Zenekarok jelentkezését várja a Budapest Ritmo!

2018/07/13  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A 2018-ban harmadszorra rendezett Budapest Ritmo a közép- és kelet-európai térség egyik legnagyobb szakmai eseménye és fesztiválja a világzenei színtéren. A fesztivál előtti napon 3 magyar és 3 térségbeli együttes lép fel, akiket egy nemzetközi szakemberekből álló zsűri választ ki a jelentkezők közül.

Zenekarok jelentkezését várja a Budapest Ritmo!

Ha szeretnéd megmutatni magad és zenekarod egy nemzetközi zsűri előtt, érdekel, mi kell az áttöréshez, indulnál külföldre koncertezni, vagy csak egyszerűen szintet akarsz lépni, jelentkezz!

A pályázó zenekarok közül egy rangos nemzetközi zsűri választja ki a Showcase esemény fellépőit. Ha rátok esik a választás, alkalmatok lesz személyesen találkozni a zsűritagokkal, akik elmondják, mit gondolnak az előadásotokról, ezzel is segítve a szakmai továbblépést. Ráadásul a Budapest Ritmo kommunikációs kampányában és weboldalán is megjelenhetsz így.

Ahhoz, hogy a pályázatod elbírálják, töltsétek ki ezt a kérdőívet, és küldjétek el anyagaitokat a registration@hangveto.hu email címre. Minden részletes információt megtaláltok a pályázati kiírásban, a fesztivál honlapján. Jelentkezési határidő: 2018. július 20.

Az idei fesztiválszezon is hemzseg a jobbnál jobb nép-és világzenei programoktól. Nyolcadik alkalommal került megrendezésre Balatonbogláron a Babel Sound július 16. és 22. között, ami idé is hozza családias, otthonos, kézműves jellegét színes programokkal, valódi kulturális-kulinárs élményekkel közvetlenül a Balaton partján.

Nem sokkal később, július 25-28. zajlik a székesfehérvári FEZEN, ami idén összefogott a Budai Fonó Zeneházzal. Kortárs színház, folk, világzene és táncház is szerepel az idei FEZEN-en helyet kapó Fonó Színpadon. A Zeneház és a Fesztivál összefogásából született új programhelyszínen fellép többek között a Boban Markovic Orkestar, a CSÍK zenekar, a Parno Graszt. Itt kap helyet a Ferenczi György és a Rackajam dalaira épülő Betyárjáték, de szerepel kortárs finn és magyar dráma is a kínálatban, az estéket pedig táncház zárja az új helyszínen.
 

Ha már a fesztiváloknál tartunk, nem csak a popzene rajongóinak tartogat ínyencségeket idén a Sziget Fesztivál. A Világzenei Nagyszínpad programja ugyanis idén is fergetegesnek ígérkezik! Erről rövidesen beszámolunk.

 

 

 

Budapest Ritmo, világzene, pályázat, Fezen, Babel Sound

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek