Püspökvári koncertek a gyerekekért

2021/07/13  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu

Idén 2. alkalommal rendezik meg a Vár a Püspökvár – Koncertek a szabad ég alatt! jótékonysági koncert sorozatot, amelynek bevételéből a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nardai gyermektáborát támogatják.

Püspökvári koncertek a gyerekekért

A program:

 2021. július 21.szerda 19:00

NARDA | LORDS OF THE ORGAN

Rákász Gergely koncertorgonista

Helyszín: Plébániai Karitász Ház – 9793 Narda, Kossuth u. 9.

Igazi örömzene a 2021-es műsor. Talán soha nem volt még ekkora szükségünk rá, hogy a művészet felemeljen bennünket vissza oda, ahol korábbi életünket felfüggesztettük. Az elmúlt évben megtarthattunk mindent, ami az élethez kellett a vajat a hűtőben, vagy a meleget a házainkban. De elveszett a létezés lényege, az a tükör, amelyben az ember nem túlélő fogyasztó állatnak érzi magát, hanem az Istenek örökösének. A teremtés folytatójának. Ide tértünk vissza. Nem mondjuk ezt ki mindig amikor színházba, koncertre, vagy kiállításra megyünk, de mindannyian érezzük, ezért megyünk oda. Ezért azokkal a műalkotásokkal ünneplünk, amelyek minden hangja ezt az életörömöt sugározza. Strauss és Sosztakovics keringői, Ravel Bolerója, Vivaldi Négy Évszakának részletei mind ilyenek.

2021. augusztus 24.  19:00

„Amikor az atyafiak együtt muzsikálnak"- Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos koncertje 

Helyszín: Püspöki Palota kertje

Az immár ikonikusnak számító Kaláka két alapító tagja, Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos a különböző formációik és albumaik adta hatalmas repertoárból válogatnak. Hallhatunk majd jiddis dalokat Kányádi Sándor fordításában, Sumonyi Zoltán által versbe szedett zsoltár-parafrázisokat az Ószövetségből, a Máté evangéliumában szereplő hegyi beszédből szerkesztett dalokat, magyar költők verseire írt szerzeményeket, és természetesen Kaláka-számokat is.
Esőhelyszín: Szombathelyi Székesegyház, eső esetén a kezdési időpont 20:00

Ajánlott támogatói ár: 2500 Ft-tól

 

A rendezvény az aktuális járványügyi szabályok szerint látogatható.

 

2021. augusztus 25. 19:00

Malek Andrea Soulistic Gospel Koncert

Helyszín: Püspöki palota kertje

Esőnap: augusztus 26. 19:00 

A Soulistic a neves énekesnő, Malek Andrea és a zongorista-zeneszerző, Jáger Bandi közös projektje, ami egy nagyon különleges projekt. Kulcsfontosságú szerepet játszik benne az örömzene és a hit, ahogyan a gospelnek is ezek a támpillérei. A "Soulistic" elnevezés pedig a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal. Malek Andrea és Jáger Bandi produkciójában az énekesnő összetéveszthetetlen hangja és dalszövegei, a jazz-zongorista és dalszerző friss és izgalmas világnézete, valamint a fantasztikus zenészekből álló zenekar közös dinamikája különleges, spirituális zenei élményt ígér.

Ajánlott támogatói ár: 2500 Ft-tól

 

 

2021. augusztus 28. 19:00

Swing Koktél – az Isis Bigband jótékonysági koncertje 

Közreműködik: Horváth Meggie és Dell'amico Romeo   

Helyszín: Püspöki Palota kertje                

A rendezvény az aktuális járványügyi szabályok szerint látogatható, a belépés ingyenes, koncert alatt szabadon látogatható.

 

 

Püspökvár, Szombathely

 

 

Szólj hozzá!


Több mint 100 program városszerte: ma kezdődik a Budapesti Őszi Fesztivál

Több mint 100 program városszerte: ma kezdődik a...

2021. szeptember 26. és október 10. között több mint 100 programmal hív a főváros, ahol számtalan helyszínen színesíti a budapesti őszt a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös videót

Hamarosan megjelenik a Coldplay legújabb nagylemeze, a Music Of The Spheres. Az október 15-i kézzelfogható lemez, kazetta és cédé előtt már kijött a Higher Power című dal, tergnap pedig debütált az album – vélhetően – legnagyobb durranásának szánt single-je, a My Universe, amely körülbelül hét óra alatt 80 országban lett...

Another Day - Időutazás az idén 25 éves colorStarral

A colorStar negyedszázados jubileuma kapcsán minden héten felidéz egy évet saját, zenekari történelméből, az időgép pedig 2004-hez ért, az Another Day maxi megjelenéséhez, mely a CD-korszak után most válik először online is elérhetővé. Az időutazás pörög tovább, november 20-án az A38 Hajón lesz a kilövés a zenekar...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek