Pengetők, szakadt gitárhúrok, széttört dobverők, rongyos setlistek – ez most mind a tiéd lehet

2023/11/14  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu

Négy év után újraindul a Bin There és a Budapest Park közös projektje. Ennek lényege, hogy olyan zenekari “szemetet” zárnak palackba, ami a rajongók számára igazi kincs. Ezeket az ereklyéket most jótékonysági árverésre bocsátják a Vatera oldalán, és a teljes bevételt a Zenével A Rákos Gyermekekért Alapítványnak ajánlják fel.

Fotók: sinco

Kopott pengetők, szakadt gitárhúrok, széttört dobverők, lezúzott mikrofonok, berepedt cintányérok, rongyos setlistek vagy énekesek által, kézzel írt dalszövegek őrzik meg örökre a Parkos bulik rezgéseit.

A Bin There projekt a rock n’ roll hulladékgyűjtésre épül: ezek olyan zenekari “szemetek”, amik a rajongók számára értékkel bírnak, és amelyekből kirajzolódik az adott koncert egyedisége. Ezeken keresztül őrzi meg a korszellemet, és palackba zárja a megismételhetetlen koncertpillanatokat. Olyan ereklyéket gyűjtöttek össze ugyanis estéről estére a színpadról vagy a backstage-ben, mint a setlist, a törésig püfölt dobverő vagy a szakadásig nyűtt gitárhúr. Ezeket a személyes, egyedi tárgyakat egy plexicsőbe zárták, amit az előadó az aláírásával hitelesített, majd lezárásra került egy kis duct tape-pel, hiszen a produkciót is az tartja össze a színpadon.

A Fenntarthatósági Napon közönségdíjat nyert Bin There projektben tehát rengeteg Parkos előadó részt vett az elmúlt években, és november 26-ig összesen 51 db egyedi “tárgyra” lehet licitálni a Vatera oldalán. Több nemzetközi sztár (LP, Deftones, Billy Talent) kapszuláját is megszerezhetjük, de a hazai zenei paletta színe-java is hagyott hátra  ínyencségeket a Parkos koncertje után. Így például megkaparinthatjuk a Carson Coma dedikált, szakad dobbőrjét, Azahriah aláírt setlistjét, Krúbi kézzel írt dalszöveg részletét vagy éppen a Halott Pénz konfettis kapszuláját.

A befolyt összeget a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány kapja, amelynek alapítója és önkéntesei heti rendszerességgel tanítják gitározni a rákos beteg gyermekeket a Semmelweis Egyetem II-es számú Gyermekklinikáján és a Heim Pál Gyermekklinikán. 11 éve hétről hétre újra találkoznak a kis betegekkel, ezzel egy szeretetteli, tartós kapcsolatot szolgáltatva számukra, mely kibillenti őket a kórházi mindennapokból és kínokból. Ezenkívül perspektívát, jövőképet is nyújt a foglalkozás a gyerekeknek, ami rendkívül fontos egy betegségre beszűkült állapotban. A zenélés és éneklés hosszútávú, gyógyulás utáni lehetőséget is nyújt, a közösséghez való tartozás megtartó élménye tartós biztonságot ad a gyermekeknek. Az újonnan csatlakozó gyermekek száma hétről-hétre átlagosan 3-5-tel növekszik, ezért a befolyt összegből a hangszerállományt, az oktató anyagok gyártását fedezik, illetve nyári tábort is szerveznek majd, hogy minél több rákos beteg gyermek számára tudják biztosítani a zenei oktatást.

 

Budapest Park

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek