Menopauza 1170x180

Fábián Juliról készült portrét árvereznek el egy jótékonysági aukción

2019/07/29  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu, MTI

Fábián Juli (1980-2017) énekesnőről készült portréra lehet licitálni egy jótékonysági aukción, amelyet a hosszú betegség után elhunyt énekesnő emlékére szerveznek; az árverés teljes bevételét a nehéz helyzetű zenészek támogatásra fordítják - hangzott el az m1 aktuális csatorna hétfői adásában.

Fábián Juliról készült portrét árvereznek el egy jótékonysági aukción

A Jazzy Rádió augusztus 1-jétől október 4-ig tartó jótékonysági aukciója során bárki licitálhat Hullan Bea festőművész Fábián Juliról festett portréjára.

Az aukción befolyó teljes összeget a Fábián Juli Emlékalapítványnak ajánlják fel.

Hullán Bea festőművész az M1 aktuális csatorna hétfői adásában elmondta, hogy modern nők portréit festi meg, amibe jól illeszkedik a most árverésre kerülő festmény is. "Fábián Julihoz én sok szállal kötődöm, szerettem a zenei világát, de a személyisége is nagyon közel állt az enyémhez" – hangsúlyozta, hozzátéve: kivételes munka volt a portré elkészítése.

Sánta Dániel zenész, fesztiválszervező elmondta: a Fábián Juliról készült festmény hivatalos bemutatása csütörtökön lesz a 8. Paloznaki Jazzpkinik nagyszínpadán, a Peet Project koncertje előtt.

A fesztiválszervező felidézte: Fábián Juli az első telt házas koncertet adta a fesztiválon. 2017-ben felkérték az énekesnőt a Jazzpiknik első himnuszának megkomponálásra, a rendezvényen betegsége miatt azonban már nem tudott részt venni. "Az a színpad, ahol először lépett fel, Fábián Juli nevét viseli" – emelte ki, hozzátéve, hogy a róla készült portrét a fesztivál nagyszínpadán mutatják be.

 

Fábián Juli, alapítvány, jótékonyság, aukció, Paloznaki Jazzpiknik

 

 

Szólj hozzá!


Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Az MVM Classic&Club sorozat „Éjszaka az állatkertben” című koncertje zenei kalandozásra hívja a közönséget november 14-én a Magyar Zene...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Úgy tűnik, nagyon bejött a dél-koreaiaknak a Nagy Emma Quintet

Első magyar jazz zenekarként, kirobbanó sikerrel mutatkozott be a Nagy Emma Quintet a dél-koreai Jarasum Jazz Fesztiválon.

Al Bano-tól a Valmarig: a kolbászgyúrás mellett koncertek is lesznek a hétvégi Csabai Kolbászfesztiválon

Október 24. és 27. között rendezik meg Békéscsaba egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, a 27. Csabai Kolbászfesztivált.
Új koncertek