Live CovAid 2021 – online jótékonysági koncert az egészségügyben dolgozókért

2021/04/07  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu

Zenészek, táncosok és segítő szándékú civilek fogtak össze, hogy életre hívják a "Live CovAid 2021" segélykoncertet.

Live CovAid 2021 – online jótékonysági koncert az egészségügyben dolgozókért

A gyűjtés kedvezményezettje a  "Kórházi szeretcsomag" csapata. Egy kétgyermekes anya a Mommynity nevű szülői csoportban osztotta meg, hogy a Covid-osztályon dolgozóknak szeretne segíteni. Azóta a kezdeményezés több százezer forint értékben osztott szét különböző kórházak közt – saját autókkal közlekedve – létfontosságú csomagokat, egyeztetve a kórházakkal.

A Mommynity facebook csoport által megkezdett és kezdeményezett szimpátia- és szeretetcsomagok szervezését tovább gondozó, egyetlen hivatalos, önkéntes alapon működő, teljes mértékben nonprofit utódszervezet.

A rendezvény neve felidézi a legendás, 1985-ös Live Aid fesztivált, mikor tömegek mozdultak meg egy nemes cél érdekében a rockzene nagyjainak felhívására.
Bár a live kifejezés mára egy újfajta tartalommal telítődött és a határokon átívelő kezdeményezések is csak virtuálisan valósulhatnak meg,  a szervezők bíznak és hisznek abban, hogy valós segítséget tudnak nyújtani az egészségügyi dolgozóknak – akik e pillanatban akár a szeretteinkről is gondoskodnak...

Az ötórásra tervezett koncert időpontja: 2021. április 24., szombat 18.00., on demand, tehát visszanézhető!

A fellépők listája egyre bővül, jelenleg így néz ki – ha a határokon nem is, a műfajokon mindenképpen átível a kezdeményezés:

Ferenczi György és az Első Pesti Rackák

Szabó Leslie

Molnár Róbert Band

Horváth Zsolt (Deák Bill Blues Band)

Patché (Cséry Zoltán és Pákai Petra duója)

Adrya

Garda-Benkő Duó

Camp Fire Melancholy

A.B.F.R.A.

Dark Tears From Space

plusz a a Goth-Rock-Metal Hastánciskola táncosai és meghívott vendégei.

Maga a koncertfolyam ingyenes – arra következtetünk, hogy a szervezők számítanak a nemes lelkű adományozókra.

 

Országokon átívelő, bazi nagy élő koncertet rendeznének nyáron

 

Live CovAid 2021, jótékonysági koncert

 

 

Szólj hozzá!


A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A "banda" megszámlálhatatlanul sok tagból áll: az űrhivatalnál csillagok, galaxisok és fekete lyukak adatai alapján hoztak létre zenét.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Külföldi fellépőket jelentett be a Kolorádó fesztivál

Akkor, amikor sorra mondják le a fesztiválokat, óriási hír ez. Két évvel ezelőtt még nem volt mindennek akkorra jelentősége, mint most. Azt már közöltük, hogy a két megadott időpont közül az augusztusit választotta a fesztivál.

Ed Sheeran stúdiójában született a japán banda új dala

A 2005-ben alakult japán ONE OK ROCK 2019-ben megjelent „Eye of the Storm" album óta nem hallatott magáról, a visszatérésüket cserébe nagyon kitalálták.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek