Gospel koncert a Mátyás-templomban különleges fellépőkkel

2020/01/29  ·   Fizetett reklámcikk   ·  koncert.hu

A keresztény kultúra fellegvárában megrendezésre kerülő koncert két világot és két kultúrát köt össze, melynek közös pontja a zene. A nagy találkozásra február 24-én és 25-én este nyolc órakor kerül sor.

Gospel koncert a Mátyás-templomban különleges fellépőkkel

A koncert a Swing Jazz Kultúráért Alapítvány jóvoltából kerül megrendezésre. Az alapítvány szívügyének tekinti, hogy a hazai közönség számára is elérhető legyen a tradicionális swing jazz élmény. A „Zene szárnyain" rendezvénysorozat keretében az alapítvány több alkalommal szervezett már nagy sikerű gospel koncerteket különböző városok templomaiban.

A mintegy másfél órás program lendületesen indul: Alexis Rainbow jazz énekes és Dianna Rose White-Gould zongoravirtuóz duettjét hallhatják az első részben. A koncert a Sing'n Swing'n Sista's formáció – Harriet Lewis, Joan Faulker és Joanne Bell – produkciójával folytatódik, akik gospelt énekelnek  – mély átéléssel és hatalmas hangi adottságokkal. A három hölgyet a Csík Gusztáv Trió kíséri káprázatos játékával. 

A fellépők mindegyike különleges előadó, így okkal feltételezzük, hogy amikor együtt állnak színpadra – és éppen olyan színpadra,amelynek a Mátyás-templom szolgáltatja a díszletét –, igazán különleges élményre számíthatunk.

Aki mindig erősítő és mikrofon nélkül énekel!

Az amerikai származású, de Európában élő Joan Faulkner kisgyerek kora óta énekel, mi több: ifjú tehetségként még a Boney M-ben is szerepelt! Rendszeresen fellép tévéműsorokban, kisebb és nagyobb színpadokon, alapítója és menedzsere a the Three Ladies of Blues formációnak, a Csík Gusztáv Triónak pedig évek óta állandó vendége. S ami még izgalmasabbá teszi az előadását: Joan mindig erősítő és mikrofon nélkül énekel! "„A zenét és a szöveget a hangunkkal kell átadni, amit mondani szeretnénk, még ha a közönség a szöveget nem is érti. Egy olyan szöveg esetében, ami semmi mást nem mond, mint azt, hogy Oh baby, oh baby, ez természetesen nehéz“

Aki Michael Jacksonnal is dolgozott

Harriet Lewis Philadelphiában született és profi szinten tizenkét évesen kezdett énekelni a Philly International Records lemeztársaság számára. Orvosasszisztensként több évig az amerikai hadseregnél szolgált, de az éneklés számára ott is előtérben maradt, az USO-val (az amerikai katonák szabad idős tevékenységét, szórakozását segítő szervezettel) több díjat nyert karrierje során. 1995-ben a legjobb soul-, blues-, gospel és popénekesként elnyerte a Deutsche Pop Music Award-ot. Háttérénekesként szerepelt Eric Clapton, Michael Jackson, Mariah Carey és mások produkcióiban. Harriet színész és dalszerző is egyben, eddigi karrierje során 12 CD-t készített.

Az igazi blues lady

Joanne Bell a kaliforniai Riverside-ban született. Első színpadi fellépésére négyéves korában került sor az „Ének az esőben” produkcióban. Noha az egyetemen operaénekesi képzést kapott, s a Carmen és a Tosca címszerepei mellett Gustav Mahler-művekben énekelt, közben az amerikai klasszikusok, a spirituálé, gospel, musical, blues és jazz stílusainak mesteri elsajátításán dolgozott. Jelenleg Európában él, s fellépései mellett tanít, komponistaként és producerként színpadi showkat, színházi darabokat visz színre. A legutóbbiak az „Oh Happy Day” – a gospel története és a „Bessie and Billie” – színpadi jazzdarab.

 

Tanárnő, kérem...

Dianna White-Gould zenész családban született, édesapja a Cleveland Zenekar csellistája volt, édesanyja pedig szerzőként és zongoristaként tevékenykedett. Dianna szerepelt a Clevelendi Filharmónikus Zenekar kiemelt szólistájaként, valamint kétszer lépett fel szólistaként a Heights Civic Zenekarral. Dianne hatalmas érdeklődéssel fordul az afrikai-amerikai szerzők művei felé. H. Leslie Adams, Hale Smith valamint George Walker világpremierjeit kíséri. Tanárként jelenleg is a Dike Művészeti Iskola kórusát vezeti.

Egy egri szállodából a Liszt Ferenc-díjig

Csík Gusztáv egyike a legkiválóbb zongoristáknak Európában. 1962-ben klasszikus zongoristaként diplomázott.16 évesen már rendszeresen zongorázott egy egri szállodában. 1963-ban kapott először lehetőséget, hogy triójával fellépjen a Dália Jazzklubban, nem sokkal később pedig már Pege Aladárral játszott együtt. Hamar bekerült a magyar jazzéletbe, s a nemzetközi sztárokkal való közös munka lehetőségére sem kellett sokat várnia.Többek között olyan nagyságok voltak partnerei az évek során, mint Kenny Clarke, Johnny Griffin, Dizzy Gillespie, Oliver Jackson és mások. Számos díjat nyert, többek között az év szólistája lett 1970-ben és 1992-ben. 2015-ben a Magyar Jazz Szövetség Szabó Gábor Életműdíját vette át, 2016-ban pedig Liszt Ferenc-díjat kapott.

 

A műsorváltozás jogát fenntartják a szervezők.

Jegyinformációk
A jegyárak szektoronként változnak. A szektorokon belül érkezési sorrendben lehet az ülőhelyeket elfoglalni.

  • Exkluzív szektor: a jegyek az oltáron belüli ülőhelyekre szólnak. A jegy ára tartalmaz egy ajándék Gospel DVD-t is.
  • Classic szektor: a jegyek a templom középső részében található ülőhelyekre szólnak.
  • Standard szektor: a jegyek a templom hátsó részében található ülőhelyekre szólnak.

gospel, Mátyás templom, Joan Faulkner, Dianna Rose White-Gould, Csík Gusztáv Trió

 

 

Szólj hozzá!


 KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere

KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere

Kovacs, Kraak & Smaak, Cari Cari, Ina West, Kill the Dandies, Lash & Grey – nemzetközi kínálattal és több mint félszáz zenei programmal vár...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Négy év szünet után magyar nyelvű dalokkal tér vissza a Minimyst

Minimyst egy új EP-t ígért idén tavaszra és be is tartják a szavukat: a Karton Monakó már teljes egészében meghallgatható, a zenekar pedig újra színpadra is áll április 14-én, a Dürer Kertben mutatja be új anyagát – és dobosát – a közönségnek.

Bemutatjuk a .jaXon. zenekart és első nagylemezét

A .jaXon. zenekar 2020 decemberében alakult. Az volt az elképzelés, hogy olyan zenét játsszanak, ami minden tag szívügye, de ugyanakkor könnyebben fogyasztható, azok számára is, akik inkább a vokális zenéket kedvelik.
Új koncertek