A legtitokzatosabb francia világsztár – Mireille Mathieu

2019/10/04  ·   Fizetett reklámcikk   ·  koncert.hu

Tizenegy nyelven énekel, 150 millió albumot adott el és olyan világsztárokkal állt színpadra mint, Julio Iglesias, Tom Jones, Paul Anka és Elvis Presley. Mireille Mathieu személyében a világ egyik legsikeresebb, mégis legszerényebb és egyben legtitokzatosabb énekesnője látogat el 2020. március 3-án Magyarországra. Íme, néhány meglepő tény az „Avignoni pacsirtáról”.

A legtitokzatosabb francia világsztár – Mireille Mathieu

Mireille Mathieu egy tizenhárom (!) gyermekes család legidősebb gyermekeként jött világra, tehetségét először kőfaragó, hobbiból éneklő édesapja fedezte fel. Mathieu korán megszokta a szereplést, négy évesen már a templomban énekelt.

A család tisztes szegénységben élt egy faházban, az énekesnő 15 éves volt, amikor először beköltözhettek egy fürdőszobás lakásba. 1964-ben érkezett el az áttörés pillanata, amikor Mireille egy Edith Piaf-dallal feltűnt egy tehetségkutatóban. A tévészereplése után Piaf egykori menedzsere is egyengetni kezdte az útját, az újságok pedig azt harsogták, hogy megérkezett a sanzonkirálynő utódja.

 

Mireille első nagysikerű, Mon Credo című dalát tízmilliós példányban kapkodták el egyetlen hét alatt. Ed Sullivan showműsorában az énekesnőt megismerte egész Amerika, ötvenmillióan látták a tengerentúli debütálását.

Mireille Mathieu eddigi pályafutása alatt 11 nyelven énekelt, 1200 dalt énekelt el, összesen 150 millió darab lemeze talált vevőre. Franciaországban megkapta a művészek számára elérhető összes fontos kitüntetést.

Az énekesnő mélyen vallásos, magánéletéről szinte semmit nem tud a közvélemény, annyi biztos, hogy nem ment férjhez és gyermeke sem született. Mathieu annyit mondott a szerelmi életét firtató kérdésekre, hogy nem találta meg az igazit, a pályafutása miatt pedig a családalapításra amúgy sem jutott volna ideje. Az énekesnő jelenleg Párizs egyik elegáns kerületében él egyik húgával, de nem szakadt el szülőföldjétől, Avignontól sem.

 

Mireille Mathieu, koncert, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek