Míg a londoni opera egy festményt, Bérczesi Robi két gitárt bocsájt árverezésre

2020/10/05  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu

A kettő között nem csak a tárgy értéke a különbség: míg a királyi zenedét a kényszer vitte rá az aukcióra, addig a hiperkarma frontembere jótékonykodni szeretne a gitárral

Míg a londoni opera egy festményt, Bérczesi Robi két gitárt bocsájt árverezésre

A Hohner basszusgitárt a zenész 1996-ban vásárolta és a hangszeren az első zenekara, a BlaBla – '96-tól '99-ig tartó – fennállása alatt játszott, a Legend Aria elektromos gitárt Robi 1993 körül vette és a gitár a hiperkarma hőskorában – 2000 és 2007 között – volt a társa.

A próbatermi költözködés során fellelt  "viharvert, vén darabokat", a zenésznek nincs szíve a kukába hajítani, inkább dedikálja és árverésre bocsátja őket, hogy aztán az ebből befolyó pénzösszeget a Gyermekétkeztetési Alapítványnak utalja át.

Az árverés mostantól számítva egy hétig tart, a FB-oldalán, a hozzászólásokban tudtok licitálni. Az egy hét elteltével a legmagasabb összeget ajánlóknak személyesen adja át a hangszereket, amelyeknek egyenkénti kikiáltási ára: 10.000 HUF.

Kicsit kusza a helyzet, mert a poszt alatt és a fotók mellett külön-külön is mennek a bejegyzések, de majd biztos ki tudják válogatni – hétfő délután a legmagasabb licit 105 ezer forint volt.

 

A londoni Királyi Operaház arra kényszerül, hogy elárvereztesse egy festményét

 

Bérczesi Róbert, hiperkarma, gitár, árverés, jótákonság

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek