Menopauza 1170x180

Toto Cutugno csiszolatlan gyémántra bukkant, el is hozza Budapestre magával

2019/04/17  ·   Fizetett reklámcikk   ·  koncert.hu

Toto Cutugno – díszvendégként vagy zsűritagként – mindig jelen van a Sanremoi Fesztiválokon. Az idei Sanremoi Young Fesztivál nagy felfedezettje a csupán 16 éves Eden Lorenna: amint felcsendült  a hangja, Toto Cutugno rögtön tudta, hogy egy csiszolatlan gyémántra lelt. A verseny után azonnal felvette a kapcsolatot Edennel, és meghívta számos koncertjére. 

Toto Cutugno csiszolatlan gyémántra bukkant, el is hozza Budapestre magával

Az ifjút most a budapesti közönség is megismerheti, mert fellép Toto Cutugno Tüskecsarok-beli koncertjén is. A közel kétórás koncerten elhangzanak a nagy világslágerek, mint a L’italiano, a Solo noi, a Donna donna mia, Soli, Innamorati, csakúgy, mint a Serenata vagy az Insimie című örökzöldek. Számos dalt ezúttal szimfonikus zenekari kísérettel csendül fel, az 52 tagú zenekart Alterisio Paoletti karnagy vezényli majd.

Visszatérve az ifjú tehetségre: Eden a Roma közelében fekvő Pomeziában született. Zenei tehetségét édesanyjától, a kiváló hegedűművésztől örökölte. Eden Lorenna Luciano Pavarotti  "Nessun dorma"-ja hatására döntött úgy, hogy énekelni fog . Az operák iránt táplált szerelme azóta sem csökkent, bár énekmódjában ötvözi az operák és a popzene énektechnikáit.

 

Toto Cutugno olasz zeneszerző, énekes az 1960-as évektől van jelen hazája könnyűzenei életében. Világsztárként az 1980-as évektől jegyzik, mikor a Solo noi című dallal megnyerte a Sanremoi Dalfesztivált. Ezt követően sorra jöttek a nagy slágerek, mint a L’italiano (Lasciatemi Cantare), a Donna Mia, Soli, amelyek meghódították Európát és a nagyvilágot egyaránt. 1992-ben az Insimie című dallal megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált.

Toto Cutugno 75. születésnapja alkalmából látogat önálló nagykoncerttel Budapestre, hogy 2019. április 27-én ismét elhozza hozzánk utánozhatatlan varázsát, az olasz dalok általa közvetített hamisítatlan mediterrán életérzését. A koncerten – a zenei élmény mellett – a közel 100 négyzetméternyi LED fal jóvoltából lélegzetelállító látványra készülhetünk, a világsztárt a hatalmas kivetítőkön az élőkép közel hozza szemünkhöz és szívünkhöz egyaránt!

 

 

Toto Cutugno, Aréna, sláger, nosztalgia, olasz pop, Eden Lorenna

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek