Ed Sheeran is fellép az ukrajnai háború áldozatainak szentelt jótékonysági gálán

2022/03/23  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu, MTI

Camila Cabello és Ed Sheeran is fellép a birminghami jótékonysági gálán, amit az ukrajnai háború áldozatainak megsegítéséért rendeznek március 29-én. A koncert szereplői között lesz még Snow Patrol, a nyáron Magyarországon is koncertező Emeli Sandé és Gregory Porter.

Ed Sheeran is fellép az ukrajnai háború áldozatainak szentelt jótékonysági gálán

Az orosz katonai invázió négy hete kezdődött Ukrajnában. A háborúnak eddig ENSZ becslései szerint 2361 polgári áldozata volt, 1459 pedig megsebesült. A nemzetközi szervezet szerint csaknem mintegy 1,85 millió ukránnak kellett elmenekülnie lakóhelyéről a háború miatt.

A koncert bevételét a brit katasztrófavédelem ukrajnai humanitárius válság kezelésével foglalkozó kezdeményezése kapja meg, amely élelmet, elhelyezést és orvosi ellátást biztosít a menekülteknek Ukrajnában és a környező országokban. A koncertet közvetítő brit ITV csatorna ígéretet tett rá, hogy az adásból származó összes szponzori és reklámbevételt – becslések szerint 3 millió fontot (több mint egymilliárd forint) – szintén felajánlja.

"Azért fogok énekelni, hogy megpróbáljak segíteni minden embernek, aki arra kényszerül, hogy elhagyja az otthonát, és együttérzek azokkal, akiket még ebben a humanitárius válságban is faji megkülönböztetés ér. Senkitől sem szabad megtagadni a segélyekhez való hozzáférést és a határon való biztonságos átkelés jogát" - közölte Emeli Sandé.

Camila Cabello arról beszélt, hogy ő is együttérez az Ukrajnában élőkkel, és hogy mindenkinek felelőssége van abban, hogy segítsünk rajtuk. Hozzátette: nagyon fontos, hogy a pénz olyan szervezetekhez kerüljön, amelyek közvetlenül és gyorsan tudnak segítséget nyújtani a háború menekült áldozatainak.

A háború elleni tiltakozásból az ukrán művészek, zenészek is kiveszik a részüket.

A Beton nevű hardcore punk zenekar engedélyt kapott a Clash együttestől, hogy a London Calling című számukat a háború ellen tiltakozó dalként dolgozzák fel. A múlt héten Lvivben felvett Kijev Calling című videóban a zenekar családja és barátai által készített képek láthatók az ukrán városok elleni orosz támadásokról. A dalból származó bevételt a Szabad Ukrajna Ellenállási Mozgalom kapja. Andrij Zolob, az együttes énekese, aki orvosként a háború sebesült áldozatainak és katonáinak ellátásában is részt vesz, elmondta, hogy sok ukrán zenész most hazáját védve a gitárját fegyverre cserélte.

Ha valaki felkeresi a Gogol Bordello FB-oldalát, láthatja, hogy az ukrán származású frontember, Eugene Hütz (Євген Олександрович Ніколаєв-Симонов) elkeseredett küzdelmet folytat a távolból szülőhazájáért. Őszintén reméljük, hogy mire Magyarországra érkeznek, befejeződnek a harcok, és úgy, hogy Ukrajna szabad ország marad.

Te hogy segíthetsz? Itt egy lehetséges válasz!

 

 

Ed Sheeran, Camila Cabello, Emeli Sandé, Ukrajna, Háború, beton, Clash, Kijev calling, Gogol Bordello

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek