, tesztelés, tömegrendezvények

 

 

Szólj hozzá!


Megérkezett a Szuperkoncert hivatalos aftermovie-ja

Megérkezett a Szuperkoncert hivatalos aftermovie-ja

Azok számára, akiknek nem volt lehetősége a helyszínen tombolni vagy azoknak, akik szeretnék felidézni a koncert legjobb pillanatait: megérkezett az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Te hogyan hallgatsz zenét? Most elmondhatod!

Nemzetközi kutatás indított az EEnalrge Europe elnevezésű nemzetközi, kis klubokat támogató projekt a zenehallgatási szokásokról.

Ők az MTV EMA gála magyar jelöltjei

A tavalyi virtuális közvetítés után idén ismét élő show-ként lesz látható világszerte az MTV EMA díjátadója. Ráadásul Budapestről! A november 14-én a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő globális eseményen várhatóan világsztárok lépnek majd fel.
Új koncertek