2021 második felére várják az élőzene talpra állását

2020/10/05  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

A Dalszerző az élőzenével foglalkozó szaklap, a Pollstar állapotfelmérő cikkét szemlézte.

2021 második felére várják az élőzene talpra állását

Felhívjuk a figyelmet, ez nem járványügyi előrejelzés: szakmabelieket kérdeztek arról, mit gondolnak  a dologról – fontos, hogy elég nagy merítést használtak a kérdezők: 1350 amerikai zeneipari szakembertinterjúvoltak meg.

A válaszolók többsége (55%-a) 2021-re várja az élőzene talpra állását, visszatérését a teljes kapacitáshoz. Ezen belül a legtöbben inkább az év második felét tartják reálisnak. Azért van még 31%, akik szerint 2022 előtt erre nem lehet számítani, 15% pedig bevallotta, hogy fogalma sincs (mi ebbe a részbe tartoznánk, ha minke is megkérdeztek volna).

Ami az élőzene jövőjét illeti, a legtöbben (válaszonként 80-90%) úgy látják, hogy a következő intézkedéseket mindenképpen be kell vezetni:

  • készpénz- és érintésmentes technológiák,
  • intenzív fertőtlenítés,
  • a vendégek szűrése (ez vajon mi...);
  • 72% szerint a helyszínek kapacitását is jelentősen csökkenteni kell.
  • 39% úgy látja, hogy a közönség nagyobb szeparációját lehetővé tevő, továbbá a bevételeket is növelő VIP-k, privát területek széles körben el fognak terjedni.

Ha valaki mindezek után búsulásra adná a fejét, a Dalszerő idézi a cikk záró gondolatát:

“Az élőzenének az elmúlt évtizedekben bőven kijutott ilyenekből: tömegirányítás, időjárási katasztrófák, technológiai változások, gazdasági válságok, terrorfenyegetés, változó törvényi környezet. Ezeknek a kihívásoknak az élőzene mind megfelelt. A mostani válság semelyik korábbira nem hasonlít, de ezt is túl fogjuk élni.”

Ámen.

 

Dalszerző, koronaválság, zeneipar, Pollstar, USA

 

 

Szólj hozzá!


Félidőig  tízezren látogattak el a Művészetek Völgyébe

Félidőig tízezren látogattak el a Művészetek...

30. alkalommal nyitotta meg kapuit a Művészetek Völgye. A tíz napos fesztivál első felében napi tízezer látogató érkezett a Völgybe, aki még...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

A Tankcsapda klasszikusa az idei Campus Fesztivál himnusza

A „Campus edition - Éld meg a pillanatot!" címre keresztelt szerzemény nem ismeretlen a zenekedvelők számára, ugyanis az alapja a Tankcsapda 'Ülj le mellém' című dala.

A Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be az A-HA filmjét

A 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál CineDocs szekciója idén is felejthetetlen dokumentumfilmekkel készül az egyre népszerűbb műfaj szerelmeseinek.

Újabb fellépőcsere Paloznakon: Al McKay csapata megy, a Gipsy Kings jön

A Paloznaki Jazzpiknik fellépők listája nem először változik: Caro Emerald helyett Rúzsa Magdi "ugrik be", a Level 42 a járvány miatti bizonytalanságokra, valamint az Egyesült Királyság szigorú ki- és beutazási korlátozásaira hivatkozva mondta le 2021-re tervezett koncertjeinek nagy részét, helyettük jött volna Al McKay és zenekara.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek