Mamma Mia!

Gospel koncert a Mátyás-templomban különleges fellépőkkel

2020/01/29  ·   Fizetett reklámcikk   ·  koncert.hu

A keresztény kultúra fellegvárában megrendezésre kerülő koncert két világot és két kultúrát köt össze, melynek közös pontja a zene. A nagy találkozásra február 24-én és 25-én este nyolc órakor kerül sor.

Gospel koncert a Mátyás-templomban különleges fellépőkkel

A koncert a Swing Jazz Kultúráért Alapítvány jóvoltából kerül megrendezésre. Az alapítvány szívügyének tekinti, hogy a hazai közönség számára is elérhető legyen a tradicionális swing jazz élmény. A „Zene szárnyain" rendezvénysorozat keretében az alapítvány több alkalommal szervezett már nagy sikerű gospel koncerteket különböző városok templomaiban.

A mintegy másfél órás program lendületesen indul: Alexis Rainbow jazz énekes és Dianna Rose White-Gould zongoravirtuóz duettjét hallhatják az első részben. A koncert a Sing'n Swing'n Sista's formáció – Harriet Lewis, Joan Faulker és Joanne Bell – produkciójával folytatódik, akik gospelt énekelnek  – mély átéléssel és hatalmas hangi adottságokkal. A három hölgyet a Csík Gusztáv Trió kíséri káprázatos játékával. 

A fellépők mindegyike különleges előadó, így okkal feltételezzük, hogy amikor együtt állnak színpadra – és éppen olyan színpadra,amelynek a Mátyás-templom szolgáltatja a díszletét –, igazán különleges élményre számíthatunk.

Aki mindig erősítő és mikrofon nélkül énekel!

Az amerikai származású, de Európában élő Joan Faulkner kisgyerek kora óta énekel, mi több: ifjú tehetségként még a Boney M-ben is szerepelt! Rendszeresen fellép tévéműsorokban, kisebb és nagyobb színpadokon, alapítója és menedzsere a the Three Ladies of Blues formációnak, a Csík Gusztáv Triónak pedig évek óta állandó vendége. S ami még izgalmasabbá teszi az előadását: Joan mindig erősítő és mikrofon nélkül énekel! "„A zenét és a szöveget a hangunkkal kell átadni, amit mondani szeretnénk, még ha a közönség a szöveget nem is érti. Egy olyan szöveg esetében, ami semmi mást nem mond, mint azt, hogy Oh baby, oh baby, ez természetesen nehéz“

Aki Michael Jacksonnal is dolgozott

Harriet Lewis Philadelphiában született és profi szinten tizenkét évesen kezdett énekelni a Philly International Records lemeztársaság számára. Orvosasszisztensként több évig az amerikai hadseregnél szolgált, de az éneklés számára ott is előtérben maradt, az USO-val (az amerikai katonák szabad idős tevékenységét, szórakozását segítő szervezettel) több díjat nyert karrierje során. 1995-ben a legjobb soul-, blues-, gospel és popénekesként elnyerte a Deutsche Pop Music Award-ot. Háttérénekesként szerepelt Eric Clapton, Michael Jackson, Mariah Carey és mások produkcióiban. Harriet színész és dalszerző is egyben, eddigi karrierje során 12 CD-t készített.

Az igazi blues lady

Joanne Bell a kaliforniai Riverside-ban született. Első színpadi fellépésére négyéves korában került sor az „Ének az esőben” produkcióban. Noha az egyetemen operaénekesi képzést kapott, s a Carmen és a Tosca címszerepei mellett Gustav Mahler-művekben énekelt, közben az amerikai klasszikusok, a spirituálé, gospel, musical, blues és jazz stílusainak mesteri elsajátításán dolgozott. Jelenleg Európában él, s fellépései mellett tanít, komponistaként és producerként színpadi showkat, színházi darabokat visz színre. A legutóbbiak az „Oh Happy Day” – a gospel története és a „Bessie and Billie” – színpadi jazzdarab.

 

Tanárnő, kérem...

Dianna White-Gould zenész családban született, édesapja a Cleveland Zenekar csellistája volt, édesanyja pedig szerzőként és zongoristaként tevékenykedett. Dianna szerepelt a Clevelendi Filharmónikus Zenekar kiemelt szólistájaként, valamint kétszer lépett fel szólistaként a Heights Civic Zenekarral. Dianne hatalmas érdeklődéssel fordul az afrikai-amerikai szerzők művei felé. H. Leslie Adams, Hale Smith valamint George Walker világpremierjeit kíséri. Tanárként jelenleg is a Dike Művészeti Iskola kórusát vezeti.

Egy egri szállodából a Liszt Ferenc-díjig

Csík Gusztáv egyike a legkiválóbb zongoristáknak Európában. 1962-ben klasszikus zongoristaként diplomázott.16 évesen már rendszeresen zongorázott egy egri szállodában. 1963-ban kapott először lehetőséget, hogy triójával fellépjen a Dália Jazzklubban, nem sokkal később pedig már Pege Aladárral játszott együtt. Hamar bekerült a magyar jazzéletbe, s a nemzetközi sztárokkal való közös munka lehetőségére sem kellett sokat várnia.Többek között olyan nagyságok voltak partnerei az évek során, mint Kenny Clarke, Johnny Griffin, Dizzy Gillespie, Oliver Jackson és mások. Számos díjat nyert, többek között az év szólistája lett 1970-ben és 1992-ben. 2015-ben a Magyar Jazz Szövetség Szabó Gábor Életműdíját vette át, 2016-ban pedig Liszt Ferenc-díjat kapott.

 

A műsorváltozás jogát fenntartják a szervezők.

Jegyinformációk
A jegyárak szektoronként változnak. A szektorokon belül érkezési sorrendben lehet az ülőhelyeket elfoglalni.

  • Exkluzív szektor: a jegyek az oltáron belüli ülőhelyekre szólnak. A jegy ára tartalmaz egy ajándék Gospel DVD-t is.
  • Classic szektor: a jegyek a templom középső részében található ülőhelyekre szólnak.
  • Standard szektor: a jegyek a templom hátsó részében található ülőhelyekre szólnak.

gospel, Mátyás templom, Joan Faulkner, Dianna Rose White-Gould, Csík Gusztáv Trió

 

 

Szólj hozzá!


 iLand zenekar: a magyar progresszív rock szcéna üdvöskéje és nagy öregje a Müpában

iLand zenekar: a magyar progresszív rock szcéna...

Ezen a néven és ebben a felállásban az iLand új zenekar, azonban a társaság három ötöde, Takáts Tamás, Pálvögyi Géza és Dorozsmai Péter...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Grammy 2023: ez a 23 éves jazzénekes vitte el a pálmát a Maneskin elől

A vasárnapi Los Angeles-i Grammy-gálán a jazzénekes Samara Joy lett a legjobb új előadó, olyan neveket maga mögé utasítva, mint Wet Leg, Anitta és a Maneskin. Samara Joy a legjobb dzsessz vokál album kategóriát is behúzta.

Spice Girls-koncerttel akar bevágódni Károly király a briteknél

A pletykák szerint a lányok "komolyan fontolgatják" a királyi ház ajánlatát, hogy fellépjenek III. Károly koronázási ünnepségén – írja az NME.
Új koncertek