Menopauza 1170x180

Vidd magaddal a tavalyi repoharadat a SZIN-re!

2023/08/18  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A repohár-téma nagyjából már követhetetlen. Visszaadják, nem adják, a felét adják, visszautalják, egyik token, másik token, huszadik token, amúgy meg nem cserélik ki és nem viheted a sajátodat, mert "nem higiénikus". Csörögnek a zsebedben a tokenek és egyre nagyobb a repohár torony a konyhádban. Most már évek óta formálódik a para ezzel a káosszal kapcsolatban, és talán elmondhatjuk, hogy eléggé pipa minden felhasználó.

Vidd magaddal a tavalyi repoharadat a SZIN-re!

Az ország legelső fesztiváljaként számon tartott Szegedi Ifjúsági Napok tizenöt évvel ezelőtt az első volt a hazai rendezvények közt, ahol bevezették a repoharat. Idén náluk ez lesz a helyzet:

a poharak teljes betétdíját visszafizetik és a korábbi években vásárolt SZIN-es poharat is fel lehet majd használni.

Azt azért valljuk be: az eldobható, egyszerhasználatos poharak szinte teljesen eltűntek a nagyobb zenei fesztiválokról, óriási mennyiségű műanyaghulladéktól szabadítva meg a rendezvényeket – ha emlékeztek, olykor térdig lehetett gázolni bennük. Tehát nem a repoharak létezésével van a gond, hanem a létezése megszüntetésével... meg az érte kifizetett pénzzel.

A szegedi fesztiválon is betétdíjat kell fizetni az első pohárért, ami itt 700 forint lesz. DE: az elmúlt két évben beszerzett – csak SZIN fesztiválos – poharakat is bevihetik a látogatók. A hozott/vásárolt repohár aztán folyamatosan cserélődik a SZIN-en használt üresről tiszta telire.Tehát, ha jól értjük, nem a hozott poharat kapod vissza megtöltve, hanem egy másikat. Ha a szívedhez közel áll a poháremlék, marad a betétdíjas verzió. Vagy nem tudjuk... Ti mire következtettek? Mert mi ahány helyen olvastuk a hírt és a kommentárját, annyi verzió volt a régi poharakkal kapcsolatban:

 

A fesztivál végén vissza is váltható a pohár, sőt, a betétdíj teljes árát visszatérítik majd – ugyan nem készpénzben: mivel a feszt készpénzmentes: Festipay- vagy bankkártyára.

Mivel egyik megoldás sem tökéletes, a visszaváltósdi sem: voltunk olyan fesztiválon, ahol relikviaként őrzött, előző fesztiválokon kibocsájtott poharakat is összeszedtek az élelmes látogatók. Lécci, csak olyan poharat gyűjtsd be, ami tuti nem tartozik máshoz – ezzel a fesztiválközösségnek tartozol.

 

Rita Ora Szegedre jön

Szegedi Ifjúsági Napok, SZIN, repohár

 

 

Szólj hozzá!


Halo, halo: öt év után visszatért a Kállay Saunders András-Slashkovic-Fehér Holló trió

Halo, halo: öt év után visszatért a Kállay Saunders...

Sokan várták a folytatást Kállay Saunders András, a holland-iráni származású Slashkovic és a producer, Fehér Holló alkotta The Middletonztól,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch, az underground zenei színtér egyik megkerülhetetlen alakja június 20-án több mint hét év után visszatér a Hajó színpadára.

Minden koncertről ki kellene tiltani a telefonokat

Hogy elkerüljék a tavalyi botrányt, a szervező már jó előre szólt – mi is csatlakoztunk az infóátadáshoz –, hogy a TOOL koncertje alatt mindenki tegye el a telefonját, mert ki fogják rakni a helyéről azt, aki előveszi.
Új koncertek