Hatvan muzsikus útnak indul: ingyen zenél országszerte a Fesztiválzenekar

2019/09/02  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu

Egy hangos amerikai turnésiker, majd egy koppenhágai és egy meranói fellépés után ingyenes koncertsorozattal nyitja a hazai szezont a Budapesti Fesztiválzenekar.

Fotó: Kurcsák István

A zenekar az évadot a Müpával közös szervezésű Európai Hidak fesztivállal folytatja szeptember 18. és 27. között, melynek középpontjában ezúttal az olasz kultúra áll. A programsorozat egyik szenzációja Fischer Iván legújabb operarendezése, Monteverdi La favola d’Orfeója, melyhez a karmester-rendező maga írt befejezést. A BFZ nagyzenekari koncertjén, ahol Fischer Iván együtt lép fel lányával, Nora Fischerrel, többek között az is kiderül, hogyan értelmezte újra Luciano Berio és Ottorino Respighi a régebbi korok zenéit.

A Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai több mint öt éve járják az országot ingyenes közösségi koncertjeikkel, hogy azokat az embereket is megajándékozzák a zenével, akik betegek, messze élnek a fővárostól, nincs pénzük egy klasszikus zenei koncertre, vagy egyszerűen csak nem ismerik még ezt az élményt.

A BFZ kamaraformációi szinte az ország bármely pontján felbukkanhatnak szeptember 3. és 10. között Mezőtúrtól Jászberényen át Szombathelyig. Hatvan muzsikus indul útnak, különösen fontos missziójuk, hogy ezen a héten a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórházban és a bicskei gyermekotthonban is játszanak majd.

Nem maradnak el a gyerekeknek megálmodott, történetmesélős Zenevár koncertek, ahol a fiatalok is becsatlakozhatnak a közös játékba. A Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórházon kívül ellátogatnak a bicskei gyermekotthonba és Gyulajra, a Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott általános iskolába is.

Folytatódik az idősotthonokban elkezdett sorozat is: újabb tizenkét intézménybe látogatnak el a Fesztiválzenekar zenészei – köztük Devecserre, Kiskunhalasra és Monorra –, hogy ismerős, kedves dallamokkal színesítsék a lakók életét.

Ezúttal is három templomban játszanak majd Bachot autentikus barokk hangszereken: Budajenőn, Gyönkön és Jászberényben. Klezmer zenével, a rabbi történeteivel és flódnikóstolóval gazdagított Zsinagógakoncertjeik Mezőtúron, Szombathelyen és Tapolcán lesznek.

 

Budapesti Fesztiválzenekar, BFZ, Közösségi Hét, ingyenes koncertek

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek