VOLT 2014: Hurts közlájkolásra, Tankcsapda 25. És még sokan mások...

2014/03/14  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A múlt hét végén a fesztivál szervezői a közönség unszolására a VOLT Facebook oldalán tettek ígéretet: ha ezernél is többen lájkolják a csapat egy dalát, felveszik a kapcsolatot a Hurts-el. A cél hamar teljesült.

VOLT 2014: Hurts közlájkolásra, Tankcsapda 25. És még sokan mások...

Pár óra alatt bőven ezernél is többen kérték, minden előzmény nélkül, hogy 2014-ben térjen vissza a tavaly hatalmas sikert aratott Hurts a VOLTra. Ígéretünk szerint már másnap felvettük velük a kapcsolatot és szerencsénk volt. Pár nap alatt eljutottunk a megállapodásig.” – mondta el Fülöp Zoltán, a VOLT egyik főszervezője. A csapat döntésében valószínűleg közrejátszott, hogy a tavalyi, fergeteges sikerű koncert után Theo Hutchcraft, a csapat frontembere a színfalak mögött bevallotta a szervezőknek: a VOLT az egyik legjobb hangulatú fesztivál, ahol valaha jártak…

Július 5-én tehát közkívánatra Hurts a VOLTon.

Futurisztikus, ultra szuggesztív, könyörtelenül dinamikus, progresszív és friss elektronika. Ezek jellemzik a két brit elektronikus zenész és producer, valamint Alana Watson énekesnő Nero néven futó produkcióját, amely 2010 óta tartja lázban Európát és pontosan negyedik éve vár rájuk a VOLT közönsége is.  Július 4-én élő show-val zárják a VOLT Nagyszínpadának programját.

A Karnivool energikus rockbandája több mint tizenöt éve aktív, s eddigi három albumuk egyaránt aranylemez lett hazájukban. A megannyi szakmai díj mellett a legbefolyásosabb zenei szaklapok méltatták eddigi munkáikat. A mai rockzenékért rajongó közönség a Karnivool hívására minden bizonnyal hiánytalanul jelen lesz majd Sopronban.

A VOLT egyik egyértelmű hívóneve lesz idén a Modestep. Bombasztikus színpadi jelenlétük egyetlen elektronikára fogékony receptorunknak sem hagy egy nyugodt másodpercet sem, számaik pedig kiemelkedő helyet foglalnak el a brit slágerlistákon. Ők a 2010 óta aktív, bemutatkozó albumukat tavaly februárban Evolution Theory címmel megjelentető londoni kvartett, napjaink legambiciózusabb és legtöbbre hivatott dubstep zenekara. Élőben a VOLTon: a Modestep.

A legfontosabb hazai és európai rádiók hetek óta heavy rotációban tolják a Milky Chance Stolen Dance című dalt. A friss, ígéretes karrier előtt álló, két ambiciózus zenész alkotta formáció Németországból indulva hódítja épp a fél világot. Hangulatos, lazulós, egyszerűen vonzó életörömöket közvetítő dalaikkal könnyű azonosulni, zenéjükben a stílusirányzatok periódusos rendszerének összetevői közül reggae, lounge és alternatív folk zenei nyomelemek egyaránt megtalálhatóak. MilkyChance is érkezik Sopronba.

Két hete publikus, hogy a VOLT plusznapján a világ ma legkeresettebb fesztiválbandája, az Arctic Monkeys ad koncertet. A csapat kérésére, a négy tinédzserkorú ír tehetséget tömörítő The Strypes lép színpadra közvetlenül előttük. A villámgyors, feszes és lendületes, klasszikus r'n'b, illetve blues zenéjével nemrégiben Nagy-Britannia kedvenceivé előlépő csapat, nyárra nagy valószínűséggel igazi fesztiválsiker lesz. Észbontó színpadi produkciójuk a legnagyobb brit médiumuk érdeklődését keltette fel az utóbbi időben, zenészóriások rajonganak értük, és hasonlítják őket a stílust képviselő valaha volt legnagyobb bandákhoz. Koncertjeik népszerűsége fellépésről fellépésre növekszik.

Magyarok a VOLTon

Évek óta hagyomány, hogy a nemzetközi felhozatal mellett a hazai fesztiválok között a VOLT vonultatja fel a legtöbb magyar produkciót is. Idén sem lesz ez másképp.

A Nagyszínpadon két hazai banda lesz “főműsoridős”. A VOLT történetében eddig mintegy húsz alkalommal lépett színpadra a legnépszerűbb hazai rockbanda, a Tankcsapda. A 25 éves születésnap alkalmából egy különleges showra számíthatnak a rajongók július 4-én este.  A zenekar mellett a VOLT szervezői is készülnek a nagy alkalomra: többek között a VOLTos Tankcsapda koncerteket bemutató fotókiállítással is várják a csapatot és közönségét.

Szintén a Nagyszínpad vendége lesz és a megszokottnál is jobban várja a soproni koncertet a Quimby legénysége, akik idén csak néhány fesztiválfellépést vállaltak el. A száznál is több hazai koncert között ma már biztosra mondható, hogy a VOLThoz igazolt idén is a Punnany Massif és az Irie Maffia, s történetében először lép a VOLT színpadára Lajkó Félix és zenekara. 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek